Proteinpandekager med hytteost
Luftige og vanvittigt lækre proteinpandekager med hytteost er en virkelig fantastisk erstatning for traditionelle amerikanske pandekager. De bliver bløde, søde og er perfekte til både morgenmad eller i madpakken.
Det høje indhold af protein fra æg og hytteost, er med til at give en længerevarende mæthed. Men jeg vil gerne understrege at de bestemt ikke smager af hytteost. Så lad det endelig ikke holde dig tilbage, selvom du ikke er glad for hytteost. Det er nemlig en virkelig god proteinkilde.
Prøv også at lave mine klassiske pandekager uden æg og en salt tomatpandekage.
Proteinpandekager med hytteost
Ingredienser
- 4 æg
- 250 g hytteost (med lav fedtprocent og højt proteinindhold)
- 3 tsk sukrin gold* (eller andet sødemiddel)
- 2 tsk fiber husk* (den gule)
- ½ tsk vaniljepulver*
- 1 knsp stødt kardemomme*
- 2 spsk kokosolie*
Eventuel topping (er ikke regnet med i kalorierne):
- 1 dl skyr
- 1 håndfuld blåbær
- agavesirup*
- lidt chokolade
Tilberedelse
- Bland æg og hytteost sammen, og giv det en tur med en stavblender, eller i en alm blender, til det er dejligt cremet.
- Tilføj sukrin gold, vanilje, kardemomme og fiber husk, rør det grundigt sammen.
- Lad dejen stå i 10 minutter, så bliver den tykkere, i takt med at fiber husk'en suger væsken.
- Lav pandekagerne af halvanden spiseksefuld dej. Steg dem i en smule olivenolie ved midel varme på en sliplet pande. Vend dem forsigtigt, så de ikke går i stykker.
Evt. topping
- Til topping blender du skyr med halvdelen af blåbærene, og smager til med sukrin gold.
- Drysser med hakket chokolade, friske blåbær og evt fibersirup gold.
Køkkenudstyr
Noter
- Proteinpandekagerne smager rigtig godt både lune og kolde.
- De kan sagtens fryses.
Sense håndfuldsfordeling af proteinpandekager
Hf 1+2: blåbær.
Hf 3: æg, hytteost.
Hf 4: intet.
Mælk: skyr.
Fedt: kokosolie, chokolade.
Smagsgiver / Gratis: sukrin gold, fibersirup gold, HUSK, vanilje og kardemomme.
Hvor mange proteinpandekager kan du spise?
Disse pandekager er ideelle som en god Sense morgenmad. Du kan med god samvittighed spise halvdelen af pandekagerne, jeg vil foreslå at du tæller dem som en halv håndfuld frugt og grønt (hf 1+2), halvanden håndfuld protein (hf 3), to spiseskefulde fedt og en halv deciliter mælkeprodukt.
Hvad bør du spise ved siden af?
For en fyldt spisekasse efter sense principperne bør du derud over supplere med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2) og op til én spiseskefuld fedt.
Ifølge sense kan du godt vælge at udelade stivelsen (hf 4), den kan du så erstatte med en ekstra håndfuld grøntsager ELLER en ekstra halv håndfuld protein (hf 3).