Vinter kålsalat med granatæble
Sprød og lækker vinter kålsalat med granatæble er en skøn salat, som gør det nemmere at spise mere kål. Kål skal nemlig ikke være kedeligt, men være lækkert, indbydende og vigtigst af alt, smage rigtig godt.
Sådan har jeg det med dette sprøde kålsalat. Jeg elsker at den indeholder forskellig kål, gulerødder, granatæble, sesam og smagfuld dressing. På den måde spiser jeg gerne mere kål, helt automatisk.
Der er flere gode grunde til at vi bør spise mere kålsalat. Blandt andet er Kålen med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme, holde gang i tarmene og så er det billigt og mætter godt.
Vil du også gerne have mere kål på menuen, så skal du prøve at lave indisk kylling med ristet blomkål, den lækreste lune palmekålssalat og en cremet rødkålssalat med peanutdressing.
Vinter kålsalat med granatæble
Ingredienser
- ½ spidskål (cirka 300 g)
- 150 g snittet grønkål
- 80 g granatæble kerner
- 250 g gulerødder
- 4 spsk sesamfrø
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk agavesirup (kan erstattes af fiberirup gold, flydende honning eller ligende)
Tilberedelse
- Skyl og snit spidskålet meget fint på et mandolinjern (du kan også bruge en alm kniv)
- Bland spidskål og grønkål i en stor skål, sammen med olivenolie, æbleeddike og fibersirup GOLD, massér det godt, så kålen bliver blød og lækker.
- Skræl gulerødderne, og snit nogle ”V’er” ved i guleroden, på langs (det kan sagtens udlades) og skær gulerødderne i tynde skiver.
- Kom gulerødder, granatæble kerner og sesamfrø den i skålen med kål, og bland det godt sammen.
- Salaten er nu spiseklar.
Noter
Sense håndfuldsfordeling af vinter kålsalat
Hf 1+2: spidskål, grønkål, gulerod.
Hf 3: intet.
Hf 4: granatæble.
Fedt: sesamfrø, 1/2 spsk olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: æbleeddike, agaverisup.
Hvor meget kålsalat kan du spise?
Du kan spise hvad der svarer til to håndfulde for dig. Gør du det, vil du få to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og halvanden spiseskefuld fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
For en fyldt og fornuftig spisekasse efter sense principperne bør du selv supplere med en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og op til halvanden spiseskefuld fedt.