Nem hummus med spidskommen og hvidløg
Min bedste opskrift på en nem hummus med spidskommen og hvidløg, er hvad jeg deler med dig i dag. Det er min evige go to, når jeg skal lave en lækker, cremet hummus, som tilbehør til diverse grøntsager eller salater.
Jeg foretrækker en hjemmelavet hummus med spidskommen og hvidløg, både i forhold til fedtindholdet, men allermest fordi jeg synes at den smager langt bedre end dem man køber i supermarkedet. og hey, så kan du tilpasse den dine egne smagsløg, og justere i forhold til resten af måltidet.
Er du glad for kikærter, eller mangler du inspiration til hvad de kan bruges til, så prøv min opskrift på falafelvafler med taboulehsalat, spis dem gerne med hummus til.
Få opskriften på nem hjemmelavet hummus her
Nem hummus med spidskommen og hvidløg
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 2 tsk stødt spidskommen*
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie*
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
- vand til du opnår den ønskede konsistens
Tilberedelse
- Hæld vandet fra kikærterne, og kom dem op i en foodprocessor.
- Pil hvidløgene, og kom dem op i foodprocessoren sammen med stødt spidskommen og olivenolie.
- Blend ingredienserne, tilsæt vand efter behov, til du opnår den ønskede konsistens.
- Smag den cremede hummus til med salt, peber og citronsaft.
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af nem hummus med spidskommen og hvidløg
Hf 1+2: intet.
Hf 3: kikærter.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: stødt spidskommen, hvidløg, citronsaft, salt, peber, vand.
Hvor meget hummus kan du spise?
Hummus kan tælles på to forskellige måder i Sense, afhængigt af hvordan den er lavet. Vælger du at købe en hummus, er der ofte ret meget fedt i, og dermed tælles den som fedt. Du kan også selv lave en nem hummus med mindre fedt, og tælle den som protein.
Denne hummus tæller jeg som protein. Jeg ville tælle en fjerdedel af portionen, som en her håndfuld protein. Dertil kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt.