Spinattærte med laks

Klassisk spinattærte med laks og fuldkornsbund. En rigtig lækker tærte til aftensmaden, frokost, buffeten eller den nemme frokost.
Laks og spinat er en virkelig klassisk makkerpar, og med god grund. Det er to råvarer der bare komplimenterer hinanden på aller bedste vis.
Når jeg rester af tærte i overskud fra aftensmaden kommer jeg det altid i fryseren. Det gør det virkelig nemt på de travle dage, og så nyder jeg at spise tærte til frokost, hvilket altså bare er langt nemmere når der allerede er et stykke klar i fryseren.
Jeg er generelt rigtig glad for klassiske tærter, eksempelvis en god klassisk tomattærte eller en saftig og skøn champignontærte.

Spinattærte med laks
Ingredienser
Tærtebund:
- 100 g grahamsmel*
- 100 g hvedemel
- ½ dl olivenolie
- 1 dl vand
- 1 tsk salt
Fyld:
- 250 g laks
- 450 g frossen spinat (helbladet og optøet)
- 4 æg
- 2 spsk hytteost
- 2 spsk creme fraiche 6%
- ½ dl vand
- salt og peber
Tilberedelse
Tærtebund:
- Olie og vand æltes ind i melet, lidt af gangen til dejen er lind og blød.
- Rul dejen ud, og kom derefter dejen i din tærteform (27cm).
Tærte:
- Kram alt væsken ud af spinaten, og fordel den ovenpå tærtebunden.
- Skær laksen i mindre stykker, og fordel også den ovenpå tærtebunden.
- Pisk æg, creme fraiche, hytteost,vand, salt og peber sammen, og fordel det oven på laksenog spinaten.
- Bag tærten i 20-25 minutter ved 175 grader varmluft.
Sense håndfuldsfordeling af spinattærte med laks
Hf 1+2: spinat.
Hf 3: laks, hytteost, æg.
Hf4: grahamsmel, hvedemel.
Fedt: olivenolie.
Mælkedressing: creme fraiche.
Hvor meget spinattærte kan du spise?
Spiser du en kvart tærte får du en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og halvanden spiseskefuld fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
For en fyldt spisekasse, bør du selv supplere med en håndfuld grøntsager (hf 1+2) og op til halvanden spiseskefuld fedt. Det kunne eventuelt være i form af lidt salat med olieeddikedressing.