Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Tzatziki

Gå til opskrift Udskriv
græsk tzatziki opskrift med hvidløg

En helt klassisk opskrift på hjemmelavet tzatziki, som vi kender den fra grækenland. Jeg foretrækker den sådan. Og kunne snilt spise det et par gange om ugen. Jeg

Klassisk tzatziki opskrift

Jeg foretrækker en hjemmelavet tzatziki som er helt traditionelt, og uden for mange dikkedarer. Dem jeg har spist (i rå mængder) på en skøn taverna i det græske, har blot været lavet af græsk yoghurt, hvidløg, revet agurk, salt, peber og olivenolie.

Nogen foretrækker at tilføje en form for eddike, andre er vilde med smagen af dild eller andre krydderurter. Jeg har aldrig smagt en version med dild, nok fordi at jeg er så vild med det klassiske tzatziki opskrift, at jeg ikke har faldt et behov for at prøve det. Omend det garanteret også smager godt. Taget i betragtning at jeg gerne har bestilt en form for fisk ved siden af, og at dild og fisk er en ganske godt makkerpar.

Hvordan foretrækker du din tzatziki?

En perfekt græsk middag

Det kan efterhånden ikke komme bag på nogen, at jeg har en stor svaghed for det græske køkken, og jeg er evigt og altid klar par en god græsk middag med hjemmelavet tzatziki.

Sammen med den føromtalte tzatziki, ynder jeg gerne at servere en rustik og sprød græsk salat, en solid portion græsk kylling med citron og oregano og selvfølgelig prikken over i’et bløde, hjemmelavede græske fladbrød. Græsk musik på anlægget og så kører det.

græsk tzatziki opskrift med hvidløg
græsk tzatziki opskrift med hvidløg
Reklamelinks er markeret med*
græsk tzatziki opskrift med hvidløg

Tzatziki

Cremet og krydret hjemmelavet tzatziki, smager drøn lækkert sammen med (næsten) alle salater, kød, brød og kartofler.
5 fra 5 stemmer
Antal: 4 portioner
Forberedelse10 min
Tilberedelse5 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 250 g græsk yoghurt 2%
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • olivenolie* (til toppen)

Tilberedelse

  • Skyl agurken og riv den på den grove side af rivejernet.
  • Vend en smule salt sammen med den revede agurk, og kom den op i en si beklædt med en rent vistestykke, såvæsken kan begynde at dryppe fra.
  • Pil hvidløget og pres det med en hvidløgspresser.
  • Rør græsk yoghurt og hvidløg sammen.
  • Luk viskestykket om agurken, og klem alt væsken ud af. Jo mere mindre væske der er tilbage i agurken, jo bedre. På den måde undgår vi en tynd og sjasket tzatziki.
  • Rør agurken sammen med den græske yoghurt og smag til med salt og peber.
  • Anret den færdige tzatziki i en skål, toppet med en smule olivenolie.

Noter

  • En hjemmelavet tzatziki holder fint et par dage i køleskabet, i en lufttæt beholder. Hvis der er kommet lidt væske på toppen, rører du den blot sammen, så er det klar til servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af hjemmelavet tzatziki

Hf 1+2: agurk, hvidløg.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber.
Mælkeprodukt: græsk yoghurt 2%.

Næringsindhold
Tzatziki
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 60 Kalorier fra fedt 18
% Dagligt indtag*
Fedt 2g3%
Kulhydrater 3.75g1%
Protein 5.75g12%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kan du spise?

Du kan i princippet spise hele portionen, da det svarer til hele dagens mælkeration og to gode håndfulde grøntsager. Jeg vil dog gerne have plads til andet, end en masse tzatziki, så derfor har jeg beregnet opskriften til 4 personer.

Spiser du en fjerdelen af tzatzikien, får du cirka halvanden deciliter mælkeprodukt (du har 3 dl magert mælkeprodukt til rådighed om dagen). Dertil får du også en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en lille bitte smule fedt, det er dog så minimalt, at det er svært at tælle en kvart teske.

Hvad bør du spise sammen med?

For at ende op med en fuld spisekasse bør du spise halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2) det kan være i form af en græsk salat. Én håndfuld protein (hf 3), eksempelvis kunne det være græske kyllingespyd. En håndfuld stivelse (hf 4) det kunne være disse græske fladbrød, samt 1-3 spiseskefulde fedt, det får du i salaten og kyllingen.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dips og dyppelse, Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Pasta med spinat, kylling og tomat

Pasta med spinat, kylling og tomat

Jordbaertaerte-uden-tilsat-sukker

Jordbærtærte – uden tilsat sukker

Sprød, rå blomkålssalat med feta, æbler og sennepsdressing

Blomkålssalat med feta, æble og sennepsdressing

Iskaffe-med-smag-af-Italien

Iskaffe med smag af Italien + en konkurrence

Lun-efteraarssalat-med-palmekaal_mariasilje9

Lun efterårssalat med palmekål

Saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod

Kyllingefrikadeller med havregryn

Hjemmelavet ribssaft med citron

Ribssaft

Farverig-blomkaalssalat-med-persille-og-granataeble_mariasilje6

Farverig blomkålssalat med persille og granatæble

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.