Indisk kylling med ristet blomkål

indisk-kylling-med-ristet-blomkaal
Indisk kylling med ristet blomkål, er blevet en klar favorit herhjemme. Det har virkelig meget smag, og er simpelthen så lækkert. Det er sundt, og smager også fantastisk dagen efter.
Jeg skal uden tvivl eksperimentere mere med indisk inspirerede retter, da jeg synes at de kan noget, som dansk mad ikke kan.
Få opskriften på indisk kylling i ristet blomkål her:
4.86 fra 7 stemmer
indisk-kylling-med-ristet-blomkål
Indisk kylling med ristet blomkål
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 600 g kyllingebrystfilet
  • 1200 g blomkål
  • salt
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 3 tsk. karry
  • 3 tsk. tikka masala Jeg køber det hos grønthandleren, hvis du ikke kan finde det, så kan du erstatte det med garam masala
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 karton extra creamy 'the lighter' kokosmælk fra Santa Maria (Den er min favorit, helt cremet, og lækker blød, samtidig med at det er en light version.)
  • 5 dl vand
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 140 g koncentreret tomatpuré
Tilbehør:
  • Indisk Pandebrød
Sådan gør du
  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader. Skær blomkålen i ca 0,5 cm tykke skiver, og del skiverne i mindre stykker.
  2. Fordel blomkålet på en bageplade med bagepapir, drys med lidt salt og bag blomkålen i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
  3. Rist cashewnødderne på en varm og tør pande, til de bliver let gyldne. Tag dem af varmen.
  4. Skær kyllingen i tern.
  5. Hak løg og hvidløg. Brun det i en stor gryde med smør. Tilføj ingefær paste, karrypasta, karry, tikka masala, salt og peber, og svits krydderierne.
  6. Kom kyllingen med i grynde, og brun det. Tilføj kokosmælk, vand og tomatpure i gryden.
  7. Lad det simre, indtil kyllingen er helt mør.
  8. Vend græsk yoghurt deri.
  9. Når blomkålen er færdig, kommer du 3/4 af blomkålen, i gryden, og vender det forsigtigt rundt.
  10. server med resten af blomkålen, de ristede cashewnødder samt indisk pandebrød.
  11. Velbekomme.
Køkken noter

Tip! du kan sagtens gemme resterne af din indisk kylling til dagen efter.


Hvis du er lige så vild med orientalske retter, som jeg er, har jeg et par forslag til nogle opskrifter du skal tjekke ud.


 SENSE fordeling:
Du er rigtig fint dækket ind i grøntsager (hf1+2), protein (hf3), stivelse (hf4), fedt og mælk.
Og 1 portion svarer til en hel spisekasse.
Hf1+2: Blomkål, løg, hvidløg
Hf3: Kyllingebryst
Hf4: evt indisk pandebrød
Fedt: Cashewnødder, smør, græsk yoghurt
Mælk: Kokosmælk light
Smagsgiver / Gratis: Ingefær paste, rød karrypasta, karry, tikka masala, tomatpure


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

9
Skriv en kommentar

avatar

5 Kommentartråde
4 Trådsvar
0 Følgere
 
Mest bemærkede kommentar
Mest populære kommentartråd
  Tilmeld dig  
Nyeste Ældste De fleste stemte
Underret om
Lise Bendix
Gæst
Lise Bendix

Dejlig opskrift m indisk kylling. Havde dog svært ved at finde ingefærpasta! Blendede istedet syltet ingefær. Det smagte forrygende. Jeg tilførte gulerødder til de ristede blomkål og det smagte skønt! Desuden tilførte jeg en pose bønne pasta da jeg ikke havde helt nok kylling. Skøn ret der virkelig smager og mætter 👍

Katja
Gæst
Katja

Denne ret er blevet til en favorit ret herhjemme.
Den er bare FANTASTISK 😋😋😋😋

trackback

[…] Klik her for at få opskriften. […]

Lotte
Gæst
Lotte

Mmmm, det er en skøn ret! Min favorit når jeg får gæster 🙂

Pia Dahl
Gæst
Pia Dahl

Hvor køber du ” the lighter” version creamy kokosmælk fra Santa Maria ?