Græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg
Saftige græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg. De smager virkeligt dejligt, og minder mest af alt om en kylling frikadelle med et forårsløg inden i. Lækkert ik?
Istedet for at komme farsen rundt om forårsløgene, kan du også hakke de sprøde forårsløg og røre dem med i farsen. Derefter kan du stege dem på panden som frikadeller. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.
Spis skønne kyllingespyd med en lækker tzatziki, en sprød græsk salat og bløde græske fladbrød.
Græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- 1 æg
- 1 bundt persille
- 20 g soltørret tomater
- 100 g puck ost
- ½ løg
- ½ tsk tørret oregano
- ½ tsk chiliflager*
- ½ tsk tørret timian
- salt og peber
- 1 bundt forårsløg
- 1 spsk olivenolie
Tilberedelse
- Kom kylling og æg op i en skål og rør det godt sammen, så det bliver en ensartet fars.
- Tilføj oregano, chiliflager, timian, salt og peber og rør rundt igen.
- Persille, løg og soltørret tomater, hakkes fint, og kommes op i farsen.
- Smuldr puck osten op i farsen, rør det grundigt sammen.
- Skyl forårsløgene, skær enderne af og halvér dem, så du får 12 stykker.
- Tryk farsen fast rundt om forårsløgene, og steg dem i lidt olie til de er gennemstegte.
Sense håndfuldsfordeling af græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg
Hf 1+2: persille, soltørret tomater, løg, forårsløg.
Hf 3: kylling, æg, puck ost.
Hf 4: intet.
Fedt: lidt olie fra stegning.
Smagsgiver / Gratis: tørret oregano, chiliflager, tørret timian.
Hvor mange kyllingespyd kan du spise?
Du kan fint spise 3 kyllingespyd med forårsløg, svarende til en fjerdedel af de spyd du har lavet. Dem ville jeg tælle sådan her. en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en hel håndfuld protein (hf 3), samt 1 spiseksefuld fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
Ved siden af spydene bør du selv supplere med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4 og op til to spiseksefulde fedt. Gør du det, vil du ende med en fyldt spisekasse efter sense principperne.