Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Cremet blomkålssuppe

Gå til opskrift Udskriv
Blomkaals-bisque-mariasilje

Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe. Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun blomkålssuppe, kartoffelsuppe med bacon og ærte-broccoli suppe.

Jeg har faktisk altid haft det enormt anstrengt med suppe. I den periode, sagde mine forældre at vi skulle have suppe én dag om ugen. Jeg gjorde alt hvad jeg kunne, for at slippe uden om. Det lykkedes dog sjældent, så jeg fik forhandlet mig frem til, kun at spise fyldet. Altså de kogte suppe grøntsager og kødboller. Når det lykkedes, gik det lige an, med suppedag.

Nu hvor jeg er blevet voksen, kunne jeg rigtig godt tænke mig, at blive bedre til at spise suppe. Det har resulteret i, at jeg engang imellem afprøver nogle ideer. Er jeg heldig, synes Emil at de smager godt, og ellers er det altså bare at prøve igen. Så da jeg fornyligt smagte en god cremet blomkåls bisque, vidste jeg, at det måtte jeg lave igen. Jeg har således spist det allerede 3 gange denne sommer. Det er altså en succes.

Hvilken suppe er din favorit?

Blomkåls bisque - Cremet blomkålssuppe
Blomkåls bisque - Cremet blomkålssuppe
Reklamelinks er markeret med*
Blomkaals-bisque-mariasilje

Blomkåls bisque

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 10 min

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 4 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk hønsebouillon terning ((det kan erstattes grøntsagsbouillon))
  • salt og peber

Dertil

  • friskbælgede grønne ærter
  • friske krydderurter
  • evt. godt brød

Tilberedelse

  • Fjern bladene fra blomkålen, og skyl det grundigt.
  • Skær blomkålen i mindre stykker, og kom den i en gryde, sammen med mælk, vand, fløde og bouillon terning.
  • Bring gryden i kog. Lad det simre under låg, i ca 50 minutter.
  • Imens bælges ærterne, og krydderurterne skylles.
  • Når blomkålen er kogt færdig, kommes den i en blender, sammen med alt væsken fra gryden. Det blendes til en helt fin og cremet suppe.
  • Hæld suppen igennem en si, ned i en ren gryde eller skål.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Servér den færdige blomkåls bisque i 4 skåle toppet med friskbælgede ærter, lidt krydderurter og lækkert brød.
  • Velbekomme!

Køkkenudstyr

  • Blender*
  • Grøntsagskniv*
  • Skærebræt*
  • Decilitermål*
  • Stor gryde*
  • Grydeske*

Noter

  • Du kan sagtens lave lave blomkåls bisquen tidligere på dagen, og varme den op ved svag varme, når den skal serveres.
  • Den er fryse egnet.
  • Du kan med fordel servere et stykke dampet torsk eller et par kammuslinger sammen med suppen.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af cremet blomkålssuppe:

Hf 1+2: blomkål, friskbælgede grønne ærter, friske krydderurter.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: piskefløde.
Mælk: 1 dl mælk.
Smagsgiver / Gratis: hønsebouillon terning, salt, peber.

Næringsindhold
Blomkåls bisque
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 251.5 Kalorier fra fedt 151
% Dagligt indtag*
Fedt 16.75g26%
Kulhydrater 14.25g5%
Fibre 5.25g22%
Protein 9.25g19%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget blomkålssuppe kan du spise?

Jeg vurderer at det er ganske fornuftigt at spise en fjerde af blomkålssuppen. Den vil jeg tælle som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), 3 spiseksefulde fedt, samt én deciliter mælk. Du har tre deciliter mælk til rådighed om dagen.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af suppen bør du supplerer med en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4) det kan eksempelvis være i form af stegt kylling, dampet torsk, laks, stegte kammuslinger eller edamamebønner.

Spiser du et stykke brød til suppen, tælles dette som din stivelse (hf 4).

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Sense opskrifter, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Suppe, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Pasta med kylling

Pasta med kylling, kokosmælk og parmesan

ristede græskarkerner med salt, serveret i glas

Ristede græskarkerner

broccolisalat

Lun broccolisalat med rugbrødsknas

sund mørbradgryde opskrift med blomkålssovs i støbejernsgryde

Mørbradgryde med blomkålssovs

Pasta med ovnbagte tomater og feta

Pasta med ovnbagte tomater og feta

Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.

Varmrøget laksemousse med fennikel

pikant-moerksej-med-asparges_mariasilje

Pikant mørksej med asparges

Lækker spaghetti bolognese med masser af grøntsager, toppet med parmesan

Spaghetti bolognese

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.