Annonce

Tomattærte med basilikum

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Nem og velsmagende grov tomattærte med basilikum. Helt enkel og lækker til aftensmad og frokost, både til gæster, i buffeten og til hverdag.

Jeg synes at en god tærte er blandt noget af det nemmeste at lave på en travl hverdag hvor man ikke gider at stå alt for længe i køkkenet. Tærtedejen kan du nemlig sagtens lave på forhånd, så den blot skal rulles ud og forbages, i mens du forbereder fyldet af grøntsager, kød, fisk og æggemasse, og derefter passer den igen sig selv, indtil den er spiseklar. Det er da nem aftensmad.

Tomater, porre eller spinat?

Jeg er forholdsvis klassisk når det kommer til tærte, jeg synes at nogen af de smukkeste tærter er tomattærter, i alle afskygninger. Hvad end det er lavt med store eller små tomater kan de bare noget, rent estetisk. Det er jo bare ren win win, at de endda også smager rigtig dejligt.

Måske er du lige som jeg, vild med en god sprød tærte? Er det tilfældet bør du tage et kig forbi denne virkeligt gode og enkle porretærte med fuldkornsbund, eller denne tærte med spinat og laks, som også altid hitter.

Tomattærte med basilikum 1
Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Få opskriften på tomattærte med basilikum her:

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

4,70 fra 10 stemmer
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 portion af denne grove tærtedej
  • 300 g små tomater ((jeg bruger en pakke med blandende farver og former))
  • 20 friske basilikumblade
  • 4 æg
  • 3 spsk cremefraiche 6%
  • ½ dl vand
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Lav først tærtebunden, og forbag den efter anvisningen i opskriften.
  • Skyl og halver alle tomaterne.
  • Skyl og hak basilikumbladene.
  • Pisk æg, cremefraiche, vand, basilikum, salt og peber sammen til det er luftigt.
  • Når tærtebunden er forbagt fordeles æggemassen deri.
  • Fordel tomaterne med indersiden opad i på den forbagte tærtebund med æggemasse.
  • Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter, til den er gylden og færdigbagt.

Noter

  • Tærten kan sagtens fryses. Skær den ud i ønskede stykker, så er det nemt at tage et stykke op til madpakken til den hurtige aftensmad.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af tomattærte med basilikum:

Hf 1+2: tomat, basilikum.
Hf 3: æg.
Hf 4: tærtebund.
Fedt: intet.
Mælkedressing: cremefraiche 6%.
Smagsgiver / gratis: salt, peber.

Jeg vil anbefale at du spiser en kvart tærte, og tæller den som en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en helt håndfuld stivelse (hf 4) samt en spsk mælkedressing (du har to spsk pr måltid, mælkeprodukter mellem 3-9% fedt)

Der betyder at du ved siden at et stykke tærte kan spise en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spsk fedt. Det kan være i form af en god salat med mager fetaost, eksempelvis denne bønnesalat med granatæble og fetaost.

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments