Chili con carne
Nem chili con carne opskrift, med mørk chokolade. Det er en rigtig lækker ret på de kolde dage, hvor det er skønt at sidde og varme sig på en god chiliret.
Jeg foretrækker at spise chili con carpe samme med ris, græsk yoghurt og avocado, da jeg synes det går rigtig godt sammen. Du kan også spise den sammen med en skive rugbrød med iskoldt smør. Dét kan virkelig også noget.
Når nu du er i dag med at lave chili con carne så sørg for at lave en stor portion, for det er bare så dejligt at have i fryseren til den travle eller dovne dag, hvor du mangler en god mættende ret at lune dig på.
En anden god ret at varme sig på er suppe. Prøv denne cremede hokkaidosuppe med røde linser. Helt perfekt og virkelig god.
Chili con carne
Ingredienser
- 400 g magert hakket oksekød
- 2 tsk stødt spidskommen*
- 1 ½ tsk kanel
- 2 tsk chiliflager ((mere efter smag))
- 3 spsk finthakket soltørret tomat*
- 200 g løg
- 3 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon*
- 1 dåse kidney bønner* (skyllet i koldt vand)
- 60 g mørk chokolade 70,5% *
- salt og peber
- 1 spsk olivenolie
Tilbehør (er ikke regnet med i kalorierne)
- ris
- 1 avocado skåret i tern
- græsk yoghurt 2% (2 spsk pr person)
- øko citron
Tilberedelse
- Til løg og hvidløg og hak det fint.
- Varm olien i en gryde, tilføj spidskommen, kanel og chiliflager, og svits i 30 sekunder. Tilføj de hakkede løg og hvidløg, og lad det stege med, til løgene er klare og gennemsigtige.
- Kom hakket oksekød op i gryden, og brun kødet.
- Derefter hælder du de hakkede tomater, soltørrede tomater, vand og bouillon i gryden, og lader det stå og simre i 20-25 minutter.
- Kom de skyllede kidney bønner og chokoladen i gryden. Smag til med salt, peber og evt mere chili.
- Lad det simre videre i 5 minutter.
- Server den færdige chili con carne med ris, græsk yoghurt, avocado og citron. (evt nogle dampede grøntsager)
Sense håndfuldsfordeling af chili con carne med kylling
Hf 1+2: løg, tomater.
Hf 3: hakket oksekød, kidney bønner.
Hf 4: intet.
Fedt: olie, chokolade.
Smagsgiver / Gratis: spidskommen, kanel, chiliflager, hvidløg, urtebuillon, citron.
Hvor meget chili con carne kan du spise?
Du kan fint spise en portion chili con carne. Den ville jeg tælle som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en hel håndfuld protein (hf 3), og 1/2 spiseksefuld fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
For en fylde spisekasse efter sense principperne bør du derfor selv supplere med 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og om til 2 1/2 spiseskefulde fedt.