Cremet blomkålssuppe

Blomkaals-bisque-mariasilje

Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe. Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun blomkålssuppe, kartoffelsuppe med bacon og ærte-broccoli suppe.

Jeg har faktisk altid haft det enormt anstrengt med suppe. I den periode, sagde mine forældre at vi skulle have suppe én dag om ugen. Jeg gjorde alt hvad jeg kunne, for at slippe uden om. Det lykkedes dog sjældent, så jeg fik forhandlet mig frem til, kun at spise fyldet. Altså de kogte suppe grøntsager og kødboller. Når det lykkedes, gik det lige an, med suppedag.

Nu hvor jeg er blevet voksen, kunne jeg rigtig godt tænke mig, at blive bedre til at spise suppe. Det har resulteret i, at jeg engang imellem afprøver nogle ideer. Er jeg heldig, synes Emil at de smager godt, og ellers er det altså bare at prøve igen. Så da jeg fornyligt smagte en god cremet blomkåls bisque, vidste jeg, at det måtte jeg lave igen. Jeg har således spist det allerede 3 gange denne sommer. Det er altså en succes.

Hvilken suppe er din favorit?

Blomkåls bisque - Cremet blomkålssuppe
Blomkåls bisque - Cremet blomkålssuppe
Blomkaals-bisque-mariasilje

Blomkåls bisque

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 4 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk hønsebouillon terning ((det kan erstattes grøntsagsbouillon))
  • salt og peber

Dertil

  • friskbælgede grønne ærter
  • friske krydderurter
  • evt. godt brød

Tilberedelse

  • Fjern bladene fra blomkålen, og skyl det grundigt.
  • Skær blomkålen i mindre stykker, og kom den i en gryde, sammen med mælk, vand, fløde og bouillon terning.
  • Bring gryden i kog. Lad det simre under låg, i ca 50 minutter.
  • Imens bælges ærterne, og krydderurterne skylles.
  • Når blomkålen er kogt færdig, kommes den i en blender, sammen med alt væsken fra gryden. Det blendes til en helt fin og cremet suppe.
  • Hæld suppen igennem en si, ned i en ren gryde eller skål.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Servér den færdige blomkåls bisque i 4 skåle toppet med friskbælgede ærter, lidt krydderurter og lækkert brød.
  • Velbekomme!

Noter

  • Du kan sagtens lave lave blomkåls bisquen tidligere på dagen, og varme den op ved svag varme, når den skal serveres.
  • Den er fryse egnet.
  • Du kan med fordel servere et stykke dampet torsk eller et par kammuslinger sammen med suppen.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af cremet blomkålssuppe:

Hf 1+2: blomkål, friskbælgede grønne ærter, friske krydderurter.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: piskefløde.
Mælk: 1 dl mælk.
Smagsgiver / Gratis: hønsebouillon terning, salt, peber.

Næringsindhold
Blomkåls bisque
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 251.5 Kalorier fra fedt 151
% Dagligt indtag*
Fedt 16.75g26%
Kulhydrater 14.25g5%
Fibre 5.25g22%
Protein 9.25g19%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget blomkålssuppe kan du spise?

Jeg vurderer at det er ganske fornuftigt at spise en fjerde af blomkålssuppen. Den vil jeg tælle som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), 3 spiseksefulde fedt, samt én deciliter mælk. Du har tre deciliter mælk til rådighed om dagen.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af suppen bør du supplerer med en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4) det kan eksempelvis være i form af stegt kylling, dampet torsk, laks, stegte kammuslinger eller edamamebønner.

Spiser du et stykke brød til suppen, tælles dette som din stivelse (hf 4).

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments