Annonce

Tomatpandekager med et strejf af chili

Tomatpandekager

Tomatpandekager med et strejf af chili er lynhurtigt blevet et hit her hjemme. De smager virkelig godt både varme og kolde, og er nemme at have med i madpakken.

Jeg elsker pandekager, i alle afskygninger, og ville med glæde spise pandekager både morgen, middag og aften, hvis det kunne lade sig gøre. Men hey, det kan jo faktisk godt. Særligt hvis man variere dem, laver dem mere kalorielette og de ikke altid skal være søde, men også kan være salte.

De her tomatpandekager er virkeligt lækre, og egner sig rigtig godt til både morgenmad og frokost, da de er lidt pizza agtige i smagen, og dét kan vi godt li, ik?
Derud over er de også helt perfekte til en lækker forret, eller velkomstsnack når du skal have gæster.

Er du mest til den søde version, har jeg den lækrest opskrift på proteinrige pandekager lige her.

Tomatpandekager

Tomatpandekager med et strejf af chili

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse hakkede tomater med oregano og basilikum
  • 100 g løg
  • 4 spsk hakket basilikum
  • 4 æg
  • 2 dl fedtreduceret sesammel* (kan erstattes af fuldkornsmel)
  • 1 spsk fiber husk* (bruger du fuldkornsmel istedet for fedtreduceret sesammel, behøver du ikke at tilføje fiber husk)
  • ½ tsk bagepulver*
  • 2 spsk olivenolie*
  • salt
  • evt. frisk rød chili

Tilberedelse

  • Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du har en glat pandekage dej.
  • Dejen må ikke være alt for tynd, da pandekagerne så vil flyde helt ud og blive helt tynde.
  • Steg pandekagerne til de er gyldne og faste, på en stegepande ved middel varme, i lidt olivenolie, kom lidt olie på hver gang du lægger nye pandekager på panden.
  • Hver pandekage laves af en stor spiseskefuld dej, jeg havde plads til 3 stk på panden ad gangen.

Noter

Tip! Pandekagerne er rigtig lækre til frokost eller som en lækker gæsteforret.

Sense håndfuldsfordeling af tomatpandekager med et strejf af chili

Hf 1+2: 1/4 dåse flåede tomater, 1/8 chili, 25g løg, 1 spskhakket basilikum.
Hf 3: 1 æg, 1/2 dl fedtreduceret sesammel.
Hf 4: intet.
Fedt: ca 1 spsk til stegning.
Smagsgiver / Gratis: Husk, Urtesalt og bagepulver.

Spiser du en fjerdedel af tomatpandekagerne, får du cirka en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en spiseskefuld fedt.

Dertil kan du selv supplere med en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og op til to spiseskefulde fedt.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments