Annonce

Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde serveret i to skåle, pyntet med friske jordbær.

Få min bedste opskrift på rødgrød med fløde her. Det er den mest klassiske danske sommerdessert, og det til trods, bliver dem simpelthen bare ved med at være et hit.

Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær er modne. Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet.

Jeg er desværre ikke selv en af de heldige, der har en have, så jeg må klare mig med udvalget i supermarkedets frugt og grønt afdeling. Og jeg gør god brug af det (og de små lokale boder med frugt og grønt når jeg kommer forbi dem). Det er simpelthen noget af det bedste ved denne årstid.

Der er delte meninger om hvor vidt rabarber hører sig til i en rødgrød eller ej. Jeg er helt klar med på den idé, og jeg elsker en god rødgrød med rabarber. Samspillet med de nyrige stængler og de mere søde sommerbær går simpelthen bare så godt hånd i hånd, og den kombination er lige smagsløg helt pjattet med.

Heldigvis har jeg i år, ikke været gået ned på rabarber. Jeg fik nemlig en ordentlig portion af min far, som selv har dem stående, og det har resulteret i blandet andet rabarberkompot, jordbær rabarber marmelade og rabarbersaft, i solide mængder selvfølgelig. Og jeg har endda stadig et par poser i fryseren til at lave endnu flere rabarberherligheder.

Tips og tricks til rødgrød med fløde

Du skal ikke snydes af et par af mine tips til den skønne gammeldags rødgrød med fløde. Læs med herunder. Ligger du inde med nogle uundværlige rødgrødstips, så skriv dem endelig nede i kommentarfeltet, jeg vil elske at høre fra dig!

  • Bryder du dig ikke om de hele bær, og vil du hellere have din rødgrød siet, kan du sagtens koge den 15 minutter ekstra, så dine bær koger ud. Herefter kan du presse rødgrøden igennem en sigte. Det er nemmest at gøre med en dejskraber.
  • Lav verdens lækreste bærcreme, ved at piske 1/2 liter fløde til flødeskum og vende sammen med 1/2 liter rødgrød. Dét er seriøst alt for lækkert, og smager helt fantastisk til blandt andet vafler og pandekager, eller i en lagkage.
  • Alt efter hvilke bær du bruger, kan du justere lidt på mængden af sødemiddel eller sukker. Smag dig frem, til du når den rette sødme for dig.
Rødgrød med fløde serveret i to skåle, pyntet med friske jordbær.
Rødgrød med fløde serveret i to skåle, pyntet med friske jordbær.

Få opsrkiften på rødgrød uden sukker her:

Rødgrød med fløde serveret i to skåle, pyntet med friske jordbær.

Rødgrød med fløde

Få min bedste opskrift på rødgrød med fløde her. Det er den mest klassiske danske sommerdessert, og det til trods, bliver dem simpelthen bare ved med at være et hit.
4,86 fra 7 stemmer
Antal: 750 g
Forberedelse6 minutter
Tilberedelse4 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 650 g blandede sommerbær (jeg brugte 150g jordbær, 150g ribs, 100g blåbær, 100g hindbær og 150g rabarber, men du kan bruge lige dem du har ved hånden)
  • 1 dl vand
  • 1 spsk flydende perfect sød fra Easis (kan erstattes af 120g sukker, eller andet kunstigt sødemiddel)
  • 1 spsk kartoffelmel

Dertil (er ikke regnet med i kalorierne)

  • fløde (jeg bruger cremefine piske 19%, da jeg synes det smager fint, og der er mindre fedt i.)

Tilberedelse

  • Skyl allle bær, og fjern stilkene fra dem.
  • Kom alle bær op i en gryde sammen med vandet. Bruger du rabarber ligesom jeg gør, vaskes rabarberne og skæres i 1 cm tykke stykker, kom dem ned i gryden med bær. Bruger du almindelig sukker, eller sødemiddel der minder i konsistensen om sukker, så kommes det med i gryden nu.
  • Bring gryden i kog, og lad det koge ved lav varme i cirka 4 minutter. Dannes der skum på toppen, fjernes det med en ske.
  • Tag gryden af kog, og smag det til med perfect sød.
  • Rør kartoffelmelen op med en lille smule vand, og kom det ned i den var rødgrød, rør rundt til det tykner. Du må ikke længere have koge grøden, da kartoffelmelen ikke egner dig til at blive kogt.
  • Når grøden er kølet af kommes den i små portionsskåle og toppen med fløde.

Noter

  • Bryder du dig ikke om de hele bær, og vil du hellere have din rødgrød siet, kan du sagtens koge den 15 minutter ekstra, så dine bær koger ud. Herefter kan du presse rødgrøden igennem en sigte. Det er nemmest at gøre med en dejskraber.
  • Lav verdens lækreste bærcreme, ved at piske 1/2 liter fløde til flødeskum og vende sammen med 1/2 liter rødgrød. Dét er seriøst alt for lækkert, og smager helt fantastisk til blandt andet vafler og pandekager, eller i en lagkage.
  • Alt efter hvilke bær du bruger, kan du justere lidt på mængden af sødemiddel eller sukker. Smag dig frem, til du når den rette sødme for dig.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af rødgrød med fløde:

Hf 1+2: jordbær, ribs, blåbær, hindbær, rabarber.
Hf 3: intet.
Hf 4: kartoffelmel.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: perfect sød.

Næringsindhold
Rødgrød med fløde
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 48.2 Kalorier fra fedt 5
% Dagligt indtag*
Fedt 0.5g1%
Kulhydrater 10.9g4%
Fibre 2.5g10%
Sukker 3.6g4%
Protein 0.9g2%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget rødgrød med fløde kan du spise?

Til én spisekasse kan du spise 1-2 håndfulde rødgrød uden sukker. Jeg bruger altid en bestemt grydeske, som svarer til en håndfuld for mig. Hvis vi rent fysisk skal til at sidde med rødgrød i hånden for at måle mængden bliver det jo et værre griseri, så dét undgår jeg altså. hihi.

Frugt og bær kan enten tælles som håndfuld 2 eller håndfuld 4, og dermed kan du også tælle den som begge dele. Du kan dermed spise op til to håndfulde, og stadig holde det inden for en sense spisekasse. Dertil kan du spise op til 3 spiseskefulde fløde.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du tilføje en håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf3).

Spiser du en enkelt håndfuld rødgrød, kan du selv vælge om den skal tælles som frugt / grønt (hf 2) eller stivelse (hf 4). Vælger du at tælle grøden som håndfuld 2, kan du supplere spisekassen med en håndfuld stivelse (hf 4) og omvendt.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments