Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Rabarbersaft

Gå til opskrift Udskriv
Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør

Her giver jeg dig min bedste opskrift på lækker og nem hjemmelavet rabarbersaft som er både syrlig og sød på en og samme tid. En kombination jeg virkelig elsker. Smagen af de friske rabarber går heldigvis lige ind hos langt de fleste, og derfor er den også altid et hit når jeg hiver en flaske frem til sommergæsterne.

En god og nem rabarbersaft er uden tvivl en af mine yndlings drikke lige fra de første rabarber titter frem i maj og hele sommeren derefter. Jeg elsker eksempelvis sådan en glas istedet for vin, til en god middag. Det gør det lidt ekstra festligt, fremfor at drikke vand eller sodavand.

Rabarbersaft til drinks

Skal rabarbersaften peppes lidt op til festlige lejligheder, eller måske blot en varm sommerdag, kan du også bruge den som base, til at lave nogle virkelig skønne drinks. Du vil ikke fortryde det når du sidder i solens stråler med en iskold og læskende Drink med rabarbersaft i hånden.

Prøv eksempelvis af blande din saft med en af følgende:

  • Gin (og evt. en skive citron)
  • Champagne (eller andre skønne bobler)
  • Vodka og danskvand
  • Vodka og limesaft
  • Knuste mynteblade, lys rom og danskvand
  • Rabarbersnaps

Har du flere gode ideer til hvad rabarbersaften kan blandes med, så tip mig endelig i kommentarfeltet under opskriften.

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør
Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør
Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør

Rabarbersaft uden sukker

Det er ingen hemmelighed, at jeg så vidt det er muligt laver mine opskrifter uden sukker, af den simple årsag, at jeg netop selv forsøger at undgå tilsat sukker. Derfor var jeg også lykkelig da jeg fik lavet denne vanvittigt lækre rabarbersaft uden sukker.

Nogle gangen kan kunstige sødemidler give en irriterende bismag, det synes jeg heldigvis er lykkedes mig at undgå her. Og jeg har da også allerede serveret den for mine gæster flere gange. Og store som små er ellevilde med den smukke drik.

Tips og tricks

  • Brug den rabarberpulp der filtreres fra saften som en kompot. Oven på grød, yoghurt osv. eller rør den op med skyr så har du en hjemmelavet rabarberskyr.
  • Jeg blander min saft 1:1 eller 1:2 alt efter hvor kraftig en smag jeg ønsker.
  • Saften har en holdbarhen på op til 2-3 uger (hvis den er sukkerfri og du har tilføjet atamon)
  • Vil du gerne forlænge holdbarheden kan du fryse saften i poser, bøtter eller gamle rengjorte plastikflasker, så har du saft til hele året.
  • Ønsker du en mere rød saft bør du bruge røde rabarber eller tilføje til rød frugtfarve. Bruger du grønne rabarber bliver saften mere brunlig. Smagen er den samme, men farven er ikke lige så yndig.
  • Smag på på saft. Nogle rabarber kan være mere syrlige end andre. Tilføj eventuelt mere eller mindre perfect sød / sukker afhængigt af hvor sød du ønsker den færdige rabarbersaft skal være.
  • Du kan også koge saften op og jævne den med Maizena, så har du en virkelig nem og cremet og virkelig lækker rabarbergrød uden trevlerne fra rabarberne. Tilføj eventuelt til jordbær og lad dem være hele deri. Sådan fik jeg serveret rabarbergrød som barn.

Få opskriften på rabarbersaft her:

Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør

Rabarbersaft

Klassisk rabarbersaft med vanilje er en lækker og frisk saft, som smager af sommer i et glas.
5 fra 4 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse10 min
Tilberedelse25 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 9 dl vand
  • 1 ½ – 2 tsk flydende perfect sød fra Easis* (det kan erstattes af 100-130g sukker afhængigt af hvor sød du ønsker saften.)
  • 1 knsp vaniljepulver
  • ½ tsk atamon (det hjælper med at konservere saften når der ikke er tilsat sukker)

Tilberedelse

  • Vask rabarberne grundigt.
  • Skær dem i 1 centimeter tykke stykker. Kom dem op i en gryde sammen med vandet, bring dette i kog under låg.
  • Lad rabarberne og vandet simre 10 minutter.
  • Klargør den flaske du vil bruge til din rabarbersaft. Det gør du ved at skolde flasken med kogende vand indvendigt, og herefter skylle den i en smule atamon.
  • Når rabarberne har kogt i 10 minutter, slukkes kogepladen og den skal nu have lov at stå 15 minutter.
  • Sig herefter vandet fra rabarberne, pres gerne så meget væske ud af rabarberne som muligt. Enten ved brug af en si eller et klæde.
  • Smag rabarbersaften til med perfect sød og vanilje. Tilføj atamon. Hæld saften på flaske og lad den køle helt ned inden den kommes på køl.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af rabarbersaft

Hf 1+2: rabarber.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: vand, perfect sød, vaniljepulver, atamon.

Næringsindhold
Rabarbersaft
Indhold per portion (100 ml)
Kalorier (kcal) 13.3 Kalorier fra fedt 2
% Dagligt indtag*
Fedt 0.2g0%
Kulhydrater 3.5g1%
Protein 0.5g1%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget rabarbersaft kan du drikke?

I og med at der kun er 13,3 kcal pr. 100 ml. ufortyndet saft vurderer jeg at du sagens kan drikke løs af den. Som udgangspunkt anbefales det er slukke tørsten i vand, og nyde 0 kcal drikke ved siden af. Jeg synes det kan være enormt svært i denne varme, hvor jeg har brug for ekstra væske, og så synes jeg ikke det er noget problem at drikke rigeligt rabarbersaft. Vurdér selv hvad du fler er det rette at gøre for dig.

Få mere inspiration

  • Forår, Kolde og varme drikke, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter morgenmad, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Bao – Dampede boller med fyld

Croque monsieur med røget skinke, vesterhavsost og bechamel sauce.

Croque monsieur

bagt grød med figner og tahin

Bagt grød med figner og tahin

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

tarteletter

Tarteletter med varmrøget laks

sund mørbradgryde opskrift med blomkålssovs i støbejernsgryde

Mørbradgryde med blomkålssovs

Græskinspirerede kyllingespyd

Græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg

Skål med peanutsauce, toppet med hakkede peanuts

Peanutsauce

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.