
Chili con carne med kylling og mørk chokolade. Hop nu op hvor smager det bare godt! Min version indeholder til færre bønner, men du kan jo selv tilføje flere hvis du ønsker dette.
Du får her min version, og er du ligesom jeg, kun ved at lære at spise kidney bønner, så kan du nøjes med at komme én dåse i.
Reklamelinks er markeret med*

Chili con carne med kylling
5 fra 4 stemmer
Ingredienser
- 2 tsk spidskommen
- 1 1/2 tsk kanel
- 2 tsk chiliflager (min favorit er den fra Santa Maria, da den ikke er så stærk, men giver en god varme)
- 400 g hakket kylling
- 3 spsk finthakket soltørret tomat i lage (Jeg bruger den fra coop, den er allerede hakket, men jeg undgår at bruge lagen)
- 2 store løg
- 3 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl vand
- 1 spsk herbamare urtebuillon
- 1-2 dåser kidney bønner (stykket i koldt vand (alt efter hvor glad du er for bønner))
- 60 g 70% mørk chokolade
- salt og peber
- lidt olie til stegning
Dertil
- Ris
- 1 avocado skåret i tern
- Græsk yoghurt 2% (2 spsk pr person)
- Øko citron
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde, tilføj spidskommen, kanel og chiliflager, og spidst i 30 sek. Tilføj de hakkede løg og hvidløg, og lad det stege med, til løgene er klare og gennemsigtige.
- Kom hakket kylling op i gryden, og brun kødet.
- Derefter hælder du de hakkede tomater, soltørrede tomater, vand og bouillon i gryden, og lader det stå og simre i 20-25 minutter.
- Kom de skyllede kidney bønner og chokoladen i gryden. Smag til med salt, peber og evt mere chili.
- Lad det simre videre i 5 minutter.
- Risene koges, efter anvisningen på posen, og server (du kan også servere blomkåls ris til, eller andre grøntsager)
- Server den færdige chili con carne med ris, græsk yoghurt, avocado og citron. (evt nogle dampede grøntsager)
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.
Sense håndfuldsfordeling af chili con carne med kylling
Hf1+2: løg, tomater
Hf3: hakket kylling, kidney bønner
Hf4: ris
Mælkedressing: græsk yoghurt
Fedt: olie, chokolade, avocado
Smagsgiver / Gratis: spidskommen, kanel, chiliflager, hvidløg, urtebuillon, citron
Du får dækket hf3, hf4, fedt og mælkedressing.
Du skal selv tilføje 1 1/2 – håndfuld grøntsager ved siden af. (fx, blomkålsris, stegte grønne bønner, broccoli eller lign.)