Grove spinat snurrer

by Maria Silje-
grove-spinat-snurrer

Disse grove spinat snurrer opstod, fordi jeg have en pose babyspinat jeg skulle til at bruge, inden det begyndte at blive slattent. Samtidig skulle jeg bage, og hvad var mere nærliggende end at eksperimentere lidt med spinaten. Derfor blev det til en fantastisk omgang  grove spinat snurrer, og jeg skal lige hilse og sige, at de smager godt.

De vil være et sikkert hit på madpakken.

 

Opskrift,  ca. 20 stk:

50 g gær
2 tsk salt
3 dl vand
2 spsk olivenolie
200 g fuldkorns hvedemel
300 g fuldkorns durummel

Fyld:
100g frisk baby spinat
1 pizzasovs

Top:
2 æg til pensling
evt sesamfrø eller tørret oregano

 

Fremgangsmåde:

Opløs gær og salt i vandet. Tilsæt olien.
Tilsæt melet lidt ad gangen, imens du rører dejen sammen, jeg bruger altid en røremaskine.

Lad dejen hæve i 30 minutter.

Når dejen er hævet, deles dejen i 2 lige store stykker.
Rul de 2 deje, ud til 2 lige store rektangler. De må ikke være for tykke.

Fordel tomatsovsen på de to udrullede deje, og fordel spinaten på den ene.
Læg den anden dej oven på, med tomatsiden ned mod spinaten. så du har alt fyldet imellem de to deje.

Skær 20 lange strimler, ca 1,5 cm bred, og sno hver strimmel. Når du har snoet en strimmel, laver du en spiral af den, og bukker enden ind under snurren. (giver det mening?)

Læg dine snurrer på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl dem med sammenfisket æg og drys evt med sesam eller basilikum.
Lad dem hæve i 30 minutter.

Bag dine spinat snurrer i 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Velbekomme.

 

 

Tip! De er fryseegnet, og lækre på madpakken.

 


SENSE fordeling:
Jeg vælger at tælle dem som Hf4, og ville nøjes med 1 enkelt.

Hf1+2: Spinat og Pizzasovs
Hf3: æg til pensling
Hf4: Fuldkorns hvedemel og fuldkornsdurummel
Fedt: Olivenolie og sesamfrø
Smagsgiver / Gratis: gær, salt, oregano


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

4 Comments

  1. Katja

    *

    24 . feb . 2017
  2. Line // mad-til-mor.dk

    Uhm, haps haps haps – hvor ser de lækre ud, Maria! Dem skal jeg helt sikkert prøve at lave en dag. Hvis jeg kan finde ud af at sno dem🙈😀

    01 . mar . 2017
    • mariasilje

      tusind tak!
      Det er jeg helt sikker på at du kan 😉

      02 . mar . 2017
  3. På skovtur med Maria Silje - Helt op til månen

    […] kan også lave disse friske og lækre spinatsnurrer, som egner sig helt perfekt til en tur ud i det […]

    14 . maj . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »