Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Lun broccolisalat med rugbrødsknas

Gå til opskrift Udskriv
Lun broccolisalat med rugbrødsknas

Stegt lun broccolisalat, toppet med sprøde tern af rugbrød. Det bliver hverken nemmere eller mere enkelt. Det er selvfølgelig uden af gå ned på smag.

Min absolutte yndlingssalat har alle dage været den klassiske broccolisalat med bacon og rosiner, men nu har jeg forsøgt at tænke den i nye retninger, og lave en lun en af slagsen. Og jeg er ganske tilfreds med resultatet.

Reklamelinks er markeret med*
broccolisalat

Lun broccolisalat med rugbrødsknas

5 fra 8 stemmer
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 300 g broccoli
  • 1 spsk olivenolie*
  • ½ fed hvidløg
  • salt
  • Rugbrødsknas:
  • 1 skive rugbrød
  • 2 spsk solsikkekerner*
  • ½ spsk olivenolie*
  • Salt

Tilberedelse

  • Varm en stegepande op og fordel 1 spsk olivenolie derpå.
  • Skær rugbrødet i tern, og steg det i olien til det er sprødt.
  • Kom solsikke kernerne på panden med rugbrød, til solsikke kernerne er gyldne, tag derefter panden af varmen.
  • Skyl broccolien, og lad den dryppe godt af.
  • skær broccolien i skiver og steg det på en varm pande med 1 spsk olivenolie og et presset fed hvidløg, til det begynder at tage farve.
  • Tag broccolien af panden og anret på et fad. Fordel rugbrødsknasen oven på og server den mens den stadig er lun.

Noter

Tip! spis salaten til et godt stykke kød. og lav gerne rigeligt af den 😉
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af lun broccolisalat med rugbrødsknas

Hf1+2: broccoli, hvidløg
Hf4: rugbrød
Fedt: olie, solsikke kerner

Næringsindhold
Lun broccolisalat med rugbrødsknas
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 240 Kalorier fra fedt 104
% Dagligt indtag*
Fedt 11.5g18%
Kulhydrater 23.5g8%
Fibre 5.5g23%
Sukker 1.5g2%
Protein 11g22%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget lun salat kan du spise?

Denne opskrift er beregnet til 2 personer. Spiser du halvdelen af salaten vil du derfor få 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og halvanden spiseksefuld fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Det betyder at for at ende med en fyldt spisekasse efter sense principperne bør du selv supplere med en håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til halvanden spiseksefuld fedt.

Det kunne eksempelvis være i form af denne lækre svinemørbrad.

Få mere inspiration

  • Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Quinoasalat

Quinoasalat med sød kartoffel

Galette-med-abrikos-og-rosmarin

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

Hjemmelavet rødkål med kanel og laurbærblade, serveret i lille skål.

Hjemmelavet rødkål

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal i ovn

Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal

chili con carne

Chili con carne

gulerodskage smoothie

Gulerodskage smoothie – vegansk og uden tilsat sukker

bagt blomkål

15 retter med blomkål

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.