Marokkansk kylling med sød kartoffel

Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med abrikos og sød kartoffel, er en virkelig skøn ret med masser af varme krydderier, sauce og skønne grøntsager.

Jeg har en stor forkærlighed for marokkansk inspireret mad, da jeg synes det meste ser afsindigt lækkert ud. Denne marokkanske kyllingegryde er ingen undtagelse, den dufter helt fantastisk og smager selvfølgelig også vidunderligt. Jeg har lavet en variant, hvor du får alle dine grøntsager, uden behov for at tænke yderligere over det.

Marrokansk kylling er rigtig god hvis du får gæster, og gerne vil imponere, eller hvis du bare gerne vil lave super lækker hverdagsmad.
Jeg lavede den, da jeg inviterede mine forældre til middag, og der blev spidst rub og stub, men mange mmmh og ej hvor smager det godt. Jeg tænker at det var et ret godt valg.

Er du også glad for de etniske variationer af kylling, måske kombineret med tørrede frugter, så skal du helt klar også prøve denne opskrift på Egyptisk kylling. Den indeholder sødme, syre og er også bare virkelig smuk samtidig.

Få opskriften på marokkansk kylling her:

Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med sød kartoffel

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 2 store søde kartofler
  • 2 spsk smør
  • 3 fed hvidløg
  • 3 store rødløg
  • 1 Hønsebouillon terning
  • 4 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 150 g frisk babyspinat
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 6 cherrytomater

Eventuelt tilbehør

  • groft brød
  • mynte yoghurt (5 stængler mynte 2 dl cremefraiche 18%)

Tilberedelse

  • Rens kyllingen grundigt inden i, og partér den i 8 dele. du kan finde en ganske god guide på youtube,hvis du ikke har prøvet at partere en hel kylling før.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker.
  • Fjern skalden fra løgene, og skær dem i både. Pres hvidløget.
  • Varm smøret i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingen. Efterhånden som den er brunet, tager du den op af gryden igen.
  • Brun rødløg, hvidløg,kanel og gurkemeje i et par minutter.
  • Kom kyllingen tilbage i gryden, sammen med hakkede tomater, vand og bouillon terning, lad det koge i ca 10 minutter.
  • Tilføj de søde kartofler og kog yderligere 20 minutter ved svag varme.
  • Hak mynten og rør den op med creme fraichen.
  • Skyld spinaten grundigt, skær abrikoserne i mindre stykker, del cherrytomaterne i 4 og kom det hele i gryden, og lad simre i 2 minutter.
  • Smag til med salt og peber, og server retten med et lækker groft brød.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense hånfuldsfordeling af marokkansk kylling

Hf1+2: sød kartoffel, hakkede tomater, rødløg, spinat, cherrytomater.
Hf3: kylling.
Hf4: grøft brød, abrikoser.
Fedt: smør, cremefraiche 18%.
Smagsgiver / gratis: hvidløg, bouillon, kanel, gurkemeje, mynte.

Hvor meget marokkansk kylling kan du spise?

Denne opskrift er til 4 personer, spiser du en portion marokkansk kyllingegryde får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

Det betyder at du ender ud med en fyldt spisekasse efter sendeprincipperne.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments