Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Orientalsk bagt blomkål

Gå til opskrift Udskriv
bagt blomkål

Bagt blomkål med orientalske varme krydderier, toppet med tahin, pesto og granatæble. Det er min absolutte yndlings version af ovnbagt blomkål.

Jeg synes ret ofte, at folk siger at de ikke kan lide blomkål, fordi det ikke smager af noget eller bare er kedeligt. Skal vi ikke lige se at få gjort noget ved den holdning?

Hvis du vil overbevise folk om at blomkål smager virkelig godt,så prøv at servere denne variant for dem, jeg er ret sikker på at de ændre mening meget hurtigt…

Er du lige så vild med blomkål i alle mulige (og umulige) varianter, så har jeg samlet et udpluk af mine yndlings opskrifter med blomkål lige her.

Reklamelinks er markeret med*
bagt blomkål

Orientalsk bagt blomkål

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse45 min
I alt50 min

Ingredienser

Bagt blomkål:

  • 1 stort blomkål
  • 2 spsk kokosolie
  • 1/2  tsk stødt spidskommen*
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • ¼ tsk  fint salt
  • 2 spsk pinjekerner
  • ¼ lille granatæble (kernerne)

Pesto:

  • 1 stort bundt persille
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. stødt spidskommen*
  • Friskkværnet sort peber
  • ¼ tsk fint salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk vand (eller mere efter behov)

Tahin sauce:

  • 60 ml tahin*
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 lille fed hvidløg
  • knivspids salt
  • 2 tsk fibersirup GOLD
  • 6 spsk vand (eller mere efter behov)

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smelt kokosolie i en lille kasserolle, og tiltøj gurkemeje, paprika, spidskommen og salt. Rør det godt sammen, og tag kasserollen af varmen.
  • Fjern alle de yderste blade fra blomkålet, og vask det grundigt. Dup det tørt med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  • Placér blomkålet på en bageplade beklædt med bagepapir, og brug en madpensel til at fordele kokosolie blandingen fra kasserollen. Sørg for at komme godt ind i alle revner og at pensle bunden også.
  • Bag blomkålen i ca 45 minutter. Hvis det har fået nok farve, inden det er færdigbagt, kan du dække blomkålen med et stykke folie.
  • Blomkålen er færdigt når det er mørt.
  • Imens blomkålen er i ovnen, laver du pestoen.
  • Start med at vaske persillen grundigt og kom det i en blender sammen med olie, vand, hvidløg, spidskommen, citronsaft, salt og peber. Blenddet til det er helt ensartet og glat.
  • Lav tahin saucen ved at blende tahin, vand, hvidløg, fibersirup, citronsaft og salt.
  • Risk pinjekernerne på en tør stegepande, til de er gyldne, hold øje med dem,for de brænder lynhurtigt på.
  • Når blomkålet er færdig bagt, tager du det ud af ovnen og placere det på et lille fad.
  • Top med pesto og tahin sauce, og drys derefter med granatæblekerner og pinjekerner.
  • Server straks, og nyd det lækre blomkål.

Noter

Tip! Jeg spiste kyllingebryst til, og det smagte virkelig godt.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af bagt blomkål

Hf 1+2: blomkål, persille, hvidløg, granatæble kerner.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: pinjekerner, olivenolie, kokosolie, tahin.
Smagsgiver / Gratis: spidskommen, paprika, gurkemeje, citronsaft, fibersirup GOLD.

Næringsindhold
Orientalsk bagt blomkål
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 327.25 Kalorier fra fedt 23
% Dagligt indtag*
Fedt 2.5g4%
Kulhydrater 9.75g3%
Fibre 7g29%
Sukker 2.5g3%
Protein 8.25g17%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget blomkål kan du spise?

Du kan ganske fint spise et kvart bagt blomkål. Jeg vil anbefale dig at tælle det som to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og 3 spiseksefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af det ovnbagte blomkål vil det være fornuftigt at supplere med en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4).

Det kan eventuelt være i form af kylling og et godt stykke brød. Eller du kan gøre det vegetariske og spise ristede kikærter eller en fedtfattig hjemmelavet hummus til. Det smager virkelig dejligt sammen.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Græsk moussaka med kartofler, serveret i et lækker lerfad.

Græsk Moussaka

Jordbærsalat med serano og mozzarella

Jordbærsalat med serano og mozzarella

Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt

Kalkun-i-peanutbutter-og-tomat-sovs_mariasilje

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

Lækker mad hos Nordlandet på Bornholm

23 steder du skal spise på bornholm og lidt til hjemmehyggen

Grillet torsk med hyldeblomst

Grillet torsk med hyldeblomst

hjemmelavet-koldskaal-med-tykmælk-og-aeg

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

citronsmåkager

Citronsmåkager

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.