Spidskålssalat med ærter og granatæble
Nem og enkel spidskålssalat med ærter og granatæble. Toppet med sesam og en enkel olie- eddike dressing. Det bliver ikke nemmere.
Jeg elsker en god spidskålssalat i hverdagen, den giver både mæthed, smager virkelig dejligt og samtidig kan den spises som tilbehør til de fleste retter. Det er altså en rigtig alsidig go-to salat når det skal være hurtigt, men lækkert.
Jeg serverer den til alle former for kød og fisk, og bruger den også gerne som en del af et vegetarisk måltid.
Har du brug for en god salat til madpakken, fungere denne spidskålssalat med ærter og granatæble også virkelig godt. Tilføj stegt kylling eller rester af kød fra aftensmaden, så er der en god frokostsalat.
Er du, lige som jeg rigtig glad for spidskål? Se mange flere opskrifter med spidskål her.
Spidskålssalat med ærter og granatæble
Ingredienser
- 500 g spidskål
- 125 g granatæblekerner ((cirka et halvt granatæble))
- 100 g ærter (friskbælgede)
- 2 spsk sesamfrø*
- 1,5 spsk balsamico eddike (kan fx. erstattes af æbleeddike eller granatæbleeddike)
- 1,5 spsk olivenolie*
- salt og peber
Tilberedelse
- Fjern de yderster blade på spidskålet, og skyl derefter spidskålet grundigt. Snit det fint, og kom det op i en skål.
- Bælg ærterner. Kom dem op i skålen med spidskål.
- Pil alle kernerne ud af granatæblet, og kom 150 gram op i skålen med spidskål og ærter.
- Tilføj sesamfrø i skålen og bland det hele godt sammen.
- Bland balsamico, olivenolie, salt og peber. Vend det rundt i spidskålen.
- Salaten er nu klart il servering
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af spidskålssalat med ærter
SENSE: Du får dækket HF 1+2
Hf 1+2: spidskål, ærter, granatæble.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: sesam, olie.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber
Hvor meget spidskålssalat kan du spise?
Jeg synes at det er ganske fornuftigt at spise en tredjedel af salaten. Gør du dét, får du to håndfulde frugt og grønt (hf 1+2) samt én spiseskefuld fedt.
Hvad kan du spise ved siden af?
Ved siden af spidskålssalaten kan du selv supplere med en håndfuld protein (hf 3), det kan være i form at stegt kylling, en god, saftig hakkebøf eller hvad du ellers kan finde på.
Du kan også spise en håndfuld stivelse (hf 4), det kan være i form af ovnstegte kartofler, eller måske en stykke hjemmebagt brød.
Til aller sidst kan du supplere med et-to spiseskefulde fedt. Så ender du med en rigtig fornuftig spisekasse, som gerne skulle holde dig mæt i 4-6 timer.