Rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør

Her giver jeg dig min bedste opskrift på lækker og nem hjemmelavet rabarbersaft som er både syrlig og sød på en og samme tid. En kombination jeg virkelig elsker. Smagen af de friske rabarber går heldigvis lige ind hos langt de fleste, og derfor er den også altid et hit når jeg hiver en flaske frem til sommergæsterne.

En god og nem rabarbersaft er uden tvivl en af mine yndlings drikke lige fra de første rabarber titter frem i maj og hele sommeren derefter. Jeg elsker eksempelvis sådan en glas istedet for vin, til en god middag. Det gør det lidt ekstra festligt, fremfor at drikke vand eller sodavand.

Rabarbersaft til drinks

Skal rabarbersaften peppes lidt op til festlige lejligheder, eller måske blot en varm sommerdag, kan du også bruge den som base, til at lave nogle virkelig skønne drinks. Du vil ikke fortryde det når du sidder i solens stråler med en iskold og læskende Drink med rabarbersaft i hånden.

Prøv eksempelvis af blande din saft med en af følgende:

  • Gin (og evt. en skive citron)
  • Champagne (eller andre skønne bobler)
  • Vodka og danskvand
  • Vodka og limesaft
  • Knuste mynteblade, lys rom og danskvand
  • Rabarbersnaps

Har du flere gode ideer til hvad rabarbersaften kan blandes med, så tip mig endelig i kommentarfeltet under opskriften.

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør
Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør
Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør

Rabarbersaft uden sukker

Det er ingen hemmelighed, at jeg så vidt det er muligt laver mine opskrifter uden sukker, af den simple årsag, at jeg netop selv forsøger at undgå tilsat sukker. Derfor var jeg også lykkelig da jeg fik lavet denne vanvittigt lækre rabarbersaft uden sukker.

Nogle gangen kan kunstige sødemidler give en irriterende bismag, det synes jeg heldigvis er lykkedes mig at undgå her. Og jeg har da også allerede serveret den for mine gæster flere gange. Og store som små er ellevilde med den smukke drik.

Tips og tricks

  • Brug den rabarberpulp der filtreres fra saften som en kompot. Oven på grød, yoghurt osv. eller rør den op med skyr så har du en hjemmelavet rabarberskyr.
  • Jeg blander min saft 1:1 eller 1:2 alt efter hvor kraftig en smag jeg ønsker.
  • Saften har en holdbarhen på op til 2-3 uger (hvis den er sukkerfri og du har tilføjet atamon)
  • Vil du gerne forlænge holdbarheden kan du fryse saften i poser, bøtter eller gamle rengjorte plastikflasker, så har du saft til hele året.
  • Ønsker du en mere rød saft bør du bruge røde rabarber eller tilføje til rød frugtfarve. Bruger du grønne rabarber bliver saften mere brunlig. Smagen er den samme, men farven er ikke lige så yndig.
  • Smag på på saft. Nogle rabarber kan være mere syrlige end andre. Tilføj eventuelt mere eller mindre perfect sød / sukker afhængigt af hvor sød du ønsker den færdige rabarbersaft skal være.
  • Du kan også koge saften op og jævne den med Maizena, så har du en virkelig nem og cremet og virkelig lækker rabarbergrød uden trevlerne fra rabarberne. Tilføj eventuelt til jordbær og lad dem være hele deri. Sådan fik jeg serveret rabarbergrød som barn.

Få opskriften på rabarbersaft her:

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør

Rabarbersaft

Klassisk rabarbersaft med vanilje er en lækker og frisk saft, som smager af sommer i et glas.
5 fra 6 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 9 dl vand
  • 1 ½ – 2 tsk flydende perfect sød fra Easis (det kan erstattes af 100-130g sukker afhængigt af hvor sød du ønsker saften.)
  • 1 knsp vaniljepulver
  • ½ tsk atamon (det hjælper med at konservere saften når der ikke er tilsat sukker)

Tilberedelse

  • Vask rabarberne grundigt.
  • Skær dem i 1 centimeter tykke stykker. Kom dem op i en gryde sammen med vandet, bring dette i kog under låg.
  • Lad rabarberne og vandet simre 10 minutter.
  • Klargør den flaske du vil bruge til din rabarbersaft. Det gør du ved at skolde flasken med kogende vand indvendigt, og herefter skylle den i en smule atamon.
  • Når rabarberne har kogt i 10 minutter, slukkes kogepladen og den skal nu have lov at stå 15 minutter.
  • Sig herefter vandet fra rabarberne, pres gerne så meget væske ud af rabarberne som muligt. Enten ved brug af en si eller et klæde.
  • Smag rabarbersaften til med perfect sød og vanilje. Tilføj atamon. Hæld saften på flaske og lad den køle helt ned inden den kommes på køl.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af rabarbersaft

Hf 1+2: rabarber.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: vand, perfect sød, vaniljepulver, atamon.

Næringsindhold
Rabarbersaft
Indhold per portion (100 ml)
Kalorier (kcal) 13.3 Kalorier fra fedt 2
% Dagligt indtag*
Fedt 0.2g0%
Kulhydrater 3.5g1%
Protein 0.5g1%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget rabarbersaft kan du drikke?

I og med at der kun er 13,3 kcal pr. 100 ml. ufortyndet saft vurderer jeg at du sagens kan drikke løs af den. Som udgangspunkt anbefales det er slukke tørsten i vand, og nyde 0 kcal drikke ved siden af. Jeg synes det kan være enormt svært i denne varme, hvor jeg har brug for ekstra væske, og så synes jeg ikke det er noget problem at drikke rigeligt rabarbersaft. Vurdér selv hvad du fler er det rette at gøre for dig.

Del med nogen du holder af
5 from 6 votes (6 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments