
Nem og enkel spidskålssalat med ærter og granatæble. Toppet med sesam og olie- eddike dressing. Så bliver det ikke ret meget nemmere.
Den er den oplagte spidskålssalat i en travl hverdag, da den også fungerer virkelig godt næste dag, som en del af madpakken.
Servér den skønne spidskålssalat med ærter og granatæble, sammen med alle former for kød og fisk, eller lad den indgå som en del af en vegetariske måltid.
Er du, lige som jeg rigtig glad for spidskål? Se mange flere opskrifter med spidskål her.

Spidskålssalat med ærter og granatæble
Ingredienser
- 300 g spidskål
- 100 g granatæblekerner
- 150 g ærter (friskbælgede)
- 2 spsk sesamfrø*
- 1 spsk balsamico
- 1 tsk fibersirup gold* (kan erstattes af agavesirup eller honning)
- 1 spsk olivenolie*
- salt og peber
Sådan gør du
- Fjern de yderster blade på spidskålet, og skyl derefter spidskålet grundigt. Snit det fint, og kom det op i en skål.
- Bælg ærterner, til du har 2 håndfulde friskbælgede ærter. Kom dem op i skålen med spidskål.
- Pil alle kernerne ud af granatæblet, og kom en håndfuld op i skålen med spidskål og ærter.
- Tilføj Sesamfrø i skålen og bland det hele godt sammen.
- Bland balsamico, fibersirup, olivenolie, salt og peber. vend det rundt i spidskålen. og salaten er klar til servering.
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af spidskålssalat med ærter
SENSE: Du får dækket HF 1+2
Hf 1+2: spidskål, ærter, granatæble.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: sesam, olie.
Smagsgiver / Gratis: fibersirup, salt, peber
Hvor meget spidskålssalat kan du spise?
Jeg synes at det er ganske fornuftigt at spise en tredjedel af salaten. Gør du dét, får du to håndfulde frugt og grønt (hf 1+2) samt én spiseskefuld fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
Ved siden af spidskålssalaten bør du sørge for at få en håndfulds protein (hf 3), det kan være i form at stegt kylling, en god, saftig hakkebøf eller hvad du ellers kan finde på.
Du bør også spise en håndfuld stivelse (hf 4), det kan være i form af ovnstegte kartofler, eller måske en stykke hjemmebagt brød.
Til aller sidst kan du supplere med et-to spiseskefulde fedt. Så ender du med en rigtig fornuftig spisekasse, som gerne skulle holde dig mæt i 4-6 timer.