Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Cremet blomkålssuppe

Gå til opskrift Udskriv
Blomkaals-bisque-mariasilje

Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe. Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun blomkålssuppe, kartoffelsuppe med bacon og ærte-broccoli suppe.

Jeg har faktisk altid haft det enormt anstrengt med suppe. I den periode, sagde mine forældre at vi skulle have suppe én dag om ugen. Jeg gjorde alt hvad jeg kunne, for at slippe uden om. Det lykkedes dog sjældent, så jeg fik forhandlet mig frem til, kun at spise fyldet. Altså de kogte suppe grøntsager og kødboller. Når det lykkedes, gik det lige an, med suppedag.

Nu hvor jeg er blevet voksen, kunne jeg rigtig godt tænke mig, at blive bedre til at spise suppe. Det har resulteret i, at jeg engang imellem afprøver nogle ideer. Er jeg heldig, synes Emil at de smager godt, og ellers er det altså bare at prøve igen. Så da jeg fornyligt smagte en god cremet blomkåls bisque, vidste jeg, at det måtte jeg lave igen. Jeg har således spist det allerede 3 gange denne sommer. Det er altså en succes.

Hvilken suppe er din favorit?

Blomkåls bisque - Cremet blomkålssuppe
Blomkåls bisque - Cremet blomkålssuppe
Reklamelinks er markeret med*
Blomkaals-bisque-mariasilje

Blomkåls bisque

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 10 min

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 4 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk hønsebouillon terning ((det kan erstattes grøntsagsbouillon))
  • salt og peber

Dertil

  • friskbælgede grønne ærter
  • friske krydderurter
  • evt. godt brød

Tilberedelse

  • Fjern bladene fra blomkålen, og skyl det grundigt.
  • Skær blomkålen i mindre stykker, og kom den i en gryde, sammen med mælk, vand, fløde og bouillon terning.
  • Bring gryden i kog. Lad det simre under låg, i ca 50 minutter.
  • Imens bælges ærterne, og krydderurterne skylles.
  • Når blomkålen er kogt færdig, kommes den i en blender, sammen med alt væsken fra gryden. Det blendes til en helt fin og cremet suppe.
  • Hæld suppen igennem en si, ned i en ren gryde eller skål.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Servér den færdige blomkåls bisque i 4 skåle toppet med friskbælgede ærter, lidt krydderurter og lækkert brød.
  • Velbekomme!

Køkkenudstyr

  • Blender*
  • Grøntsagskniv*
  • Skærebræt*
  • Decilitermål*
  • Stor gryde*
  • Grydeske*

Noter

  • Du kan sagtens lave lave blomkåls bisquen tidligere på dagen, og varme den op ved svag varme, når den skal serveres.
  • Den er fryse egnet.
  • Du kan med fordel servere et stykke dampet torsk eller et par kammuslinger sammen med suppen.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af cremet blomkålssuppe:

Hf 1+2: blomkål, friskbælgede grønne ærter, friske krydderurter.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: piskefløde.
Mælk: 1 dl mælk.
Smagsgiver / Gratis: hønsebouillon terning, salt, peber.

Næringsindhold
Blomkåls bisque
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 251.5 Kalorier fra fedt 151
% Dagligt indtag*
Fedt 16.75g26%
Kulhydrater 14.25g5%
Fibre 5.25g22%
Protein 9.25g19%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget blomkålssuppe kan du spise?

Jeg vurderer at det er ganske fornuftigt at spise en fjerde af blomkålssuppen. Den vil jeg tælle som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), 3 spiseksefulde fedt, samt én deciliter mælk. Du har tre deciliter mælk til rådighed om dagen.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af suppen bør du supplerer med en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4) det kan eksempelvis være i form af stegt kylling, dampet torsk, laks, stegte kammuslinger eller edamamebønner.

Spiser du et stykke brød til suppen, tælles dette som din stivelse (hf 4).

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Sense opskrifter, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Suppe, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Champignontærte med timian og feta

Champignontærte med timian og feta

Djævleæg med urter

Djævleæg med urter

Hjemmelavet rødkål med kanel og laurbærblade, serveret i lille skål.

Hjemmelavet rødkål

Lun-efteraarssalat-med-palmekaal_mariasilje9

Lun efterårssalat med palmekål

Sød kartoffel lasagne

Sød kartoffel lasagne

saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje

Saltmandler med røget paprika

Græskinspirerede kyllingespyd

Græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg

Langtidsbagte tomater i glas

Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.