Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Marokkansk kylling med sød kartoffel

Gå til opskrift Udskriv
Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med abrikos og sød kartoffel, er en virkelig skøn ret med masser af varme krydderier, sauce og skønne grøntsager.

Jeg har en stor forkærlighed for marokkansk inspireret mad, da jeg synes det meste ser afsindigt lækkert ud. Denne marokkanske kyllingegryde er ingen undtagelse, den dufter helt fantastisk og smager selvfølgelig også vidunderligt. Jeg har lavet en variant, hvor du får alle dine grøntsager, uden behov for at tænke yderligere over det.

Marrokansk kylling er rigtig god hvis du får gæster, og gerne vil imponere, eller hvis du bare gerne vil lave super lækker hverdagsmad.
Jeg lavede den, da jeg inviterede mine forældre til middag, og der blev spidst rub og stub, men mange mmmh og ej hvor smager det godt. Jeg tænker at det var et ret godt valg.

Er du også glad for de etniske variationer af kylling, måske kombineret med tørrede frugter, så skal du helt klar også prøve denne opskrift på Egyptisk kylling. Den indeholder sødme, syre og er også bare virkelig smuk samtidig.

Få opskriften på marokkansk kylling her:

Reklamelinks er markeret med*
Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med sød kartoffel

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 2 store søde kartofler
  • 2 spsk smør
  • 3 fed hvidløg
  • 3 store rødløg
  • 1 Hønsebouillon terning
  • 4 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 150 g frisk babyspinat
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 6 cherrytomater

Eventuelt tilbehør

  • groft brød
  • mynte yoghurt (5 stængler mynte 2 dl cremefraiche 18%)

Tilberedelse

  • Rens kyllingen grundigt inden i, og partér den i 8 dele. du kan finde en ganske god guide på youtube,hvis du ikke har prøvet at partere en hel kylling før.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker.
  • Fjern skalden fra løgene, og skær dem i både. Pres hvidløget.
  • Varm smøret i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingen. Efterhånden som den er brunet, tager du den op af gryden igen.
  • Brun rødløg, hvidløg,kanel og gurkemeje i et par minutter.
  • Kom kyllingen tilbage i gryden, sammen med hakkede tomater, vand og bouillon terning, lad det koge i ca 10 minutter.
  • Tilføj de søde kartofler og kog yderligere 20 minutter ved svag varme.
  • Hak mynten og rør den op med creme fraichen.
  • Skyld spinaten grundigt, skær abrikoserne i mindre stykker, del cherrytomaterne i 4 og kom det hele i gryden, og lad simre i 2 minutter.
  • Smag til med salt og peber, og server retten med et lækker groft brød.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense hånfuldsfordeling af marokkansk kylling

Hf1+2: sød kartoffel, hakkede tomater, rødløg, spinat, cherrytomater.
Hf3: kylling.
Hf4: grøft brød, abrikoser.
Fedt: smør, cremefraiche 18%.
Smagsgiver / gratis: hvidløg, bouillon, kanel, gurkemeje, mynte.

Hvor meget marokkansk kylling kan du spise?

Denne opskrift er til 4 personer, spiser du en portion marokkansk kyllingegryde får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

Det betyder at du ender ud med en fyldt spisekasse efter sendeprincipperne.

Få mere inspiration

  • Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter med kylling
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Cremet pasta med kantareller, persille og fløde.

Pasta med kantareller

min-foerste-uge-med-gastric-sleeve-operation-flydende-kost

Min første uge med gastric sleeve – Flydende kost

fuldkorns risalamande

Fuldkorns risalamande med jordbærsovs

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Min anden uge med gastric sleeve – Moset kost

græsk fladbrød med græsk salat

Græske fladbrød

Hjemmelavet isthe

Hjemmelavet isthe med æble og tranebær

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.