Få min bedste opskrift på rødgrød med fløde her. Det er den mest klassiske danske sommerdessert, og det til trods, bliver dem simpelthen bare ved med at være et hit.
4,86 fra 7 stemmer
Servings: 750g
Forberedelse6 minuttermin
Tilberedelse4 minuttermin
I alt10 minuttermin
Ingredienser
650gblandede sommerbær(jeg brugte 150g jordbær, 150g ribs, 100g blåbær, 100g hindbær og 150g rabarber, men du kan bruge lige dem du har ved hånden)
1dlvand
1spskflydende perfect sød fra Easis(kan erstattes af 120g sukker, eller andet kunstigt sødemiddel)
1spskkartoffelmel
Dertil (er ikke regnet med i kalorierne)
fløde(jeg bruger cremefine piske 19%, da jeg synes det smager fint, og der er mindre fedt i.)
Tilberedelse
Skyl allle bær, og fjern stilkene fra dem.
Kom alle bær op i en gryde sammen med vandet. Bruger du rabarber ligesom jeg gør, vaskes rabarberne og skæres i 1 cm tykke stykker, kom dem ned i gryden med bær. Bruger du almindelig sukker, eller sødemiddel der minder i konsistensen om sukker, så kommes det med i gryden nu.
Bring gryden i kog, og lad det koge ved lav varme i cirka 4 minutter. Dannes der skum på toppen, fjernes det med en ske.
Tag gryden af kog, og smag det til med perfect sød.
Rør kartoffelmelen op med en lille smule vand, og kom det ned i den var rødgrød, rør rundt til det tykner. Du må ikke længere have koge grøden, da kartoffelmelen ikke egner dig til at blive kogt.
Når grøden er kølet af kommes den i små portionsskåle og toppen med fløde.
Noter
Bryder du dig ikke om de hele bær, og vil du hellere have din rødgrød siet, kan du sagtens koge den 15 minutter ekstra, så dine bær koger ud. Herefter kan du presse rødgrøden igennem en sigte. Det er nemmest at gøre med en dejskraber.
Lav verdens lækreste bærcreme, ved at piske 1/2 liter fløde til flødeskum og vende sammen med 1/2 liter rødgrød. Dét er seriøst alt for lækkert, og smager helt fantastisk til blandt andet vafler og pandekager, eller i en lagkage.
Alt efter hvilke bær du bruger, kan du justere lidt på mængden af sødemiddel eller sukker. Smag dig frem, til du når den rette sødme for dig.