Annonce

Jordbær-rabarber kompot

Jordbær-rabarber kompot

Hjemmelavet jordbær-rabarber kompot, med en skøn smag af vanilje og et strejf af citron. Kompotten har ikke blot en smuk farve, den smager nemlig også, rigtig godt. Og det bedste af det hele, er at det er så nemt at lave, at alle kan være med.

Jeg kan rigtig godt lide, at spise jordbær-rabarber kompot, sammen med min hjemmelavede koldskål, det giver et skønt twist. Kompotten gør sig også rigtig godt, oven på skyr, grød (varm som kold), og hvor du ellers kan få den passet ind. Haha, du kan godt høre at jeg er vild med den, ik?

Jordbær-rabarber kompot

Rabarberkompot med jordbær

Jeg er vokset op på landet, på en gård, hvor vi havde en masse skønne rabarber ved bækken. Jeg elskede når vi skulle hen og plukke rabarber, for så lavede min mor rabarberkompot, grød, saft og hvad hun nu ellers kunne finde på. Det er måske én af grundene til at jeg er så glad for rabarber nu. Det minder mig virkelig meget om sommer, sol og barndom.

Som barn, fik vi altid hele jordbær, i jordbærgrøden. Det er virkelig godt! Så selvfølgelig skulle jeg lave en rabarberkompot med jordbær. Mmmh! Jeg er kæmpe stor fan. Det er blevet fast inventar i mit køleskab.

Jordbær-rabarber kompot
Jordbær-rabarber kompot

Jordbær-rabarber kompot

Hjemmelavet jordbær-rabarber kompot, med en skøn smag af vanilje og et strejf af citron. Kompotten har ikke blot en smuk farve, den smager nemlig også, rigtig godt. Og det bedste af det hele, er at det er så nemt at lave, at alle kan være med
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

 • 400 g rabarber (friske eller fra frost)
 • 250 g jordbær (friske eller fra frost)
 • 3 tsk flydende perfect sød fra Easis (kan erstattes af 150 gram sukker eller sukrin gold)
 • 1 øko citron (saft og skal herfra)
 • 1 knsp vaniljepulver*
 • ½ tsk atamon

Tilberedelse

 • Skyl rabarber og jordbær, skær toppen af jordbærene og top og bund af rabarberne.
 • Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med jordbærene
 • Tilføj flydende perfect sød, vanilje, citronsaft og citronskal til gryden med jordbær og rabarber, tænd for varmen og bring gryden i kog.
 • Lad frugten koge i cirka 15 minutter under låg.
 • Når det har kogt i 15 minutter, rører du godt rundt i det med et piskeris, imens du tilsætter atamon. Jeg kan godt lide når konsistensen er cremet og forholdsvis glat. Foretrækker du en grovere konsistens, så undlader du bare at røre så meget i den.
 • Skold 3 glas med kogende vand, og fordel den varme jordbær-rabarber kompot i glassene. Kom låg på med det samme, og lad det køle ned.
 • Den færdige jordbær-rabarber kompot opbevares på køl.

Noter

Jordbær rabarberkompotten holder fint i køleskabet i 1 – 1 1/2 uge
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af jordbær-rabarber kompot:

Hf 1+2: rabarber, jordbær (de kan også tælles som hf 4).
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / gratis: sukker, citronskal, citronsaft, vaniljepulver.

Næringsindhold
Jordbær-rabarber kompot
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 30.14 Kalorier fra fedt 2
% Dagligt indtag*
Fedt 0.2g0%
Kulhydrater 7.4g2%
Fibre 1g4%
Protein 0.8g2%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

I sense, kan du vælge at tælle frugt som stivelse (hf 4) eller som en del af håndfuld 2 (hf 1 (+2)). Det er lidt forskelligt, hvordan jeg gør, men ofte tæller jeg det med i håndfuld 2, fordi jeg gerne har lidt frugt med i mine salater. Eller som her hvor jordbær og rabarber er blandet.

I og med, at både jordbær og rabarber bliver talt som grøntsager og frugt (hf 1+2) kan du spise op til 2 håndfulde per måltid.

Jeg spiser selv omkring en halv håndfuld per måltid, hvis det er i min koldskål, oven på skyr eller ligende. Når jeg bruger det som marmelade på brød, spiser jeg selvfølgelig mindre.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments