Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Orientalsk bagt blomkål

bagt blomkål

Bagt blomkål med orientalske varme krydderier, toppet med tahin, pesto og granatæble. Det er min absolutte yndlings version af ovnbagt blomkål.

Jeg synes ret ofte, at folk siger at de ikke kan lide blomkål, fordi det ikke smager af noget eller bare er kedeligt. Skal vi ikke lige se at få gjort noget ved den holdning?

Hvis du vil overbevise folk om at blomkål smager virkelig godt,så prøv at servere denne variant for dem, jeg er ret sikker på at de ændre mening meget hurtigt…

Er du lige så vild med blomkål i alle mulige (og umulige) varianter, så har jeg samlet et udpluk af mine yndlings opskrifter med blomkål lige her.

Reklamelinks er markeret med*
bagt blomkål

Orientalsk bagt blomkål

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse45 min
I alt50 min

Ingredienser

Bagt blomkål:

  • 1 stort blomkål
  • 2 spsk kokosolie
  • 1/2  tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • 1/4 tsk  fint salt
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1/4 lille granatæble (kernerne)

Pesto:

  • 1 stort bundt persille
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. spidskommen
  • Friskkværnet sort peber
  • 1/4 tsk fint salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk vand (eller mere efter behov)

Tahin sauce:

  • 60 ml tahin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 lille fed hvidløg
  • knivspids salt
  • 2 tsk fibersirup GOLD
  • 6 spsk vand (eller mere efter behov)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smelt kokosolie i en lille kasserolle, og tiltøj gurkemeje, paprika, spidskommen og salt. Rør det godt sammen, og tag kasserollen af varmen.
  • Fjern alle de yderste blade fra blomkålet, og vask det grundigt. Dup det tørt med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  • Placér blomkålet på en bageplade beklædt med bagepapir, og brug en madpensel til at fordele kokosolie blandingen fra kasserollen. Sørg for at komme godt ind i alle revner og at pensle bunden også.
  • Bag blomkålen i ca 45 minutter. Hvis det har fået nok farve, inden det er færdigbagt, kan du dække blomkålen med et stykke folie.
  • Blomkålen er færdigt når det er mørt.
  • Imens blomkålen er i ovnen, laver du pestoen.
  • Start med at vaske persillen grundigt og kom det i en blender sammen med olie, vand, hvidløg, spidskommen, citronsaft, salt og peber. Blenddet til det er helt ensartet og glat.
  • Lav tahin saucen ved at blende tahin, vand, hvidløg, fibersirup, citronsaft og salt.
  • Risk pinjekernerne på en tør stegepande, til de er gyldne, hold øje med dem,for de brænder lynhurtigt på.
  • Når blomkålet er færdig bagt, tager du det ud af ovnen og placere det på et lille fad.
  • Top med pesto og tahin sauce, og drys derefter med granatæblekerner og pinjekerner.
  • Server straks, og nyd det lækre blomkål.

Køkken noter

Tip! Jeg spiste kyllingebryst til, og det smagte virkelig godt.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af bagt blomkål

Hf 1+2: blomkål, persille, hvidløg, granatæble kerner.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: pinjekerner, olivenolie, kokosolie, tahin.
Smagsgiver / Gratis: spidskommen, paprika, gurkemeje, citronsaft, fibersirup GOLD.

Næringsindhold
Orientalsk bagt blomkål
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 327.25 Kalorier fra fedt 23
% Dagligt indtag*
Fedt 2.5g4%
Kulhydrater 9.75g3%
Fibre 7g29%
Sukker 2.5g3%
Protein 8.25g17%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget blomkål kan du spise?

Du kan ganske fint spise et kvart bagt blomkål. Jeg vil anbefale dig at tælle det som to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og 3 spiseksefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af det ovnbagte blomkål vil det være fornuftigt at supplere med en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4).

Det kan eventuelt være i form af kylling og et godt stykke brød. Eller du kan gøre det vegetariske og spise ristede kikærter eller en fedtfattig hjemmelavet hummus til. Det smager virkelig dejligt sammen.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Rødkålssalat med vindruer
Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner
Appelsinmarmelade med gulerod
Appelsinmarmelade med gulerod
Kaffe granola - mocca musli
Annonce
Kaffe granola - Müsli med et strejf af...
Cashew spread - Smørbar cashewcreme med et strejf af Nespresso kaffeCashew spread - Smørbar cashewcreme med et strejf af Nespresso kaffe
Annonce
Cashew spread - Smørbar cashewcreme med et strejf...
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu