Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Jordbær-rabarber kompot

Gå til opskrift Udskriv
Jordbær-rabarber kompot

Hjemmelavet jordbær-rabarber kompot, med en skøn smag af vanilje og et strejf af citron. Kompotten har ikke blot en smuk farve, den smager nemlig også, rigtig godt. Og det bedste af det hele, er at det er så nemt at lave, at alle kan være med.

Jeg kan rigtig godt lide, at spise jordbær-rabarber kompot, sammen med min hjemmelavede koldskål, det giver et skønt twist. Kompotten gør sig også rigtig godt, oven på skyr, grød (varm som kold), i denne morgenmadstrifli, og hvor du ellers kan få den passet ind. Haha, du kan godt høre at jeg er vild med den, ik?

Jordbær-rabarber kompot

Rabarberkompot med jordbær

Jeg er vokset op på landet, på en gård, hvor vi havde en masse skønne rabarber ved bækken. Jeg elskede når vi skulle hen og plukke rabarber, for så lavede min mor rabarberkompot, grød, saft og hvad hun nu ellers kunne finde på. Det er måske én af grundene til at jeg er så glad for rabarber nu. Det minder mig virkelig meget om sommer, sol og barndom.

Som barn, fik vi altid hele jordbær, i jordbærgrøden. Det er virkelig godt! Så selvfølgelig skulle jeg lave en rabarberkompot med jordbær. Mmmh! Jeg er kæmpe stor fan. Det er blevet fast inventar i mit køleskab.

Jordbær-rabarber kompot
Reklamelinks er markeret med*
Jordbær-rabarber kompot

Jordbær-rabarber kompot

5 fra 2 stemmer
Antal: 3 glas
Forberedelse5 min
Tilberedelse15 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 400 g rabarber (friske eller fra frost)
  • 250 g jordbær (friske eller fra frost)
  • 3 tsk flydende perfect sød fra Easis* (kan erstattes af 150 gram sukker eller sukrin gold)
  • 1 øko citron (saft og skal herfra)
  • 1 knsp vaniljepulver*
  • ½ tsk atamon

Tilberedelse

  • Skyl rabarber og jordbær, skær toppen af jordbærene og top og bund af rabarberne.
  • Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med jordbærene
  • Tilføj flydende perfect sød, vanilje, citronsaft og citronskal til gryden med jordbær og rabarber, tænd for varmen og bring gryden i kog.
  • Lad frugten koge i cirka 15 minutter under låg.
  • Når det har kogt i 15 minutter, rører du godt rundt i det med et piskeris, imens du tilsætter atamon. Jeg kan godt lide når konsistensen er cremet og forholdsvis glat. Foretrækker du en grovere konsistens, så undlader du bare at røre så meget i den.
  • Skold 3 glas med kogende vand, og fordel den varme jordbær-rabarber kompot i glassene. Kom låg på med det samme, og lad det køle ned.
  • Den færdige jordbær-rabarber kompot opbevares på køl.

Noter

Jordbær rabarberkompotten holder fint i køleskabet i 1 – 1 1/2 uge
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af jordbær-rabarber kompot:

Hf 1+2: rabarber, jordbær (de kan også tælles som hf 4).
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / gratis: sukker, citronskal, citronsaft, vaniljepulver.

Næringsindhold
Jordbær-rabarber kompot
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 30.14 Kalorier fra fedt 2
% Dagligt indtag*
Fedt 0.2g0%
Kulhydrater 7.4g2%
Fibre 1g4%
Protein 0.8g2%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

I sense, kan du vælge at tælle frugt som stivelse (hf 4) eller som en del af håndfuld 2 (hf 1 (+2)). Det er lidt forskelligt, hvordan jeg gør, men ofte tæller jeg det med i håndfuld 2, fordi jeg gerne har lidt frugt med i mine salater. Eller som her hvor jordbær og rabarber er blandet.

I og med, at både jordbær og rabarber bliver talt som grøntsager og frugt (hf 1+2) kan du spise op til 2 håndfulde per måltid.

Jeg spiser selv omkring en halv håndfuld per måltid, hvis det er i min koldskål, oven på skyr eller ligende. Når jeg bruger det som marmelade på brød, spiser jeg selvfølgelig mindre.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Dips og dyppelse, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter kage og søde sager, Sense opskrifter morgenmad
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Rød peberfrugt dip

Rød peberfrugt dip med hvidløg

Mørksej i tomatsovs

Vores vielsesringe

Vores vielsesringe

Pasta med kylling og chorizo

Pasta med kylling og chorizo

kaffe ispind

Kaffe ispinde uden tilsat sukker

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage

græsk kylling på spyd, med oregano

Græsk kylling på spyd med citron og oregano

Salat til nytår

Salat til nytår – Med brombær og granatæble

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.