Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Rabarberkompot

Gå til opskrift Udskriv
Rabarberkompot med vanilje.

Lækker og nem rabarberkompot opskrift, som smager både sødt og syrligt på en og samme tid, og så er den så smuk med den røde, næsten pink farve og de små prikker af vaniljekorn. Rabarberkompotten tager 15 minutter at lave, og giver lige det ekstra lukses at have på køl i hverdagen.

Spis din rabarberkompot til

Jeg elsker en god gammeldags rabarberkompot uden sukker, fordi at den er så afsindigt alsidig. Til hverdag spiser jeg den oftest til morgenmad, topper jeg min skyr med kompot og granola det er ren hverdagsluksus i en lille skål. Den er også sindsygt lækker i en rabarbertrifli.

Du kan også sagtens bruge opskriften på denne rabarberkompot til kødretter. Undlad vaniljen, så er den helt perfekt til blandt andet gammeldags grydestegt kylling, eller til en saftig oksesteg. Med rabarberkompotten får du lidt ekstra sommer på tallerknen, som klæder den salte mad helt fantastisk.

Tips og tricks

  • Rabarberkompotten holder 2-3 uger, i et rent og lufttæt glas i køleskabet.
  • Ønsker du en længere holdbarhed kan du med fordel fryse kompotten i mindre portioner, og tø den op efterhånden som du skal bruge den. På den måde har du også hjemmelavet rabarberkompot hele året rundt.
  • Ønsker du en mere rød kompot bør du bruge røde rabarber eller tilføje en smule rød frugtfarve. Bruger du grønne rabarber bliver kompotten mere brunlig. Smagen er den samme, men farven er ikke lige så yndig. 
  • Smag på din kompot. Nogle rabarber kan være mere syrlige end andre. Tilføj eventuelt mere eller mindre perfect sød / sukker afhængigt af hvor sød du ønsker den færdige rabarberkompot skal være.
Rabarberkompot med vanilje.
Rabarberkompot med vanilje.
Reklamelinks er markeret med*
Rabarberkompot med vanilje.

Rabarberkompot

5 fra 4 stemmer
Antal: 6 portioner
Forberedelse5 min
Tilberedelse10 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 2 – 3 tsk flydende perfect sød fra Easis* (kan erstattes af 100-150g sukker (eller andet sødemiddel) afhængigt af hvor sød du vil have den)
  • 1 vaniljestang (undlad vanilje hvis du skal bruge kompotten til en salt ret)
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk atamon

Tilberedelse

  • Skyl rabarberne og skær dem herefter i 1 cm tykke skiver.
  • Kom rabarberne i en gryde, sammen med vand og vaniljestang. Bring kryden i kog under låg, og lad rabarberne koge ved svag varme i cirka 10 minutter.
  • Når rabarberkompotten er kogt, smager du den til med perfect sød. Tilføj eventuelt mere eller mindre, alt efter hvor sød du ønsker den, og hvor søde dine rabarber er. Tilføj også gerne atamon, så du opnår en længere holbarhed. Det er ikke nødvendigt hvis du bruger sukker.
  • Skold et glas med kogende vand, hæld rabarberkompotten på glasset og skru låget på glasset.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af rabarberkompot:

Hf 1+2: rabarber.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: flydende perfect sød, vaniljestang, vand, atamon.

Næringsindhold
Rabarberkompot
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 31.16 Kalorier fra fedt 5
% Dagligt indtag*
Fedt 0.5g1%
Kulhydrater 7.5g3%
Protein 1g2%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget rabarberkompot kan du spise?

Rabarber bliver ofte brugt som frugt i det søde køkken, heldigvis kan jeg glæde dig med, at rabarberen faktisk er en grøntsag, og dermed også tælles som en grøntsag. Det betyder at du kan spise op til 2 håndfulde (Hf 1+2) rabarberkompot med god samvittighed.

Hvad kan du spise ved siden af?

Kig på mængden af rabarberkompot, og fyld ekstra grøntsager på tallerknen, så du i alt får 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2). Dertil kan du supplere med en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4), samt1-3 spiseskefulde fedt. På den måde ender du ud med en fyldt tallerken efter senseprincipperne, som gerne skulle kunne holde dig godt mæt i 5-6 timer.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Dips og dyppelse, Forår, Morgenmad og brunch, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter morgenmad, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg

Indisk kylling med ristet blomkål

Fuldkornsrisengrød-sundere-og-mere-mættende

Fuldkornsrisengrød – Sundere og mere mættende

43 nemme opskrifter på gæstemad

Gæstemad – 43 nemme og lækre opskrifter

Æbleskiver med fuldkorn

Æbleskiver med fuldkorn

Hjemmelavet isthe

Hjemmelavet isthe med æble og tranebær

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

Fastelavnsboller med kaffe

græsk fladbrød med græsk salat

Græske fladbrød

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.