Indisk kylling med ristet blomkål

Indisk kylling med ristet blomkål, er den oplagte ret både når der er gæster, og når du vil forkæle familien lidt ekstra. Den smager vanvittigt godt, er forholdsvis nem at lave og så får du samtidig grøntsagerne, uden at skulle gnave dig igennem en halv pose gulerødder.
Denne ret med Indisk kylling er en gammel og ret populær kending her på bloggen, den er blandt nogle af de første opskrifter jeg udgav i tidernes morgen, men har nu fået en lille overhaling, med nye billeder og en opdateret opskrift.


Jeg har en særlig forkærlighed til det indiske køkken. De varme krydderier og cremede gryderetter er bare altid et hit hos hele familien. Det skal dog siges, at jeg ikke er super stor fan af stærk mad, derfor er denne ret heller ikke en af de stærke. Ønsker du at retten skal være stærk, kan du selv skrue op for krydderierne eller tilføje lidt chili efter behov.
Når ikke jeg laver denne Indiske kylling, bliver det gerne en god butter chicken med ekstra grøntsager, skarpt efterfuldt af den skønneste kulfi til dessert.
Vild med Indisk mad? Så tjek lige dette Indiske madkursus hos Timm Vladimir (reklamelink).

Indisk kylling med ristet blomkål
Ingredienser
- 600 g kyllingebrystfilet
- 1200 g blomkål
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. smør ( til stegning)
- 3 tsk. rød karrypasta
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 3 tsk. karry*
- 3 tsk. garam masala*
- salt og friskkværnet peber
- 1 kokosmælk* (light – du kan godt bruge almindelig kokosmælk, men kalorierne er udregnet med kokosmælk light)
- 3-4 dl vand
- 200 g græsk yoghurt 10 %
Tilbehør:
- evt. indisk naan brød
Tilberedelse
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Skær blomkålen i ca 0,5 cm tykke skiver, og del skiverne i mindre stykker.
- Fordel blomkålen på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med lidt salt og bag blomkålen i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er gyldne.
- Skær kyllingen i tern.
- Hak løg og hvidløg. Brun det i en stor gryde med smør. Tilføj karrypasta, karry, garam masala, salt og peber, og svits krydderierne.
- Kom kyllingen med i gryden, og brun det af. Tilføj kokosmælk, vand og tomatpure i gryden.
- Lad det simre, indtil kyllingen er helt mør.
- Vend græsk yoghurt deri.
- Når blomkålen er færdig, kommer du den med i gryden, i gryden, og vender det forsigtigt rundt.
- Velbekomme.
Køkkenudstyr
Noter
- Du kan sagtens gemme resterne i en lufttæt beholder i køleskabet i et par dage.
- Retten er fryseegnet.
Sense håndfuldsfordeling af indisk kylling med ristet blomkål
Hf 1+2: blomkål, løg, hvidløg.
Hf 3: kyllingebryst.
Hf 4: evt. indisk naan brød.
Fedt: smør, græsk yoghurt.
Mælk: kokosmælk light.
Smagsgiver / Gratis: rød karrypasta, karry, tikka masala, tomatpure.
Hvor meget indisk kylling kan du spise?
Du kan ganske fint spise en fjerdedel af retten.
Gør du det, vil du vore dækket rigtig fornuftigt ind med grøntsager (hf 1+2), protein (hf 3), stivelse (hf 4) og fedt.
Med andre ord, en portion svarer til en her spisekasse.