Butter chicken med ekstra grøntsager

Cremet, krydret og drøn lækker butter chicken, piftet op med ekstra grøntsager. Det er mit bud på en klassiker fra det indiske køkken.
Min absolutte favorit vinterspise er gryderetter. Jeg spiser det sågar glædeligt hele året. Heldigt for mig, ar jeg fundet en mand, der er fuldstændigt på min side når det kommer til gryderetterne.
Det ender ofte med en helt klassisk paprikagryde, toppet op med de grøntsager vi lige har i køleskabet. Nemt ik?
Når det så er sagt, er jeg også svært glad for indisk inspirerede retter. De varme krydderier er fantastiske! Så hvad er mere oplagt end en smagfulde og velduftende omgang butter chicken? Jeg giver i hvert fald mit bud på den populære indiske ret, tilføjet ekstra grøntsager.
Nuvel du skal selvfølgelig heller ikk snydes for vores yndlings indisk kylling med ristet blomkål. Det må være den indiske ret vi laver oftest, til både gæster og hverdag. Og altid lidt ekstra til fryseren. Det har virkelig aldrig skadet nogen.
Vild med Indisk mad? Så tjek lige dette Indiske madkursus hos Timm Vladimir (reklamelink).



Butter chicken med ekstra grøntsager
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- 350 g gulerødder
- 250 g sød kartoffel
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl fløde
- 2 spsk smør
- Salt og peber
Marinade
- 3 dl græsk yoghurt 10% (Det skal være med høj fedtprocent for at undgå at sovsen skiller)
- 4 tsk garam masala krydderi*
- 1 tsk sød paprika ((Jeg bruger den fra urtekram))
- 1 tsk stødt spidskommen*
- 1 knsp cayenne peber*
- 2 fed hvidløg
Tilbehør
- Fuldkornsris
- Indisk pandebrød eller naanbrød
- Frisk persille
- Usaltede cashewnødder
Tilberedelse
- Bland græsk yoghurt, garam masala grydderi, sød paprika, stødt spidskommen, cayennepeber og presset hvidløg, til en marinade.
- Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Bland kyllingen med marinaden i en pose og lad det trække i køleskabet i 3-8 timer. Det mørner kødet samtidig med at det giver kødet rigtig god smag.
- Skyld og skræl gulerødderne og den søde kartoffel, og skær begge dele i mundrette stykker.
- Når kyllingen har hvilet i marinaden, i mindst 3 timer, steges den sammen med marinaden, i en gryde med 2 spsk smør, ved lav varme. Pas på med at give det for høj varme, da der er større risiko for at sovsen vil skille pga yoghurten.
- Kom gulerødder og sød kartoffel i gryden med kylling og marinade og brun det let af.
- Tilsæt hakkede tomater og piskefløde. Lad retten simre ved meget svag varme i 20-25 minutter, til gulerødder og sød kartoffel er møre, kyllingen må dog ikke blive tør.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Server den færdige butter chicken med fuldkornsris, indisk pandebrød eller naanbrød, frisk persille og usaltede cashewnødder.
- Velbekomme!
Noter
Sense håndfuldsfordeling af butter chicken
Hf 1+2: gulerødder, sød kartoffel, hakkede tomater.
Hf 3: kyllingefilet.
Hf 4: Fuldkornsris, indisk pandebrød eller naanbrød.
Fedt: fløde, smør, græsk yoghurt, cashewnødder.
Smagsgiver / Gratis: garam masala, sød paprika, stødt spidskommen, cayenne peber, hvidløg, persille.
Jeg vurderer at du er fornuftigt dækket med håndfuld 1 og 2, samt 3 og 4.
Du får ekstra fedt i denne ret, så jeg ville spare 3 spsk fedt fra dagens øvrige måltider, så har du bedre plads til at få fedtet i dette måltid.