Blomkåls bisque – Cremet blomkålssuppe

blomkaals-bisque-cremet-blomkaalssuppe

Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe. Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun blomkålssuppe, kartoffelsuppe med bacon og ærte-broccoli suppe.

Jeg har faktisk altid haft det enormt anstrengt med suppe. I den periode, sagde mine forældre at vi skulle have suppe én dag om ugen. Jeg gjorde alt hvad jeg kunne, for at slippe uden om. Det lykkedes dog sjældent, så jeg fik forhandlet mig frem til, kun at spise fyldet. Altså de kogte suppe grøntsager og kødboller. Når det lykkedes, gik det lige an, med suppedag.

Nu hvor jeg er blevet voksen, kunne jeg rigtig godt tænke mig, at blive bedre til at spise suppe. Det har resulteret i, at jeg engang imellem afprøver nogle ideer. Er jeg heldig, synes Emil at de smager godt, og ellers er det altså bare at prøve igen. Så da jeg fornyligt smagte en god cremet blomkåls bisque, vidste jeg, at det måtte jeg lave igen. Jeg har således spist det allerede 3 gange denne sommer. Det er altså en succes.

Hvilken suppe er din favorit?

Blomkaals-bisque-mariasilje

Få opskriften på blomkåls bisque her:

5 fra 10 stemmer
Blomkaals-bisque-mariasilje
Blomkåls bisque
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 10 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
 • 1 stk blomkål
 • 4 dl mælk
 • 2 dl vand
 • 2 dl piskefløde
 • 1 stk hønsebouillon terning (det kan erstattes grøntsagsbouillon)
 • salt og peber
Dertil
 • friskbælgede grønne ærter
 • friske krydderurter
 • godt brød
Sådan gør du
 1. Fjern bladene fra blomkålen, og skyl det grundigt.

 2. Skær blomkålen i mindre stykker, og kom den i en gryde, sammen med mælk, vand, fløde og bouillon terning.

 3. Bring gryden i kog. Lad det simre under låg, i ca 50 minutter.

 4. Imens bælges ærterne, og krydderurterne skylles.

 5. Når blomkålen er kogt færdig, kommes den i en blender, sammen med alt væsken fra gryden. Det blendes til en helt fin og cremet suppe.

 6. Hæld suppen igennem en si, ned i en ren gryde eller skål.

 7. Smag suppen til med salt og peber.

 8. Servér den færdige blomkåls bisque i 4 skåle toppet med friskbælgede ærter, lidt krydderurter og lækkert brød.

 9. Velbekomme!

Køkken noter
 • Du kan sagtens lave lave blomkåls bisquen tidligere på dagen, og varme den op ved svag varme, når den skal serveres.
 • Den er fryse egnet.
 • Du kan med fordel servere et stykke dampet torsk eller et par kammuslinger sammen med suppen.

Sense håndfuldsfordeling af blomkåls bisque:

Jeg vurderer at en portion (1/4 af retten) indeholder to håndfulde grøntsager (hf 1+2) 1 deciliter mælk, fra den daglige mælkeration, samt 3 spiseskeer fedt.
Spiser du brød ved siden af, tælles det som stivelse (hf 4).

Det betyder at du selv råder over en håndfuld protein (hf 3). Det kan eksempelvis være i form af stegt kylling, dampet torsk, laks, stegte kammuslinger eller edamamebønner.

Hf 1+2: blomkål, friskbælgede grønne ærter, friske krydderurter.
Hf 3: intet.
Hf 4: godt brød.
Fedt: piskefløde.
Mælk: 1 dl mælk.
Smagsgiver / Gratis: hønsebouillon terning, salt, peber.

2
Skriv en kommentar

avatar

1 Kommentartråde
1 Trådsvar
0 Følgere
 
Mest bemærkede kommentar
Mest populære kommentartråd
  Tilmeld dig  
Nyeste Ældste De fleste stemte
Underret om
Karina Olesen
Gæst
Karina Olesen

Tak for en god opskrift! Det er blevet min nye yndlingssuppe 😍

xanax