Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Annonce i samarbejde med

Gå til opskrift Udskriv
Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødde

Cremet gulerodssuppe med røde linser, toppet med cremefraiche, pistacienødder og persille. Den bringer glæde omkring bordet ved spisetid, og er tilmed enkel at lave.

Det er stadig forholdsvis nyt, at jeg spiser suppe med velbehag. Jeg øver mig ved at lave nogle forskellige cremede og smagfulde supper, som stille og roligt skal lære mig at sætte ægte pris på de varme supper. Jeg indrømmer, det går faktisk over al forventning.

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder 1

Pasta- og suppetallerkner

En stor del af dét at spise suppe kommer også i præsentationen og måden den bliver serveret på. For mig er det virkelig vigtigt at tallerknen er visuelt pæn, og fremhæver den gode suppe.

Da drømmemanden og jeg blev gift, ønskede vi os det smukke rhombe stel fra Lyngby porcelæn (reklamelink), vi fik frokost- og middagstallerkner, som vi elsker at spise af, både til hverdag og når vi har gæster. Det er simpelthen så smukt og klassisk, og så alligevel så meget anderledes end riflet.

I efteråret tilføjede Lyngby porcelæn pasta- og suppetallerkner (reklamelink) til serien. Jeg synes simpelthen at de er så vanvittigt smukke, og de bliver virkelig flittigt brugt hver gang jeg serverer noget der egner sig til dybe tallerkner.

Suppe til den kræsne suppespiser

Jeg startede ud med at begynde at spise denne virkeligt lækre kartoffelsuppe med bacon og persille. Derefter kom turen til den bedste blomkåls bisque, som virkelig tager kegler, selv da jeg lavede den som forret til nytår. Og nu er turen altså også kommet, til at jeg har lært at spise denne virkeligt gode gulerodssuppe med røde linser. Altså hvad skal det da ikke ende med?

Har du nogle virkelig gode begyndervenlige supper, som du synes jeg skal prøve? Jeg har i den grad fået mod på at prøve nogle forskellige supper af.

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder 2
Reklamelinks er markeret med*
Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

5 fra 12 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 200 g løg
  • 1 spsk olivenolie*
  • 800 g gulerødder
  • 100 g røde linser ((vægten er i tørret form, før de er kogt))
  • 1 liter grøntsagsbuillon
  • 2 tsk stødt spidskommen*
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 spsk saltede pistacienødder ((grofthakket))
  • 8 spsk creme fraiche med høj fedtprocent / eller et vegansk alternativ ((da du ikke får noget fedt i suppen, er en fed cremefraiche rigtig god))
  • frisk persille
  • Godt, groft brød

Tilberedelse

  • Fjern skalden på løg og hviløg, hak begge dele groft, og svits det i en spiseskefuld olivenolie i en stor gryde.
  • Vask gulerødderne, skær dem i skiver og kom dem op i gryden med løg og hvidløg.
  • Tilføj også grøntsagsbuillon, røde linser og spidskommen i gryden med løg og gulerødder.
  • Bring det hele i kog, og lad det koge under låg til gulerødder og linser er helt møre.
  • Blend suppen og smag til med salt og peber.
  • Server den førdige gulerodssuppe toppet med groft hakkede salte pistacienødder, 2 spiseskefulde cremefraiche og lidt frisk persille.

Køkkenudstyr

  • Stor gryde*
  • Grydeske*
  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
  • Blender*
  • Suppe tallerkner*

Noter

  • Suppen er fryseegnet.
  • Er du glad for ingefær og chili, kan du også tilføje dette i suppen, det vil være lækkert.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder:

Hf 1+2: hvidløg, løg, gulerødder, persille.
Hf 3: røde linser.
Hf 4: groft brød.
Fedt: olivenolie, pistacienødder og creme fraiche.
Smagsgiver / Gratis: grøntsagsbouillon, stødt spidskommen, salt, peber.

Næringsindhold
Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder
Indhold per portion (1 portion m. topping)
Kalorier (kcal) 489.25 Kalorier fra fedt 178
% Dagligt indtag*
Fedt 19.75g30%
Kulhydrater 63.75g21%
Protein 15.75g32%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Der findes et utal af proteinkilder, både animalske og veganske. I denne gulerodssuppe har jeg valgt at tilføje røde linser, for implementere proteinerne på en måde, hvorpå den er vegansk (du kan erstatte cremefraichen af et vegansk alternativ), men uden at man smager det. De røde linser smager ikke rigtig af noget, men de giver er godt og længerevarende mæthed som er at foretrække.

Spiser du en portion af denne cremet gulerodssuppe med røde linsersuppe og groft brød ved siden af, får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf3) en håndfuld stivelse (hf4) samt 3 spiseskefulde fedt. Det er et rigtig sundt og fornuftigt måltid, som vil give fornyet energi og god samvittighed.

Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødder

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Suppe, Vegetar, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg

Nem hummus med spidskommen og hvidløg

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Nem brombærmarmelade uden tilsat sukker

Brombærmarmelade

Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto

Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto

gulerodskage smoothie

Gulerodskage smoothie – vegansk og uden tilsat sukker

Vinter kålsalat

Vinter kålsalat med granatæble

Boennesalat-med-granataeble-og-paprika-saltmandler_mariasilje

Bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler

ristede græskarkerner med salt, serveret i glas

Ristede græskarkerner

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.