Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Græske fladbrød

Gå til opskrift Udskriv
græske fladbrød med græsk salat

Bløde og saftige græske fladbrød, der er perfekte til alt fra græsk kylling til gyros og selvfølgelig med masser af tzatziki. Desuden er de også virkelig lækre på en varm sommerdag med kød på grillen og en god salat i skålen. Lav endelig rigeligt, for de går som varmt brød, høhø.

Skulle der mod al forventning være et enkelt fladbrød tilbage, så snup er det drøn lækkert dagen derpå til frokost. Fyldt med resterne fra aftenen før.

Min familie har det i alle tilfælde med at smugspise dem lige når de er bagt, og når så maden skal serveres, ja, så er der jo pludselig kun et par stykker tilbage. Jeg under dem det. For helt ærligt, de smager bare så godt!

Særligt serveret sammen med saftige græske kyllingespyd, sprød græsk salat samt tzatziki med masser af hvidløg, så bliver det næppe mere græsk end det. Og jeg elsker det.

Vidste du, at ordet pita er græsk og betyder flad? Græske fladbrød er nemlig grækernes svar på pitabrød. De puffer ikke op, som dem vi kender i her Danmark, men skal blot foldes om fyldet. Nemt ik?

græske fladbrød
græske fladbrød
Reklamelinks er markeret med*
Græske fladbrød 1

Græske fladbrød

Bløde brød, perfekte til den græske middag eller grillmaden
5 fra 5 stemmer
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 160 g lillefinger lunt vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker (kan erstattes af kunstigt sødemiddel)
  • 120 g lun mælk
  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 tsk salt
  • 350 g hvedemel*
  • 100 g hvid hvedemel (kan erstattes af andet groft mel)

Tilberedelse

  • Jeg laver dejen på min elskede røremaskine, har du ikke en, kan du sagtens lave dejen med håndkraft.
  • I skålen til røremaskinen smuldres gæren, og blandes med sukker, lillefinger lunt vand (det er en temperatur vandet har, når det hverken er varmere eller koldere end din lillefinger), salt, olivenolie og lunt mælk. og rør gæren ud i vandet.
  • Tilføj melet lidt af gangen imens dejen røres på lav hastighed. Når alt melet er i dejen, æltes den ved mellem hastighed i 5 minutter, til den slipper skålens kanter. Dejen skal være let blød, men uden at være klistret
  • Lad dejen hæve tildækket, i 1 time, til dejen er cirka dobbelt størrelse.
  • Når dejen har hævet, deles den i 8 lige store stykker. Form hvert stykke let rundt, og rul dem ud på et meldrysset bord, med en kagerulle, til cirka 5 mm. tykkelse. Prik brødene med en gaffel, så de ikker puffer helt op som pitabrød.
  • Varm en stegepande godt op til lidt over medium varme (jeg sætter min kogeplade på 8 ud af 12).
  • Når stegepanden er blevet varm, beges fladbrødene ét ad gangen. Der skal have cirka 2 minutter på hver side. Pas på det ikke får for meget, så bliver det nemlig sprødt, og kan dermed ikke foldes, som et græsk fladbrød skal kunne. Fortsæt til alle fladbrødene er bagt.
  • Efterhånden som fladbrødene bliver bagt, kommes de på en tallerken, og dækkes med et rent viskestykke. Sådan holder de sig varme og bløde.

Noter

  • De græske fladbrød kan sagtens bages, køles ned og genopvarmes et par minutter i ovnen. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.
  • De er fryseegnet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsberegning af græske fladbrød

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, hvid hvedemel.
Fedt: olivenolie.
Mælkeprodukt: mælk.
Smagsgiver / Gratis: vand, gær, sukker, salt.

Næringsindhold
Græske fladbrød
Indhold per portion (1 stk)
Kalorier (kcal) 225 Kalorier fra fedt 28
% Dagligt indtag*
Fedt 3.1g5%
Kulhydrater 40.6g14%
Protein 6.7g13%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange fladbrød bør du spise?

Jeg vurderer, at hvert fladbrød kan tælles som én stor håndfulde stivelse (hf 4), har du små hænder ville jeg tælle det som halvanden håndfuld stivelse (hf 4) og dermed kompensere, ved at gemme en halv håndfuld stivelse fra en af dagens øvrige måltider.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at ende med en fuld spisekasse, med alt hvad der bør være ifølge sense principperne, bør du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en enkelt håndfuld protein (hf 3), samt 1-3 spiseksefulde fedt.

Det kan du eksempelvis gøre ved at lave et dejligt græsk måltid, med græsk salat, tzatziki og græsk kylling.

Velbekomme!

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Brød og boller, Efterår, Forår, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Nem og smagfuld spidskålssalat med ærter og granatæble, serveret i smuk keramik skål.

Spidskålssalat med ærter og granatæble

ristede græskarkerner med salt, serveret i glas

Ristede græskarkerner

Sprød, rå blomkålssalat med feta, æbler og sennepsdressing

Blomkålssalat med feta, æble og sennepsdressing

Lun-efteraarssalat-med-palmekaal_mariasilje9

Lun efterårssalat med palmekål

Hjemmelavet koldskål med kammerjunker og jordbær, serveret i hjemmelavet lyserød keramik skål

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

Cremet ærtesuppe med bacon og timian

Ærtesuppe med timian

Frugt og grøntsager i sæson - Din store råvareguide - forårsråvarer

Frugt og grøntsager i sæson – Din store råvareguide

Langtidsbagte tomater i glas

Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.