Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Grov tærtebund

Gå til opskrift Udskriv
Grov tærtebund med surdej

En god opskrift på en lækker, sprød, grov tærtebund er guld værd. Har man først den, kan fyldet varieres til det uendelige. Jeg har selvfølgelig min egen favorit, som jeg altid bruger. Jeg synes den fungerer godt, og smager rigtig dejligt, hver eneste gang jeg laver tærte.

Når man har noget godt, skal det deles, derfor får du opskriften her.

Jeg har altid været glad for tærter. Det er en dejlig måde at spise grøntsager, og så er det lækkert til både aftensmad og madpakken. En klassiker her hjemme, er denne tærte med laks og spinat. Det er en perfekt kombination, som aldrig slår fejl.

Jeg er naturligvis også svært glad for noget så klassisk som porretærte. Helt enkel, og uden alt muligt tjuhej.

Hvilken fyld er foretrækker du i en tærte?

Grov tærtebund med surdej

Få opskriften på grov tærtebund her:

Reklamelinks er markeret med*
Grov tærtebund 1

Grov tærtebund

4.75 fra 4 stemmer
Antal: 4

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk surdej ((Har du ikke nogen surdej, kan du sagtens undlade det))
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt

Tilberedelse

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det til du har en ensartet masse.
  • Alternativt kan du ælte dejen sammen i hænderne.
  • Rul dejen ud oven på et stykke bagepapir, så den passer til en form på 27-30 cm.
  • Placer tærtedejen i formen med bagepapiret opad. Fjern bagepapiret og tryk dejen ud i tanten og op ad siderne.
  • Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Kom det ønskede fyld i tærten og bag den yderligere 20-25 minutter til den er gylden.

Noter

  • Du kan godt lave dejen dagen før, og opbevare den i en frysepose i køleskabet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af grov tærtedej

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, grahamsmel, surdej.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / gratis: salt.

Det er egentlig ikke fordi, at der er så sindsygt meget at sige omkring fordeling af en tærtedej. Den tæller nemlig som ren stivelse (hf 4). Der er godt med fuldkorn i, som er med til at give en god mæthed, så det er en god håndfuld 4.

Du kan spise cirka en kvart tærte med denne tærtebund, og tælle den som en håndfuld 4.

Grov tærtebund 2

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Brød og boller, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Rabarbersnaps

Rabarbersnaps

Spansk tortilla med chorizo

Spansk tortilla med chorizo

Proteinpandekager

Proteinpandekager med hytteost

Mørksej i tomatsovs

Laksesalat med koldrøget laks, agurk og dild, på en bund af salat

Laksesalat med koldrøget laks

rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

Bløde pg luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Fastelavnsboller med pistacie

Indisk kylling med ristet blomkål

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.