Hvidløgsflutes – Nemme og smagfulde hvidløgsbrød

hvidloegsflutes-nemme-hvidloegsbroed

Lige siden jeg var 14 år, har jeg haft tjansen, at bage disse hvidløgsflutes. Og jeg har efterhånden bagt dem så mange gange, at jeg nærmest kan lave dem i søvne. Jeg er normalt ikke den bedste til at bage brød, da jeg har en tendens til, at dejen bliver for tør eller våd, eller sågar slet ikke hæver. Så når det lykkes for mig, at bage noget godt brød, igen og igen, er jeg helt sikker på, at opskriften tangerer til at være idiotsikker. Har du det ligesom mig, med brødbagning? Så snup denne opskrift på hvidløgsflutes, og du vil uden tvivl imponere ved middagsbordet.

Server de smagfulde hvidløgsflutes til suppe, en festlig middag med steg, salat mm. Når i skal grille, eller hvad med at bruge dem som sandwichbrød? Jeg ser i hvert fald uanede muligheder med de lækre flutes.

Hvidloegsflutes-Nemme-og-smagfulde-hvidloegsbroed_mariasilje
Hvidloegsflutes-Nemme-og-smagfulde-hvidloegsbroed_mariasilje
Hvidloegsflutes-Nemme-og-smagfulde-hvidloegsbroed_mariasilje
5 fra 6 stemmer
Hvidloegsflutes-Nemme-og-smagfulde-hvidloegsbroed_mariasilje
Hvidløgsflutes – Nemme og smagfulde hvidløgsbrød
Antal: 4 stk
Ingredienser
  • 8 fed hvidløg
  • 1 tsk frisk timian
  • 30 g smør
  • 50 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ca 600 g durumhvedemel
Sådan gør du
  1. Pres hvidløget og steg det på en pande med smør og timian. Det skal brunes let, men pas på, det ikke branker.
  2. Kom vand og sukker i en skål, smuldr gæren deri, og rør rundt til gæren er opløst.

  3. Tilsæt den let afkølede smør.
  4. Under omrøring kommes melet i, lidt ad gangen.
  5. Når alt melet er rørt i, tilsættes salten.

  6. Rør dejen på røremaskine ved mellemste hastighed i ca 10 minutter.
  7. Stil dejen til hævning med et rent viskestykke over, i 1 time. Den skal gerne hæve til dobbelt størrelse.

  8. Hæld dejen ud på et bord, drysset med durummel.
  9. Skær dejen i 4 stykker, og tril forsigtigt 4 flutes. De skal passe i længden med din bageplade.
  10. Læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og drys med durummel.

  11. Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
  12. Lad dine hvidløgsflutes hæve 15 minutter med et ret viskestykke over.
  13. Bag dine hvidløgsflutes ved 250 grader alm ovn i ca 15 minutter, eller til de er gyldne.
Køkken noter

De er velegnet til en tur i fryseren. Lad dem optø, og lun dem 5 minutter i ovnen ved 150 grader. Så er de lige som nybagte.

Sense håndfuldsfordeling af hvidløgsflutes:
Jeg vil anbefale, at tage en håndfuld af disse hvidløgsflutes og tælle det som ren hf4. Da det jo er brød. Som tommefingerregel siger man, at ca 50g brød er en hel hf4. Det kan variere hvis du har en lille eller stor hånd.
Du har altså plads til at spise to håndfulde grøntsager (hf1+2) en håndfuld protein (hf3) og 3 spsk fedt.
Hf1+2: intet
Hf3: intet
Hf4: durumhvedemel
Fedt: smør
Smagsgiver: gær, hvidløg, timian, salt, sukker

Hvidloegsflutes-Nemme-og-smagfulde-hvidloegsbroed_mariasilje


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

2 Comments

  1. Carsten Bech

    super gode hvidløgsflute det er ikke sidste gang jeg bager dem.

    10 . jun . 2019
    • Maria Silje

      Hvor er det bare dejligt at høre 😀

      11 . jun . 2019

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »