Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Græske fladbrød

græske fladbrød med græsk salat

Bløde og saftige græske fladbrød, der er perfekte til alt fra græsk kylling til gyros og selvfølgelig med masser af tzatziki. Desuden er de også virkelig lækre på en varm sommerdag med kød på grillen og en god salat i skålen. Lav endelig rigeligt, for de går som varmt brød, høhø.

Min familie har det i alle tilfælde med at smugspise dem lige når de er bagt, og når så maden skal serveres, ja, så er der jo pludselig kun et par stykker tilbage. Jeg under dem det. For helt ærligt, de smager bare så godt!

Særligt serveret sammen med saftige græske kyllingespyd, sprød græsk salat samt tzatziki med masser af hvidløg, så bliver det næppe mere græsk end det. Og jeg elsker det.

Vidste du, at ordet pita er græsk og betyder flad? Græske fladbrød er nemlig grækernes svar på pitabrød. De puffer ikke op, som dem vi kender i her Danmark, men skal blot foldes om fyldet. Nemt ik?

græske fladbrød
græske fladbrød
Reklamelinks er markeret med*
Græske fladbrød 4

Græske fladbrød

Bløde brød, perfekte til den græske middag eller grillmaden
5 fra 4 stemmer
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 160 g lillefinger lunt vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker (kan erstattes af kunstigt sødemiddel)
  • 120 g lun mælk
  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 tsk salt
  • 350 g hvedemel*
  • 100 g hvid hvedemel (kan erstattes af andet groft mel)

Sådan gør du

  • Jeg laver dejen på min elskede røremaskine, har du ikke en, kan du sagtens lave dejen med håndkraft.
  • I skålen til røremaskinen smuldres gæren, og blandes med sukker, lillefinger lunt vand (det er en temperatur vandet har, når det hverken er varmere eller koldere end din lillefinger), salt, olivenolie og lunt mælk. og rør gæren ud i vandet.
  • Tilføj melet lidt af gangen imens dejen røres på lav hastighed. Når alt melet er i dejen, æltes den ved mellem hastighed i 5 minutter, til den slipper skålens kanter. Dejen skal være let blød, men uden at være klistret
  • Lad dejen hæve tildækket, i 1 time, til dejen er cirka dobbelt størrelse.
  • Når dejen har hævet, deles den i 8 lige store stykker. Form hvert stykke let rundt, og rul dem ud på et meldrysset bord, med en kagerulle, til cirka 5 mm. tykkelse. Prik brødene med en gaffel, så de ikker puffer helt op som pitabrød.
  • Varm en stegepande godt op til lidt over medium varme (jeg sætter min kogeplade på 8 ud af 12).
  • Når stegepanden er blevet varm, beges fladbrødene ét ad gangen. Der skal have cirka 2 minutter på hver side. Pas på det ikke får for meget, så bliver det nemlig sprødt, og kan dermed ikke foldes, som et græsk fladbrød skal kunne. Fortsæt til alle fladbrødene er bagt.
  • Efterhånden som fladbrødene bliver bagt, kommes de på en tallerken, og dækkes med et rent viskestykke. Sådan holder de sig varme og bløde.

Køkken noter

  • De græske fladbrød kan sagtens bages, køles ned og genopvarmes et par minutter i ovnen. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.
  • De er fryseegnet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsberegning af græske fladbrød

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, hvid hvedemel.
Fedt: olivenolie.
Mælkeprodukt: mælk.
Smagsgiver / Gratis: vand, gær, sukker, salt.

Næringsindhold
Græske fladbrød
Indhold per portion (1 stk)
Kalorier (kcal) 225 Kalorier fra fedt 28
% Dagligt indtag*
Fedt 3.1g5%
Kulhydrater 40.6g14%
Protein 6.7g13%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange fladbrød bør du spise?

Jeg vurderer, at hvert fladbrød kan tælles som én stor håndfulde stivelse (hf 4), har du små hænder ville jeg tælle det som halvanden håndfuld stivelse (hf 4) og dermed kompensere, ved at gemme en halv håndfuld stivelse fra en af dagens øvrige måltider.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at ende med en fuld spisekasse, med alt hvad der bør være ifølge sense principperne, bør du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en enkelt håndfuld protein (hf 3), samt 1-3 spiseksefulde fedt.

Det kan du eksempelvis gøre ved at lave et dejligt græsk måltid, med græsk salat, tzatziki og græsk kylling.

Velbekomme!

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Brød og boller, Efterår, Forår, Sense opskrifter, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Pasta med kylling og chorizo
Pasta med kylling og chorizo
hokkaidosuppe I sort skål
Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser
Sproed-blomkaalssalat-med-mango_mariasilje
Sprød blomkålssalat med mango
Salat til nytår
Salat til nytår – Med brombær og granatæble
Open
Pasta er en utroligt nem og billig spise, og det er formentlig én af grundene til at pastaretter er så populært på middagsbordet 😄

En anden grund er, at det smager rigtig dejligt, og er virkelig nemt at variere ud i det uendelige. Hvem har ikke lavet kreative pastaretter med varierende resultat, efter at man flyttede hjemmefra? 😅

Jeg kan i hvertfald ikke sige mig helt fri fra det. De fleste endte dog med at smage rigtig godt, og det er dem, som altså har hængt ved. Nye er kommet til repertoiret i årenes løb, og gudsketak og lov for det. For de er altså blevet lifesavers i en travl hverdag her hjemme. 

Savner du nogle gange inspiration til pastaretterne, så har jeg netop udgivet et blogindlæg med mine bedste pastaretter. Find indlægget via linket i min profil 😁

#pasta #pastaretter #spaghetti #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Skal maden være lidt ekstra lækker i aften? 🤩⁠
⁠
Jeg er svært glad for fyldt svinemørbrad med blandt andet philadelphia, citronskal og persille. citronskallen giver altså lige det helt perfekte pift til retten. Serveret med ovnbagte kartofler og en sprød salat er middagen hurtigt i hus.⁠
⁠
Hvis vi måtte have et socialt liv med gæster, havde jeg straks inviteret gæster på middag, til denne lækre fyldte mørbrad.⁠
⁠
Istedet har jeg planer om en stille og rolig aften med god mad og x-factor i tv'et sammen med drømmemanden. Dét kan altså også noget 😉⁠
⁠
Opskriften har jeg netop udgivet på bloggen i dag, og du finder som altid opskriften ved hjælp af linket i min profil.⁠
⁠
#svinemørbrad #fyldtmørbrad #mørbrad #fyldtsvinemørbrad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Spiser du den frugt og grønt som er i sæson? 🍎🥦🥔⁠
⁠
Der bliver importeret alverdens frugt og grønt fra udlandet, og dermed kan vi finde både friske røde jordbær og sprøde grønne asparges i supermarkederne året rundt. ⁠
⁠
Men selvom vi har adgang til alverdens friske frugter og grøntsager, er det ikke dem alle, som smager lige godt hele året.⁠
⁠
Faktisk det er ikke kun smagen der er stor forskel på. Når du køber grøntsager i sæson, er de friske og nyhøstede, de indeholder desuden også langt flere gode vitaminer og mineraler. 🥔🌱⁠
⁠
Eksempelvis indeholder en nyopgravet kartoffel mere end dobbelt så meget c-vitamin, som en kartoffel der har ligget opbevaret i flere måneder. Det er da lidt vildt, ik?⁠
⁠
Find min store guide til frugt og grønt i sæson, og få et overblik over hvornår de er i sæson via linket på min profil 😁⁠
⁠
#råvarer #råvarerisæson #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
⁠
⁠
Open
Karry kylling i fad er en virkelig nem og lækker hverdagsret, brug 5 minutters forberedelse, og så passer den sig selv i ovnen til det er spisetid. Hvad mere kan man forlange?😁

Jeg elsker karryretter, og jeg kan også ret godt lide at bruge friske æbler i maden, de giver en dejlig sødme til karrysovsen. I samspil med den milde kylling får du en familievenlig ret, der vil være et hit på aftenbordet. 🍴

Den er på menuen her hjemme i den kommende uge 😍

Hvad er din yndlingsret med karry?

#karry #karrykylling #kyllingikarry #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Hvad gør du med rester af kogte ris eller bulgur?

Jeg er langt fra den eneste, som af og til kommer til at koge for mange ris eller bulgur til aftensmaden. Jeg hader at smide dem ud, fordi de intet fejler, men er kedelige når de bliver genopvarmet næste dag 😬

I stedet gemmer jeg mine rester i en lille beholder i fryseren, og når jeg har nok, laver jeg mine absolut yndlings vegetarfrikadeller 🤩

Det er vel en form for “stop madspild” deller, med blandt andet grøntsager og feta. Og så smager de altså bare himmelsk 🤤

Opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) du skal blot søge efter vegetarfrikadeller, så kommer opskriften frem.

#vegetarfrikadeller #vegetardeller #fetaost #feta #vegetar #bulgur #ris #stopmadspild #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu