Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Anledning
      • Jul
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Anledning
      • Jul
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog
bagt blomkål

Orientalsk bagt blomkål

spinattærte

Spinattærte med laks

fastelavnsboller

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

Tomatpandekager

Tomatpandekager med et strejf af chili

Broccoli fladbrød

Broccoli fladbrød

Citronfromage

Sukkerfri citronfromage uden fløde

Proteinpandekager

Proteinpandekager med hytteost

Salat til nytår - Nem nytårssalat

Salat til nytår – Med brombær og granatæble

tunmousse

Tunmousse med græsk yoghurt

Sukkerfri Julesmåkager

Sukkerfri julesmåkager med kanel og mandler

Sød kartoffel lasagne

Sød kartoffel lasagne

Rabarbersnaps

Rabarbersnaps

« Forrige Side1 … Side24 Side25 Side26 Side27 Næste »
Open post by mariasilje with ID 18116144431488529
Som influent er man ofte alene om det hele – fra idé og strategi til redigering og regnskab. Netop derfor betyder fællesskabet med andre i branchen mere, end man måske lige skulle tro 🥰

I går var jeg inviteret til netværks-sommerfrokost hos skønne @tina_dyrebjerg , sammen med et hold inspirerende kollegaer, der også hver især driver deres egen lille virksomhed. Det var både hyggeligt, sjovt og så enormt givende at dele erfaringer, udfordringer og grin.

Tak for fællesskabet – det føles som at have kollegaer, selvom man er solo ✨🪩💖

Reklame - som tak for at gøre frokosten mulig
@vestergaardvin.dk @torup_bakkegaard_og_orelund @orbaek_bryggeri @kohavegaards_ismejeri @odensemarcipan @ullemosefrugt @holybeandk @svendborksund_bryghus @heikostumbeck

#selvstændig #netværk #influencer #frokost
Open post by mariasilje with ID 18268647250263191
Store Bededag kalder altså på én ting… lune, bløde hveder med et gavmildt lag smør, der smelter lige så hurtigt som din selvdisciplin 😍

Skal du bage selv i år? Dét skal jeg, så i morgen dufter hele hytten af kardemomme 🤤

#hveder #hvedeknobber #storebededag #hjemmebag
Open post by mariasilje with ID 17844428040480538
Karamelliserede løg med balsamico og timian… lyder det fancy? Det er det også. Men mest af alt er det SINDSSYGT lækkert – og du kan lave dem på 30 minutter! 😍

✨ Perfekte til kartoffelpizza, burger eller direkte fra panden – no judgment!

Opskrift:
1 kg løg (røde eller gule)
3 spsk olie eller smør
2 spsk sukker
4 spsk balsamico
1 spsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)

→ Skær løgene i tynde skiver.
→ Steg bløde i olie, tilsæt sukker, balsamico og timian.
→ Lad dem karamellisere stille og roligt til bløde og smagfulde.

Vil du gemme den her opskrift? Tryk på gem og send til en ven, der elsker mad der smager af mere!

#karamelliseredeløg #log #nemmad #umami #madmedsmag #pizzatopping #burgerlove
Open post by mariasilje with ID 18330566428167956
Syren lemonade – den smager præcis som den dufter! 😍

Let parfumeret, frisk og sød på den helt rigtige måde. Og så skifter den farve, når siruppen rammer citronen!

Sådan gør du:
Kog 2,5 dl sukker + 2,5 dl vand op.
Tilsæt 5 dl rystede (ikke vaskede!) syrenblomster (vigtigt at du nipper blomsterne af stilken da det grønne er bittert)
Simrer i 10 min – si og afkøl.
Pres saft af 3 citroner og bland med siruppen, 8 dl koldt vand og isterninger.
Rør rundt og nyd den ferskenfarvede magi!

#syrener #lilaclemonade #lilacs #madmedblomster #spisblomsterne #sommerdrik #lemonade #spiseligeblomster
Open post by mariasilje with ID 17964154385876853
Der er noget magisk ved duften af hjemmebagte rosinboller… ✨🤩

Vil du også fylde dit køkken med ægte bagehygge? Find opskriften herunder

Tryk ‘gem’, så du altid kan finde den, når lysten melder sig 🫶🏻

Opskrift til 12 boller:
* 30 g gær
* 3 dl sødmælk
* 35 g sukker
* 1 tsk stødt kardemomme
* 1 æg
* 150 g hvid hvede
* 375 g hvedemel
* 1½ tsk salt
* 75 g blødt smør
* 150 g rosiner
* 1 æg til pensling

* Smuldr gæren i en stor skål, og opløs den i lunkent mælk. Tilsæt sukker, kardemomme, æg og hvid hvede, og rør ingredienserne godt sammen.
* Tilsæt 300g hvedemel, salt og blødt smør. Ælt dejen grundigt i 6-7 minutter. Hvis du har en røremaskine, så brug den for at opnå en smidig dej, der slipper skålens kanter. Juster eventuelt med det resterende hvedemel, hvis dejen er meget klistret.
* Ælt rosinerne ind i dejen, så de bliver jævnt fordelt. Pas på med ikke at ødelægge rosinerne undervejs.
* Dæk skålen med låg eller fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time, eller til den er fordoblet i størrelse.
* Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker. Form hvert stykke til en rund bolle.
* Læg bagepapir i et ovnfast fad, og placer bollerne tæt sammen i fadet. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad dem efterhæve i ca. 1 time, til de er hævet sammen.
* Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i 15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte.
* Lad bollerne afkøle let på en rist, inden de serveres lune og friskbagte. Perfekte med et lag smør eller en klat syltetøj.

#rosinboller #hjemmebag #rosiner #blødeboller
Open post by mariasilje with ID 18061721627039509
Kartoffelmazarin – ja, du læste rigtigt! En saftig og svampet kage, hvor kartoflerne giver den perfekte konsistens (og nej, den smager ikke af kartofler). Det er comfort food på næste niveau!

Gem opskriften, og prøv den selv – du vil ikke fortryde.

Hvem skal du bage den til? Tag din kage-buddy i kommentarfeltet! 🍰✨

Opskrift:
100 g smør (blødt)
170 g sukker
3 æg
175 g kartofler (kogte, uden skræl)
2 tsk mandelaroma
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Chokolade glasur
100 g mørk chokolade
40 g smør
2 spsk flormelis

* Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
* Hæld vandet fra, og mos kartoflerne grundigt med en gaffel eller kartoffelmoser. Lad dem køle helt af.
* Pisk blødt smør og sukker lyst og luftigt i en skål. Det tager 3-4 minutter med en håndmixer.
* Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt sammen, før du tilføjer næste æg.
* Rør den afkølede kartoffelmos i dejen. Tilføj mandelaroma.
* Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og pisk forsigtigt, til det hele er blandet.
* Hæld dejen i en smurt lille springform (ca. 20 cm i diameter).
* Bag kagen ved 170 grader (almindelig ovn) i ca. 35 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
* Lad kagen køle helt af i formen, før du tager den ud.

Chokolade glasur
* Kom smør, mørk chokolade og flormelis i en skål.
* Smelt det over vandbad under omrøring, indtil det er ensartet og glat.
* Smør chokoladeovertrækket ud over den afkølede kage og lad det sætte sig.

#kartoffel #kartofler #mazarin #opskriftmedkartofler
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2025 Mariasilje.dk. All right reserved.