Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Koldhævede grovboller med havregryn og solsikkekerner

Koldhævede grovboller

Nemme og lækre koldehævede grovboller med havregryn og solsikkekerner. Svampede og sprøde, på en og samme tid.

Der findes ikke ret mange ting, som kan måle sig med nybagte morgenboller. I hvert fald ikke hvis du spørger mig. Duften af lune koldhævede grovboller, der spreder sig i hjemmet, og vækker familien, er noget, helt for sig.

Jeg elsker svampede grovboller, med en god ost og appelsinmarmelade eller jordbær-rabarber kompot. Sammen med god kom kaffe eller the, er det den perfekte start på dagen.

Jeg bager også gerne disse grovboller når jeg skal lave lækre grove sandwich til madpakken. Jeg elsker en god sandwich med æg og rejer, eller en sandwich med cremet hummus og avocado, det er virkelig også lækkert.

Reklamelinks er markeret med*
Koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller med havregryn og solsikkekerner

4.37 fra 11 stemmer
Antal: 12 boller

Ingredienser

  • 6 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 3,5 dl hvedemel*
  • 5 dl grahamsmel
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl solsikke kerner * (gem 1/2 dl til at drysse oven på bollerne)
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk honning*

Sådan gør du

  • Om aften: Smuldr gæren i en stor skål, og tilsæt vand, salt og honning, rør rundt til gøren er opløst.
  • Tilføj grahamsmel, havreryn og solsikkekerner, og rør dejen sammen. Tilføj hvedemel, og rør dejen grundigt sammen.
  • Dæk skålen med staniol, eller med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet natten over.
  • Om morgen: Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og tag dejen op med en spiseske og fordel den jævnt på bagepladen. Pensl bollerne med vand, og drys med solsikkekerner.
  • Bag bollerne i 15 minutter. Nyd dem med en god kop kaffe og dit yndlings pålæg.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af koldhævede grovboller

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, grahamsmel, grovvalsede havregryn.
Fedt: solsikkekerner.
Smagsgiver / Gratis: salt, honning.

Hvor mange koldhævede grovboller kan du spise?

Jeg ville tælle én grovbolle som en hel håndfuld stivelse (hf 4) og en halv spiseskefuld fedt, på grund af solsikkekernerne.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fornuftig og fyldt spisekasse efter sense principperne, kan du supplerer med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) samt op til 2,5 spsk fedt.

Få mere inspiration

  • Brød og boller, Sense opskrifter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
græsk kylling på spyd, med oregano
Græsk kylling på spyd med citron og oregano
Lun-salat-med-rabarber-spinat-og-feta
Lun salat med rabarber, spinat og feta
Samosa-med-graeskar-og-kaal_mariasilje
Samosa med græskar og kål
Nytårs-salat-med-bacon-og-vindruer1web
Nytårs salat med bacon og vindruer – Ekstra...
Open
Hvad er en græsk middag, uden græske fladbrød?⁠
⁠
Præcis, det er jo lige den ekstra luksus, ved et godt rustikt græsk måltid, at der bliver serveret fløde og lækre fladbrød. 😁⁠
⁠
Jeg spiser dem gerne som en form for pitabrød, hvor jeg kommerfyldet oven på brødet og folder fladbrødet rundt om. Dét er bare godt.⁠
⁠
Opskriften finder du, via linket i min profil 🍴⁠
⁠
#græskmad #fladbrød #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Cremet og virkelig lækker hummus, på kun 5 minutter? 😱⁠
⁠
Kan det over hoved lade sig gøre? Dét kan det, og du vil tanke dig selv for, at lave den selv, fremfor at købe en færdiglavet i supermarkedet.⁠
⁠
Dette er min go to, hver eneste gang der er hummus på menuen her hjemme, og den slår simpelthen aldrig fejl 😍⁠
⁠
Min super nemme opskrift, finder du via linket i min profil.⁠
⁠
#hummus #kikærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Græsk salat - med tomat, agurk, grøn peber, oliven og feta ☀️⁠
⁠
Solen - og varmen - er så småt begyndt at titte frem, foråret er på vej, og det giver nyt håb. ⁠
⁠
I dag drømmer jeg om græsk salat, tzatziki og sommersol. Sommersolen må nok vente lidt, men den græske mad, kan heldigvis spises hele året rundt, yay! 😍⁠
⁠
Måske det skal på menuen i aften?⁠
⁠
#græsksalat #græskmad #tomater #agurk #oliven #feta #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Min indiske favorit - Indisk kylling med ristet blomkål 😋⁠
⁠
Cremet sauce, med ovnbagt blomkål, kylling og skønne krydderier. Serveret med bløde naan brød eller indiske fladbrød. ⁠
⁠
Den går rent ind hver eneste gang jeg laver den. Og den er samtidig en af blogger mest populære opskrifter. ⁠
⁠
Har du smagt den?⁠
⁠
#indisk #indiskmad #kylling #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Her til morgen, drømmer jeg om friskbagt surdejsbrød med hjemmelavet appelsin- og gulerods marmelade 🤤

Jeg har desværre ingen af delene, så den stå på yoghurt med lidt müsli 😅 Okay, det kan vel også noget 🤷🏻‍♀️

Hvad byder din morgenmad på i dag?

#appelsin #appelsinmarmelade #gulerod #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Pasta er en utroligt nem og billig spise, og det er formentlig én af grundene til at pastaretter er så populært på middagsbordet 😄

En anden grund er, at det smager rigtig dejligt, og er virkelig nemt at variere ud i det uendelige. Hvem har ikke lavet kreative pastaretter med varierende resultat, efter at man flyttede hjemmefra? 😅

Jeg kan i hvertfald ikke sige mig helt fri fra det. De fleste endte dog med at smage rigtig godt, og det er dem, som altså har hængt ved. Nye er kommet til repertoiret i årenes løb, og gudsketak og lov for det. For de er altså blevet lifesavers i en travl hverdag her hjemme. 

Savner du nogle gange inspiration til pastaretterne, så har jeg netop udgivet et blogindlæg med mine bedste pastaretter. Find indlægget via linket i min profil 😁

#pasta #pastaretter #spaghetti #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu