Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Marokkansk kylling med sød kartoffel

Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med abrikos og sød kartoffel, er en virkelig skøn ret med masser af varme krydderier, sauce og skønne grøntsager.

Jeg har en stor forkærlighed for marokkansk inspireret mad, da jeg synes det meste ser afsindigt lækkert ud. Denne marokkanske kyllingegryde er ingen undtagelse, den dufter helt fantastisk og smager selvfølgelig også vidunderligt. Jeg har lavet en variant, hvor du får alle dine grøntsager, uden behov for at tænke yderligere over det.

Marrokansk kylling er rigtig god hvis du får gæster, og gerne vil imponere, eller hvis du bare gerne vil lave super lækker hverdagsmad.
Jeg lavede den, da jeg inviterede mine forældre til middag, og der blev spidst rub og stub, men mange mmmh og ej hvor smager det godt. Jeg tænker at det var et ret godt valg.

Er du også glad for de etniske variationer af kylling, måske kombineret med tørrede frugter, så skal du helt klar også prøve denne opskrift på Egyptisk kylling. Den indeholder sødme, syre og er også bare virkelig smuk samtidig.

Få opskriften på marokkansk kylling her:

Reklamelinks er markeret med*
Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med sød kartoffel

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 2 store søde kartofler
  • 2 spsk smør
  • 3 fed hvidløg
  • 3 store rødløg
  • 1 Hønsebouillon terning
  • 4 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 150 g frisk babyspinat
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 6 cherrytomater

Eventuelt tilbehør

  • groft brød
  • mynte yoghurt (5 stængler mynte 2 dl cremefraiche 18%)

Sådan gør du

  • Rens kyllingen grundigt inden i, og partér den i 8 dele. du kan finde en ganske god guide på youtube,hvis du ikke har prøvet at partere en hel kylling før.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker.
  • Fjern skalden fra løgene, og skær dem i både. Pres hvidløget.
  • Varm smøret i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingen. Efterhånden som den er brunet, tager du den op af gryden igen.
  • Brun rødløg, hvidløg,kanel og gurkemeje i et par minutter.
  • Kom kyllingen tilbage i gryden, sammen med hakkede tomater, vand og bouillon terning, lad det koge i ca 10 minutter.
  • Tilføj de søde kartofler og kog yderligere 20 minutter ved svag varme.
  • Hak mynten og rør den op med creme fraichen.
  • Skyld spinaten grundigt, skær abrikoserne i mindre stykker, del cherrytomaterne i 4 og kom det hele i gryden, og lad simre i 2 minutter.
  • Smag til med salt og peber, og server retten med et lækker groft brød.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense hånfuldsfordeling af marokkansk kylling

Hf1+2: sød kartoffel, hakkede tomater, rødløg, spinat, cherrytomater.
Hf3: kylling.
Hf4: grøft brød, abrikoser.
Fedt: smør, cremefraiche 18%.
Smagsgiver / gratis: hvidløg, bouillon, kanel, gurkemeje, mynte.

Hvor meget marokkansk kylling kan du spise?

Denne opskrift er til 4 personer, spiser du en portion marokkansk kyllingegryde får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

Det betyder at du ender ud med en fyldt spisekasse efter sendeprincipperne.

Få mere inspiration

  • Kød og fjerkræ, Sense opskrifter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
hokkaidosuppe I sort skål
Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser
spinattærte
Spinattærte med laks
Vinter kålsalat
Vinter kålsalat med granatæble
Salat til nytår
Salat til nytår – Med brombær og granatæble
Open
Hvad er en græsk middag, uden græske fladbrød?⁠
⁠
Præcis, det er jo lige den ekstra luksus, ved et godt rustikt græsk måltid, at der bliver serveret fløde og lækre fladbrød. 😁⁠
⁠
Jeg spiser dem gerne som en form for pitabrød, hvor jeg kommerfyldet oven på brødet og folder fladbrødet rundt om. Dét er bare godt.⁠
⁠
Opskriften finder du, via linket i min profil 🍴⁠
⁠
#græskmad #fladbrød #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Cremet og virkelig lækker hummus, på kun 5 minutter? 😱⁠
⁠
Kan det over hoved lade sig gøre? Dét kan det, og du vil tanke dig selv for, at lave den selv, fremfor at købe en færdiglavet i supermarkedet.⁠
⁠
Dette er min go to, hver eneste gang der er hummus på menuen her hjemme, og den slår simpelthen aldrig fejl 😍⁠
⁠
Min super nemme opskrift, finder du via linket i min profil.⁠
⁠
#hummus #kikærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Græsk salat - med tomat, agurk, grøn peber, oliven og feta ☀️⁠
⁠
Solen - og varmen - er så småt begyndt at titte frem, foråret er på vej, og det giver nyt håb. ⁠
⁠
I dag drømmer jeg om græsk salat, tzatziki og sommersol. Sommersolen må nok vente lidt, men den græske mad, kan heldigvis spises hele året rundt, yay! 😍⁠
⁠
Måske det skal på menuen i aften?⁠
⁠
#græsksalat #græskmad #tomater #agurk #oliven #feta #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Min indiske favorit - Indisk kylling med ristet blomkål 😋⁠
⁠
Cremet sauce, med ovnbagt blomkål, kylling og skønne krydderier. Serveret med bløde naan brød eller indiske fladbrød. ⁠
⁠
Den går rent ind hver eneste gang jeg laver den. Og den er samtidig en af blogger mest populære opskrifter. ⁠
⁠
Har du smagt den?⁠
⁠
#indisk #indiskmad #kylling #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Her til morgen, drømmer jeg om friskbagt surdejsbrød med hjemmelavet appelsin- og gulerods marmelade 🤤

Jeg har desværre ingen af delene, så den stå på yoghurt med lidt müsli 😅 Okay, det kan vel også noget 🤷🏻‍♀️

Hvad byder din morgenmad på i dag?

#appelsin #appelsinmarmelade #gulerod #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Pasta er en utroligt nem og billig spise, og det er formentlig én af grundene til at pastaretter er så populært på middagsbordet 😄

En anden grund er, at det smager rigtig dejligt, og er virkelig nemt at variere ud i det uendelige. Hvem har ikke lavet kreative pastaretter med varierende resultat, efter at man flyttede hjemmefra? 😅

Jeg kan i hvertfald ikke sige mig helt fri fra det. De fleste endte dog med at smage rigtig godt, og det er dem, som altså har hængt ved. Nye er kommet til repertoiret i årenes løb, og gudsketak og lov for det. For de er altså blevet lifesavers i en travl hverdag her hjemme. 

Savner du nogle gange inspiration til pastaretterne, så har jeg netop udgivet et blogindlæg med mine bedste pastaretter. Find indlægget via linket i min profil 😁

#pasta #pastaretter #spaghetti #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu