Jordbær rabarber marmelade

Hjemmelavet jordbær rabarber marmelade i glas med sløjfe om.

Cremet jordbær rabarber marmelade, med et strejf af vanilje og citron. Det er uden sammenligning den aller bedste marmelade jeg har smagt (og selv lavet). Ikke nok med at smagen tager kegler, så er den så nem og enkel at lave, at jeg klart vil lave hjemmelavet marmelade fremover.

Syltetøjen gør sig også rigtig godt til morgenmad, oven på skyr, grød (varm som kold), og hvor du ellers kan få den passet ind.

Denne marmelade med jordbær og rabarber lavede jeg da min mor og jeg havde inviteret familien til en komplet hjemmelavet fødselsdagsbrunch, og den var altså så populær, at min mormor ønskede sig et glas med cremet kærlighed, og blot en uge senere, fik jeg glasset retur uden indhold. Godt tegn, ik?

Hjemmelavet jordbær rabarber marmelade i glas med sløjfe om.
Hjemmelavet jordbær rabarber marmelade i glas med sløjfe om.

Marmelade uden sukker

Tit og ofte er syltetøj og marmelade en kæmpe sukkerbombe, Jeg spiser som udgangspunkt ikke raffineret sukker, og de sukkerfri syltetøj man kan købe smager altså bare ikke af særligt meget. Jeg forstår ikke hvorfor de aldrig har særlig meget smag. Særligt ikke når det er så nemt at lave en lækker og smagfuld sukkerfri marmelade hjemme i eget køkken.

En hjemmelavet marmelade vil naturligvis altid indeholde den frugtsukker der er i de valgte frugter, men er du diabetiker eller spiser du af en anden grund ikke raffineret sukker, er det en rigtig god måde at komme uden om den store mængde tilsat sukker, ved at bruge kunstigt sødemiddel.

Hjemmelavet jordbær rabarber marmelade i glas med sløjfe om.

Jordbær rabarber marmelade

Cremet jordbær rabarber marmelade, med et strejf af vanilje og citron. Det er uden sammenligning den aller bedste marmelade jeg har smagt (og selv lavet). Ikke nok med at smagen tager kegler, så er den så nem og enkel at lave, at jeg klart vil lave hjemmelavet marmelade fremover.
4,93 fra 13 stemmer
Antal: 4 glas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 350 g rabarber (friske eller fra frost)
  • 350 g jordbær (friske eller fra frost)
  • saft fra 1 citron
  • 1 dl vand
  • 4 tsk flydende perfect sød fra Easis (kan erstattes af 180 g sukrin gold eller 200 g sukker)
  • ½ tsk vaniljepulver*
  • 1 spsk kartoffelmel (rørt op med 3 spsk vand)
  • ½ tsk atamon

Tilberedelse

  • Skyl rabarber og jordbær for jord, skær den grønne top af jordbærene, og skær top og bund af rabarberne.
  • Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver og kom dem i en gryde, sammen med jordbærene.
  • Tilføj flydende perfect sød, vanilje, citronsaft og vand til gryden, og vend det hele godt sammen.
  • Bring gryden med jordbær og rabarber i kog, og ladet det koge i ca. 10 minutter, under låg. Tag herefter gryden af varmen.
  • Rør kartoffelmel sammen med vand, og kom det ned i gryden sammen med atamon til de kogte jordbær og rabarber. Marmeladen må ikke koges mere, og skal ikke være på varme. Rør i marmeladen til den er tyknet.
  • Skold 4 glas med kogende vand, og fordel den varme jordbær rabarber marmelade i glassene. Kom låg på med det samme og lad marmeladen køe helt af. Jeg kommer proppen i køkkenhåndvasken, stiller glassene deri, og fylder den med koldt vand, så et dækker siderne af glassene. Det hjælper til at marmeladen køler hurtigere af.
  • Opbevar den færdige marmelade i køleskabet.

Noter

  • Den færdige jordbær rabarber marmelade holder en måneds tid i køleskabet, hvis du har kommet atamon i. Ellers holder den kun 1 -1,5 uges tid.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af Jordbær rabarber marmelade:

Hf 1+2: rabarber, jordbær (de kan også tælles som hf 4).
Hf 3: intet.
Hf 4: kartoffelmel.
Fedt: intet.
Smagsgiver / gratis: flydende perfect sød, citronsaft, vaniljepulver.

Næringsindhold
Jordbær rabarber marmelade
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 34.2 Kalorier fra fedt 2
% Dagligt indtag*
Fedt 0.2g0%
Kulhydrater 8.1g3%
Fibre 1.1g5%
Sukker 0.1g0%
Protein 0.8g2%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget jordbær rabarber marmelade kan du spise?

Følger du Sense kost principperne, kan du selv bestemme om du tæller frugt som håndfuld 2 (en del af grøntsagerne) eller som håndfuld 4 (stivelse). Jeg vælger oftest at tælle det som en del af grøntsagerne, da jeg gerne vil spise brød eller ligende til måltiderne.

Spiser du en teskefuld jordbær rabarber syltetøj, regnes den blot som smagsgiver, og tæller dermed ikke regnskabet.

Spiser du mere end en teskefuld, ville jeg tælle denne marmelade som en del af grøntsagerne (hf 2), og du kan dermed tillade dig at spise op til en håndfuld, hvis du altså er SÅ glad for marmelade.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af marmeladen kan du spise 1-2 håndfulde grøntsager (hf 1+2) alt efter hvor meget marmelade du spiser. Du kan ydermere tilføje en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseksefulde fedt.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments