
For mig kan en broccolisalat laves på flere måder. Den kan være traditionel lige som denne med bacon og rosiner, eller den kan være lun, som den du får opskriften på her.
Fælles for dem alle er, at de indeholder broccoli, solsikkekerner og masser af fantastisk smag, det kan man vel ikke klage over?
Reklamelinks er markeret med*

Lun broccolisalat med rugbrødsknas
5 fra 7 stemmer
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 1 broccoli
- 1 spsk olivenolie*
- 1 fed hvidløg
- salt
- Rugbrødsknas:
- 1 skive rugbrød
- 2 spsk solsikkekerner*
- 1 spsk olivenolie*
- Salt
Sådan gør du
- Varm en stegepande op og fordel 1 spsk olivenolie derpå.
- Skær rugbrødet i tern, og steg det i olien til det er sprødt.
- Kom solsikke kernerne på panden med rugbrød, til solsikke kernerne er gyldne, tag derefter panden af varmen.
- Skyl broccolien, og lad den dryppe godt af.
- skær broccolien i skiver og steg det på en varm pande med 1 spsk olivenolie og et presset fed hvidløg, til det begynder at tage farve.
- Tag broccolien af panden og anret på et fad. Fordel rugbrødsknasen oven på og server den mens den stadig er lun.
Køkken noter
Tip! spis salaten til et godt stykke kød. og lav gerne rigeligt af den 😉
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.
Sense håndfuldsfordeling af lun broccolisalat med rugbrødsknas
Hf1+2: broccoli, hvidløg
Hf4: rugbrød
Fedt: olie, solsikke kerner
Spiser du halvdelen af opskriften, har du fået ca 2 håndfulde grønt (hf1+2), en halv håndfuld stivelse (hf4) og 2 spsk fedt.
Du har plads til at spise 1 håndfuld protein (hf3), en halv håndfuld stivelse (hf4), og 1 spsk fedt.