Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Indisk kylling med ristet blomkål

Gå til opskrift Udskriv
Indisk kylling med ristet blomkål, serveret i støbejernsgryde, med naan brød og mango lassi

Indisk kylling med ristet blomkål, er den oplagte ret både når der er gæster, og når du vil forkæle familien lidt ekstra. Den smager vanvittigt godt, er forholdsvis nem at lave og så får du samtidig grøntsagerne, uden at skulle gnave dig igennem en halv pose gulerødder.

Denne ret med Indisk kylling er en gammel og ret populær kending her på bloggen, den er blandt nogle af de første opskrifter jeg udgav i tidernes morgen, men har nu fået en lille overhaling, med nye billeder og en opdateret opskrift.

Indisk kylling med ristet blomkål, serveret i støbejernsgryde, med naan brød og mango lassi
Indisk kylling med ristet blomkål, serveret i støbejernsgryde, med naan brød og mango lassi

Jeg har en særlig forkærlighed til det indiske køkken. De varme krydderier og cremede gryderetter er bare altid et hit hos hele familien. Det skal dog siges, at jeg ikke er super stor fan af stærk mad, derfor er denne ret heller ikke en af de stærke. Ønsker du at retten skal være stærk, kan du selv skrue op for krydderierne eller tilføje lidt chili efter behov.

Når ikke jeg laver denne Indiske kylling, bliver det gerne en god butter chicken med ekstra grøntsager, skarpt efterfuldt af den skønneste kulfi til dessert.

Vild med Indisk mad? Så tjek lige dette Indiske madkursus hos Timm Vladimir (reklamelink).

Reklamelinks er markeret med*
Indisk kylling med ristet blomkål 1

Indisk kylling med ristet blomkål

Cremet og krydret indisk gryderet med kylling og blomkål. Det er ikke en stærk ret, hvid du ønsker at den skal være det, kan du selv styre hvor stærk retten skal være, ved at tilføje mere eller mindre karrypasta.
4.82 fra 16 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse40 min
I alt50 min

Ingredienser

  • 600 g kyllingebrystfilet
  • 1200 g blomkål
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør ( til stegning)
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 3 tsk. karry*
  • 3 tsk. garam masala*
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 kokosmælk* (light – du kan godt bruge almindelig kokosmælk, men kalorierne er udregnet med kokosmælk light)
  • 3-4 dl vand
  • 200 g græsk yoghurt 10 %

Tilbehør:

  • evt. indisk naan brød

Tilberedelse

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Skær blomkålen i ca 0,5 cm tykke skiver, og del skiverne i mindre stykker.
  • Fordel blomkålen på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med lidt salt og bag blomkålen i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er gyldne.
  • Skær kyllingen i tern.
  • Hak løg og hvidløg. Brun det i en stor gryde med smør. Tilføj karrypasta, karry, garam masala, salt og peber, og svits krydderierne.
  • Kom kyllingen med i gryden, og brun det af. Tilføj kokosmælk, vand og tomatpure i gryden.
  • Lad det simre, indtil kyllingen er helt mør.
  • Vend græsk yoghurt deri.
  • Når blomkålen er færdig, kommer du den med i gryden, i gryden, og vender det forsigtigt rundt.
  • Velbekomme.

Køkkenudstyr

  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
  • Stor gryde*
  • Grydeske*

Noter

  • Du kan sagtens gemme resterne i en lufttæt beholder i køleskabet i et par dage.
  • Retten er fryseegnet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af indisk kylling med ristet blomkål

Hf 1+2: blomkål, løg, hvidløg.
Hf 3: kyllingebryst.
Hf 4: evt. indisk naan brød.
Fedt: smør, græsk yoghurt.
Mælk: kokosmælk light.
Smagsgiver / Gratis: rød karrypasta, karry, tikka masala, tomatpure.

Næringsindhold
Indisk kylling med ristet blomkål
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 464.5 Kalorier fra fedt 178
% Dagligt indtag*
Fedt 19.75g30%
Kulhydrater 26.5g9%
Fibre 10.25g43%
Protein 42g84%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget indisk kylling kan du spise?

Du kan ganske fint spise en fjerdedel af retten.

Gør du det, vil du vore dækket rigtig fornuftigt ind med grøntsager (hf 1+2), protein (hf 3), stivelse (hf 4) og fedt.

Med andre ord, en portion svarer til en her spisekasse.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter med kylling, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
græsk fladbrød med græsk salat

Græske fladbrød

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Thai inspireret mørbradgryde med peanuts, rød karry og peberfrugt.

Thai inspireret mørbradgryde

grønkålssalat med mormordressing

Grønkålssalat med mormordressing

fastelavnsboller

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

Butter-chicken-med-ekstra-groentsager2

Butter chicken med ekstra grøntsager

nemme nytårsopskrifter

Nytårsopskrifter

Kaffe granola - mocca musli

Kaffe granola – Müsli med et strejf af Nespresso kaffe

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.