Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Anledning
      • Jul
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Anledning
      • Jul
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog
Sukkerfri og glutenfri brunkager

Sukkerfri brunkager

Vis dit køleskab – Christine og Laura fra Twin-food

bagt grød med figner og tahin

Bagt grød med figner og tahin

pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Sund takeaway

Anmeldelse – Slankekassen fra Sund Takeaway

burgerroulade

Burgerroulade

Vis dit køleskab - Stinna Guldmann Marker

Vis dit køleskab – Stinna Guldmann Marker

Grillet torsk med hyldeblomst

Grillet torsk med hyldeblomst

Vis dit køleskab - Ditte Ingemann

Vis dit køleskab – Ditte Ingemann

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

Frisk kartoffelsalat med spinat

« Forrige Side1 … Side22 Side23 Side24 Side25 Side26 Side27 Næste »
Open post by mariasilje with ID 18069931295313238
Kartoffelpizzaen du ikke vidste, du manglede i dit liv… 🥔🍕😍

Cremet mascarpone, tynde kartoffelskiver, karamelliserede løg og mozzarella på sprød bund – og ja, den er helt uden kød! 😄

Det her er nummer 10 ud af 10 i min kartoffelserie, og jeg lover dig: vi slutter med et brag.

Opskrift (5 stk)
Pizzadej:
750g tipo 00 mel
4,75 dl koldt vand
20g salt
8 gram gær
Durum mel til burdet

Fyld:
500g mascarpone
500g kartofler
2 kugler mozzarella
1 portion karamelliserede løg fra tidligere opslag. 
Salt og peber.
Evt. frisk basilikum 

Sådan gør du
Pizzadej:
* Opløs gæren i vandet og tilsæt mel. Ælt 3-4 min ved lav hastighed.
* Tilsæt salt og ælt 1 min mere.
* Ælt videre ved medium hastighed i 5-10 min, til dejen slipper skålen og består glutenprøven (stræk et lille stykke dej – det skal blive næsten gennemsigtigt uden at revne).
* Del dejen i 5 kugler à ca. 250 g og spænd dem op.
* Lad hæve 1-3 timer i oliesmurt fad med låg/film ved stuetemperatur. Sæt derefter på køl i 12-24 timer. Tag ud 30-60 min før brug.
* Opvarm ovnen til 250 °C varmluft med bagestål eller pizzasten.
* Tryk forsigtigt dejen ud i et meldrysset tærtefad – tynd i midten, med kant.

Fyld:
* Rør mascarponen, er den tyk kan du komme lidt vand eller mælk i for at gøre den nemmere at smøre ud. Fordel mascarponen på pizzaerne, 100g på hver.
* Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og fordel dem helt tæt oven på.
* Fordel mozzarella og karamelliserede løg oven på kartoflerne. Slut af med lidt salt og peber.
* Bag i 5-10 min til pizzaen har fået god farve.

#kartoffel #kartofler #pizza #kartoffelpizza #nemmad
Open post by mariasilje with ID 18116144431488529
Som influent er man ofte alene om det hele – fra idé og strategi til redigering og regnskab. Netop derfor betyder fællesskabet med andre i branchen mere, end man måske lige skulle tro 🥰

I går var jeg inviteret til netværks-sommerfrokost hos skønne @tina_dyrebjerg , sammen med et hold inspirerende kollegaer, der også hver især driver deres egen lille virksomhed. Det var både hyggeligt, sjovt og så enormt givende at dele erfaringer, udfordringer og grin.

Tak for fællesskabet – det føles som at have kollegaer, selvom man er solo ✨🪩💖

Reklame - som tak for at gøre frokosten mulig
@vestergaardvin.dk @torup_bakkegaard_og_orelund @orbaek_bryggeri @kohavegaards_ismejeri @odensemarcipan @ullemosefrugt @holybeandk @svendborksund_bryghus @heikostumbeck

#selvstændig #netværk #influencer #frokost
Open post by mariasilje with ID 18268647250263191
Store Bededag kalder altså på én ting… lune, bløde hveder med et gavmildt lag smør, der smelter lige så hurtigt som din selvdisciplin 😍

Skal du bage selv i år? Dét skal jeg, så i morgen dufter hele hytten af kardemomme 🤤

#hveder #hvedeknobber #storebededag #hjemmebag
Open post by mariasilje with ID 17844428040480538
Karamelliserede løg med balsamico og timian… lyder det fancy? Det er det også. Men mest af alt er det SINDSSYGT lækkert – og du kan lave dem på 30 minutter! 😍

✨ Perfekte til kartoffelpizza, burger eller direkte fra panden – no judgment!

Opskrift:
1 kg løg (røde eller gule)
3 spsk olie eller smør
2 spsk sukker
4 spsk balsamico
1 spsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)

→ Skær løgene i tynde skiver.
→ Steg bløde i olie, tilsæt sukker, balsamico og timian.
→ Lad dem karamellisere stille og roligt til bløde og smagfulde.

Vil du gemme den her opskrift? Tryk på gem og send til en ven, der elsker mad der smager af mere!

#karamelliseredeløg #log #nemmad #umami #madmedsmag #pizzatopping #burgerlove
Open post by mariasilje with ID 18330566428167956
Syren lemonade – den smager præcis som den dufter! 😍

Let parfumeret, frisk og sød på den helt rigtige måde. Og så skifter den farve, når siruppen rammer citronen!

Sådan gør du:
Kog 2,5 dl sukker + 2,5 dl vand op.
Tilsæt 5 dl rystede (ikke vaskede!) syrenblomster (vigtigt at du nipper blomsterne af stilken da det grønne er bittert)
Simrer i 10 min – si og afkøl.
Pres saft af 3 citroner og bland med siruppen, 8 dl koldt vand og isterninger.
Rør rundt og nyd den ferskenfarvede magi!

#syrener #lilaclemonade #lilacs #madmedblomster #spisblomsterne #sommerdrik #lemonade #spiseligeblomster
Open post by mariasilje with ID 17964154385876853
Der er noget magisk ved duften af hjemmebagte rosinboller… ✨🤩

Vil du også fylde dit køkken med ægte bagehygge? Find opskriften herunder

Tryk ‘gem’, så du altid kan finde den, når lysten melder sig 🫶🏻

Opskrift til 12 boller:
* 30 g gær
* 3 dl sødmælk
* 35 g sukker
* 1 tsk stødt kardemomme
* 1 æg
* 150 g hvid hvede
* 375 g hvedemel
* 1½ tsk salt
* 75 g blødt smør
* 150 g rosiner
* 1 æg til pensling

* Smuldr gæren i en stor skål, og opløs den i lunkent mælk. Tilsæt sukker, kardemomme, æg og hvid hvede, og rør ingredienserne godt sammen.
* Tilsæt 300g hvedemel, salt og blødt smør. Ælt dejen grundigt i 6-7 minutter. Hvis du har en røremaskine, så brug den for at opnå en smidig dej, der slipper skålens kanter. Juster eventuelt med det resterende hvedemel, hvis dejen er meget klistret.
* Ælt rosinerne ind i dejen, så de bliver jævnt fordelt. Pas på med ikke at ødelægge rosinerne undervejs.
* Dæk skålen med låg eller fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time, eller til den er fordoblet i størrelse.
* Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker. Form hvert stykke til en rund bolle.
* Læg bagepapir i et ovnfast fad, og placer bollerne tæt sammen i fadet. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad dem efterhæve i ca. 1 time, til de er hævet sammen.
* Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i 15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte.
* Lad bollerne afkøle let på en rist, inden de serveres lune og friskbagte. Perfekte med et lag smør eller en klat syltetøj.

#rosinboller #hjemmebag #rosiner #blødeboller
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2025 Mariasilje.dk. All right reserved.