Lun broccolisalat med rugbrødsknas
Stegt lun broccolisalat, toppet med sprøde tern af rugbrød. Det bliver hverken nemmere eller mere enkelt. Det er selvfølgelig uden af gå ned på smag.
Min absolutte yndlingssalat har alle dage været den klassiske broccolisalat med bacon og rosiner, men nu har jeg forsøgt at tænke den i nye retninger, og lave en lun en af slagsen. Og jeg er ganske tilfreds med resultatet.
Lun broccolisalat med rugbrødsknas
Ingredienser
- 300 g broccoli
- 1 spsk olivenolie*
- ½ fed hvidløg
- salt
- Rugbrødsknas:
- 1 skive rugbrød
- 2 spsk solsikkekerner*
- ½ spsk olivenolie*
- Salt
Tilberedelse
- Varm en stegepande op og fordel 1 spsk olivenolie derpå.
- Skær rugbrødet i tern, og steg det i olien til det er sprødt.
- Kom solsikke kernerne på panden med rugbrød, til solsikke kernerne er gyldne, tag derefter panden af varmen.
- Skyl broccolien, og lad den dryppe godt af.
- skær broccolien i skiver og steg det på en varm pande med 1 spsk olivenolie og et presset fed hvidløg, til det begynder at tage farve.
- Tag broccolien af panden og anret på et fad. Fordel rugbrødsknasen oven på og server den mens den stadig er lun.
Noter
Sense håndfuldsfordeling af lun broccolisalat med rugbrødsknas
Hf1+2: broccoli, hvidløg
Hf4: rugbrød
Fedt: olie, solsikke kerner
Hvor meget lun salat kan du spise?
Denne opskrift er beregnet til 2 personer. Spiser du halvdelen af salaten vil du derfor få 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og halvanden spiseksefuld fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
Det betyder at for at ende med en fyldt spisekasse efter sense principperne bør du selv supplere med en håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til halvanden spiseksefuld fedt.
Det kunne eksempelvis være i form af denne lækre svinemørbrad.