Grov tærtebund

grov-taertebund

En god opskrift på en lækker, sprød, grov tærtebund er guld værd. Har man først den, kan fyldet varieres til det uendelige. Jeg har selvfølgelig min egen favorit, som jeg altid bruger. Jeg synes den fungerer godt, og smager rigtig dejligt, hver eneste gang jeg laver tærte.

Når man har noget godt, skal det deles, derfor får du opskriften her.

Jeg har altid været glad for tærter. Det er en dejlig måde at spise grøntsager, og så er det lækkert til både aftensmad og madpakken. En klassiker her hjemme, er denne tærte med laks og spinat. Det er en perfekt kombination, som aldrig slår fejl.

Jeg er naturligvis også svært glad for noget så klassisk som porretærte. Helt enkel, og uden alt muligt tjuhej.

Hvilken fyld er foretrækker du i en tærte?

Grov tærtebund med surdej

Få opskriften på grov tærtebund her:

5 fra 1 stemme
Grov tærtebund
Antal: 4
Ingredienser
  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 spsk surdej (Har du ikke nogen surdej, kan du sagtens undlade det)
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det til du har en ensartet masse.

  2. Alternativt kan du ælte dejen sammen i hænderne.

  3. Rul dejen ud oven på et stykke bagepapir, så den passer til en form på 27-30 cm.

  4. Placer tærtedejen i formen med bagepapiret opad. Fjern bagepapiret og tryk dejen ud i tanten og op ad siderne.

  5. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft.

  6. Kom det ønskede fyld i tærten og bag den yderligere 20-25 minutter til den er gylden.

Køkken noter
  • Du kan godt lave dejen dagen før, og opbevare den i en frysepose i køleskabet.

Sense håndfuldsfordeling af grov tærtedej

Det er egentlig ikke fordi, at der er så sindsygt meget at sige omkring fordeling af en tærtedej. Den tæller nemlig som ren stivelse (hf 4). Der er godt med fuldkorn i, som er med til at give en god mæthed, så det er en god håndfuld 4.

Du kan spise cirka en kvart tærte med denne tærtebund, og tælle den som en håndfuld 4.

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, grahamsmel, surdej.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / gratis: salt.


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om
xanax