Jordbær-rabarber kompot

jordbaer-rabarber-kompot

Hjemmelavet jordbær-rabarber kompot, med en skøn smag af vanilje og et strejf af citron. Kompotten har ikke blot en smuk farve, den smager nemlig også, rigtig godt. Og det bedste af det hele, er at det er så nemt at lave, at alle kan være med.

Jeg kan rigtig godt lide, at spise jordbær-rabarber kompot, sammen med min hjemmelavede koldskål, det giver et skønt twist. Kompotten gør sig også rigtig godt, oven på skyr, grød (varm som kold), i denne morgenmadstrifli, og hvor du ellers kan få den passet ind. Haha, du kan godt høre at jeg er vild med den, ik?

Rabarberkompot med jordbær

Jeg er vokset op på landet, på en gård, hvor vi havde en masse skønne rabarber ved bækken. Jeg elskede når vi skulle hen og plukke rabarber, for så lavede min mor rabarberkompot, grød, saft og hvad hun nu ellers kunne finde på. Det er måske én af grundene til at jeg er så glad for rabarber nu. Det minder mig virkelig meget om sommer, sol og barndom.

Som barn, fik vi altid hele jordbær, i jordbærgrøden. Det er virkelig godt! Så selvfølgelig skulle jeg lave en rabarberkompot med jordbær. Mmmh! Jeg er kæmpe stor fan. Det er blevet fast inventar i mit køleskab.

Jordbær-rabarber kompot
5 fra 3 stemmer
Jordbær-rabarber kompot
Jordbær-rabarber kompot
Forb. tid
35 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
50 min
 
Antal: 3 glas
Ingredienser
 • 400 g rabarber
 • 250 g jordbær
 • 150 g sukker (kan erstattes af 150 g sukrin gold eller ca 4 tsk flydende 'perfect sød' fra Easis)
 • 1 øko citron (skal og saft)
 • 1 knsp vaniljepulver
Sådan gør du
 1. Skyl rabarber og jordbær for jord, skær den grønne top af jordbærene, og skær top og bund af rabarberne.

 2. Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde, sammen med jordbærene.

 3. Tilføj sukker, vanilje, citronsaft og citronskal til gryden, og vend det hele godt sammen.

 4. Lad gryden stå i ca. 30 minutter. Til Jordbærene og rabarberne har dannet en masse væske.

 5. Bring gryden med jordbær og rabarber i kog, og ladet det koge i ca. 15 minutter, under låg.

 6. Når det har kogt i 15 minutter rører du godt rundt i det, med et piskeris. Jeg kan godt lide, når konsistensen er cremet og forholdsvis glat. Men foretrækker du en grovere konstistens, så lad være at røre så meget i den.

 7. Skold 3 glas med kogende vand, og fordel den varme jordbær-rabarber kompot i glassene. Kom låg på med det samme.

 8. Når jordbær-rabarber kompotten er blevet kold, er den klar til servering.

 9. Velbekomme

Køkken noter

Jordbær-rabarber kompotten holder fint i køleskabet i 1 – 1 1/2 uge.

Du kan også sagten fryse den.

Sense håndfuldsfordeling af jordbær-rabarber kompot:

I sense, kan du vælge at tælle frugt som stivelse (hf 4) eller som en del af håndfuld 2 (hf 1 (+2)). Det er lidt forskelligt, hvordan jeg gør, men ofte tæller jeg det med i håndfuld 2, fordi jeg gerne har lidt frugt med i mine salater. Eller som her hvor jordbær og rabarber er blandet.

I og med, at både jordbær og rabarber bliver talt som grøntsager og frugt (hf 1+2) kan du spise op til 2 håndfulde per måltid.

Jeg spiser selv omkring en halv håndfuld per måltid, hvis det er i min koldskål, oven på skyr eller ligende. Når jeg bruger det som marmelade på brød, spiser jeg selvfølgelig mindre.

Hf 1+2: rabarber, jordbær (de kan også tælles som hf 4).
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / gratis: sukker, citronskal, citronsaft, vaniljepulver.


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om
xanax