Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Reklamelinks er markeret med*
Blomkåls bisque
5
fra
7
stemmer
Servings:
4
personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
1
time
t
I alt
1
time
t
10
minutter
min
Ingredienser
1
stk
blomkål
4
dl
mælk
2
dl
vand
2
dl
piskefløde
1
stk
hønsebouillon terning
((det kan erstattes grøntsagsbouillon))
salt og peber
Dertil
friskbælgede grønne ærter
friske krydderurter
evt. godt
brød
Tilberedelse
Fjern bladene fra blomkålen, og skyl det grundigt.
Skær blomkålen i mindre stykker, og kom den i en gryde, sammen med mælk, vand, fløde og bouillon terning.
Bring gryden i kog. Lad det simre under låg, i ca 50 minutter.
Imens bælges ærterne, og krydderurterne skylles.
Når blomkålen er kogt færdig, kommes den i en blender, sammen med alt væsken fra gryden. Det blendes til en helt fin og cremet suppe.
Hæld suppen igennem en si, ned i en ren gryde eller skål.
Smag suppen til med salt og peber.
Servér den færdige blomkåls bisque i 4 skåle toppet med friskbælgede ærter, lidt krydderurter og lækkert brød.
Velbekomme!
Køkkenudstyr
Blender*
Grøntsagskniv*
Skærebræt*
Decilitermål*
Stor gryde*
Grydeske*
Noter
Du kan sagtens lave lave blomkåls bisquen tidligere på dagen, og varme den op ved svag varme, når den skal serveres.
Den er fryse egnet.
Du kan med fordel servere et stykke dampet torsk eller et par kammuslinger sammen med suppen.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag
@mariasilje
på instagram.