Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Appelsinmarmelade med gulerod

Gå til opskrift Udskriv
Appelsinmarmelade med gulerod

Aromatisk appelsinmarmelade med gulerod og vanilje, er en vaskeægte mormor marmelade, og jeg elsker det! Det er en marmelade med intens smag af appelsin og appelsinskal, den er sød og har en let bitterhed.

En sød og let bitter marmelade med appelsin

Appelsinmarmelade kan laves på mange måder, nogen med ingefær, nogen med æble og nogen med ren appelsin. I min opskrift har jeg tilføjet gulerødder, fordi de giver en virkelig behagelig sødme, og så har jeg valgt at lave marmeladen at hele appelsiner, med skræl og det hele.

Når skrællen kommer med i marmeladen, får den en rigtig behagelig bitterhed. Det er et hvid på skrællen som er bittert. Bryder du dig ikke om det, kan du eventuelt nøjes med at rive det yderste orange appelsinskal og tage alt frugtkødet med i marmeladen. Det giver en mindre bitter marmelade.

Appelsinmarmelade med gulerod
Appelsinmarmelade med gulerod 1

Den hjemmelavede aromatiske appelsin marmelade kan nydes på nybagt brød med en god ost. På lækkert knækbrød eller oven på skyr og grød. Du kan også lave en alternativ hindbærsnitte, og bruge appelsin marmelade istedet for hindbær marmelade. Generelt er det virkelig lækker alle de steder du ville bruge en god marmelade eller kompot.

Se også min opskrift på jordbær-rabarber kompot med citron, som jeg gerne laver og spiser på helt samme måde som marmelade. Den er sød og smager af sol og sommer.

Appelsinmarmelade med gulerod 2
Reklamelinks er markeret med*
Appelsinmarmelade med gulerod

Appelsinmarmelade med gulerod

Aromatisk og cremet appelsinmarmelade med gulerod. Smager fantastisk sammen med ost, oven på grød eller på nybagt surdejsbrød.
4.43 fra 7 stemmer
Antal: 3 glas
Forberedelse5 min
Tilberedelse25 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 250 g gulerødder (skrællet og uden toppen)
  • 250 g økologiske appelsiner
  • 250 g sukker (du kan erstatte det med din foretrukne sukkererstatning)
  • 3 dl vand
  • 1 tsk atamon
  • 1 knsp vaniljepulver*

Derudover

  • 3 syltetøjsglas
  • kogende vand
  • atamon

Tilberedelse

  • Skræl gulerødderne, skær toppen af, og skær dem i små tern.
  • Skyl appelsinerne, skær enderne af, og skær dem i skiver, og derefter i små tern. Skrællen skal også bruges.
  • Kom gulerødder, appelsiner, sukker og vand i en gryde med låg. Bring det i kog, og lad det koge til det er helt mørt.
  • Blend marmeladen til den har den konsistens du foretrækker.
    Smag til med vanilje, og tilføj til sidst atamon.
  • Skyl syltetøjsglassene med kogene vand, og derfor lidt atamon.
  • Kom den varme marmelade i glassene, og skru låget på.
  • Lad marmeladen køle af, før du kommer glassene på køl.

Køkkenudstyr

  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
  • Gryde*
  • Kartoffelskræller*
  • Stavblender*
  • Syltetøjsglas*
Udskriv opskrift

Sense håndfuldsfordeling af appelsinmarmelade med gulerod

Hf 1+2: gulerod, appelsin.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: sukker, vanilje.

Næringsindhold
Appelsinmarmelade med gulerod
Indhold per portion (1 spiseske)
Kalorier (kcal) 25.2 Kalorier fra fedt 4
% Dagligt indtag*
Fedt 0.46g1%
Kulhydrater 1.76g1%
Protein 0.7g1%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget appelsinmarmelade kan du spise?

I sense sammenhæng kan du tage en lille spiseskefuld som smagsgiver. Ønsker du at spise mere, ville jeg tælle det med som stivelse (hf 4).

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af en lille spiseskefuld appelsinmarmelade har du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) samt 1-3 spiseskefulde fedt til rådighed.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Morgenmad og brunch, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter kage og søde sager, Sense opskrifter morgenmad, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
tunmousse

Tunmousse med græsk yoghurt

rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

Thai inspireret mørbradgryde med peanuts, rød karry og peberfrugt.

Thai inspireret mørbradgryde

Salat med syltede rødløg og bagte tomater

Salat med syltede rødløg og bagte tomater

Iskaffe-med-smag-af-Italien

Iskaffe med smag af Italien + en konkurrence

Julesmåkager med appelsin og kanel

Julesmåkager med appelsin og kanel

43 nemme opskrifter på gæstemad

Gæstemad – 43 nemme og lækre opskrifter

Fuldkornsrisengrød-sundere-og-mere-mættende

Fuldkornsrisengrød – Sundere og mere mættende

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.