Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Annonce i samarbejde med

Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødde

Cremet gulerodssuppe med røde linser, toppet med cremefraiche, pistacienødder og persille. Den bringer glæde omkring bordet ved spisetid, og er tilmed enkel at lave.

Det er stadig forholdsvis nyt, at jeg spiser suppe med velbehag. Jeg øver mig ved at lave nogle forskellige cremede og smagfulde supper, som stille og roligt skal lære mig at sætte ægte pris på de varme supper. Jeg indrømmer, det går faktisk over al forventning.

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder 2

Pasta- og suppetallerkner

En stor del af dét at spise suppe kommer også i præsentationen og måden den bliver serveret på. For mig er det virkelig vigtigt at tallerknen er visuelt pæn, og fremhæver den gode suppe.

Da drømmemanden og jeg blev gift, ønskede vi os det smukke rhombe stel fra Lyngby porcelæn (reklamelink), vi fik frokost- og middagstallerkner, som vi elsker at spise af, både til hverdag og når vi har gæster. Det er simpelthen så smukt og klassisk, og så alligevel så meget anderledes end riflet.

I efteråret tilføjede Lyngby porcelæn pasta- og suppetallerkner (reklamelink) til serien. Jeg synes simpelthen at de er så vanvittigt smukke, og de bliver virkelig flittigt brugt hver gang jeg serverer noget der egner sig til dybe tallerkner.

Suppe til den kræsne suppespiser

Jeg startede ud med at begynde at spise denne virkeligt lækre kartoffelsuppe med bacon og persille. Derefter kom turen til den bedste blomkåls bisque, som virkelig tager kegler, selv da jeg lavede den som forret til nytår. Og nu er turen altså også kommet, til at jeg har lært at spise denne virkeligt gode gulerodssuppe med røde linser. Altså hvad skal det da ikke ende med?

Har du nogle virkelig gode begyndervenlige supper, som du synes jeg skal prøve? Jeg har i den grad fået mod på at prøve nogle forskellige supper af.

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder 4
Reklamelinks er markeret med*
Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

5 fra 11 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 200 g løg
  • 1 spsk olivenolie*
  • 800 g gulerødder
  • 100 g røde linser ((vægten er i tørret form, før de er kogt))
  • 1 liter grøntsagsbuillon
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 spsk saltede pistacienødder ((grofthakket))
  • 8 spsk creme fraiche med høj fedtprocent / eller et vegansk alternativ ((da du ikke får noget fedt i suppen, er en fed cremefraiche rigtig god))
  • frisk persille
  • Godt, groft brød

Sådan gør du

  • Fjern skalden på løg og hviløg, hak begge dele groft, og svits det i en spiseskefuld olivenolie i en stor gryde.
  • Vask gulerødderne, skær dem i skiver og kom dem op i gryden med løg og hvidløg.
  • Tilføj også grøntsagsbuillon, røde linser og spidskommen i gryden med løg og gulerødder.
  • Bring det hele i kog, og lad det koge under låg til gulerødder og linser er helt møre.
  • Blend suppen og smag til med salt og peber.
  • Server den førdige gulerodssuppe toppet med groft hakkede salte pistacienødder, 2 spiseskefulde cremefraiche og lidt frisk persille.

Køkken noter

  • Suppen er fryseegnet.
  • Er du glad for ingefær og chili, kan du også tilføje dette i suppen, det vil være lækkert.

Køkkenudstyr

  • Stor gryde*
  • Grydeske*
  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
  • Blender*
  • Suppe tallerkner*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder:

Hf 1+2: hvidløg, løg, gulerødder, persille.
Hf 3: røde linser.
Hf 4: groft brød.
Fedt: olivenolie, pistacienødder og creme fraiche.
Smagsgiver / Gratis: grøntsagsbouillon, stødt spidskommen, salt, peber.

Næringsindhold
Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder
Indhold per portion (1 portion m. topping)
Kalorier (kcal) 489.25 Kalorier fra fedt 178
% Dagligt indtag*
Fedt 19.75g30%
Kulhydrater 63.75g21%
Protein 15.75g32%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Der findes et utal af proteinkilder, både animalske og veganske. I denne gulerodssuppe har jeg valgt at tilføje røde linser, for implementere proteinerne på en måde, hvorpå den er vegansk (du kan erstatte cremefraichen af et vegansk alternativ), men uden at man smager det. De røde linser smager ikke rigtig af noget, men de giver er godt og længerevarende mæthed som er at foretrække.

Spiser du en portion af denne cremet gulerodssuppe med røde linsersuppe og groft brød ved siden af, får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf3) en håndfuld stivelse (hf4) samt 3 spiseskefulde fedt. Det er et rigtig sundt og fornuftigt måltid, som vil give fornyet energi og god samvittighed.

Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødder

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Sense opskrifter, Sommer, Suppe, Vegetar, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Pasta med laks og spinat
Pasta med laks og spinat
Broccoli fladbrød
Broccoli fladbrød
Boennesalat-med-granataeble-og-paprika-saltmandler_mariasilje
Bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler
Indisk kylling med ristet blomkål 11
Indisk kylling med ristet blomkål
Open
Pasta er en utroligt nem og billig spise, og det er formentlig én af grundene til at pastaretter er så populært på middagsbordet 😄

En anden grund er, at det smager rigtig dejligt, og er virkelig nemt at variere ud i det uendelige. Hvem har ikke lavet kreative pastaretter med varierende resultat, efter at man flyttede hjemmefra? 😅

Jeg kan i hvertfald ikke sige mig helt fri fra det. De fleste endte dog med at smage rigtig godt, og det er dem, som altså har hængt ved. Nye er kommet til repertoiret i årenes løb, og gudsketak og lov for det. For de er altså blevet lifesavers i en travl hverdag her hjemme. 

Savner du nogle gange inspiration til pastaretterne, så har jeg netop udgivet et blogindlæg med mine bedste pastaretter. Find indlægget via linket i min profil 😁

#pasta #pastaretter #spaghetti #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Skal maden være lidt ekstra lækker i aften? 🤩⁠
⁠
Jeg er svært glad for fyldt svinemørbrad med blandt andet philadelphia, citronskal og persille. citronskallen giver altså lige det helt perfekte pift til retten. Serveret med ovnbagte kartofler og en sprød salat er middagen hurtigt i hus.⁠
⁠
Hvis vi måtte have et socialt liv med gæster, havde jeg straks inviteret gæster på middag, til denne lækre fyldte mørbrad.⁠
⁠
Istedet har jeg planer om en stille og rolig aften med god mad og x-factor i tv'et sammen med drømmemanden. Dét kan altså også noget 😉⁠
⁠
Opskriften har jeg netop udgivet på bloggen i dag, og du finder som altid opskriften ved hjælp af linket i min profil.⁠
⁠
#svinemørbrad #fyldtmørbrad #mørbrad #fyldtsvinemørbrad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Spiser du den frugt og grønt som er i sæson? 🍎🥦🥔⁠
⁠
Der bliver importeret alverdens frugt og grønt fra udlandet, og dermed kan vi finde både friske røde jordbær og sprøde grønne asparges i supermarkederne året rundt. ⁠
⁠
Men selvom vi har adgang til alverdens friske frugter og grøntsager, er det ikke dem alle, som smager lige godt hele året.⁠
⁠
Faktisk det er ikke kun smagen der er stor forskel på. Når du køber grøntsager i sæson, er de friske og nyhøstede, de indeholder desuden også langt flere gode vitaminer og mineraler. 🥔🌱⁠
⁠
Eksempelvis indeholder en nyopgravet kartoffel mere end dobbelt så meget c-vitamin, som en kartoffel der har ligget opbevaret i flere måneder. Det er da lidt vildt, ik?⁠
⁠
Find min store guide til frugt og grønt i sæson, og få et overblik over hvornår de er i sæson via linket på min profil 😁⁠
⁠
#råvarer #råvarerisæson #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
⁠
⁠
Open
Karry kylling i fad er en virkelig nem og lækker hverdagsret, brug 5 minutters forberedelse, og så passer den sig selv i ovnen til det er spisetid. Hvad mere kan man forlange?😁

Jeg elsker karryretter, og jeg kan også ret godt lide at bruge friske æbler i maden, de giver en dejlig sødme til karrysovsen. I samspil med den milde kylling får du en familievenlig ret, der vil være et hit på aftenbordet. 🍴

Den er på menuen her hjemme i den kommende uge 😍

Hvad er din yndlingsret med karry?

#karry #karrykylling #kyllingikarry #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Hvad gør du med rester af kogte ris eller bulgur?

Jeg er langt fra den eneste, som af og til kommer til at koge for mange ris eller bulgur til aftensmaden. Jeg hader at smide dem ud, fordi de intet fejler, men er kedelige når de bliver genopvarmet næste dag 😬

I stedet gemmer jeg mine rester i en lille beholder i fryseren, og når jeg har nok, laver jeg mine absolut yndlings vegetarfrikadeller 🤩

Det er vel en form for “stop madspild” deller, med blandt andet grøntsager og feta. Og så smager de altså bare himmelsk 🤤

Opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) du skal blot søge efter vegetarfrikadeller, så kommer opskriften frem.

#vegetarfrikadeller #vegetardeller #fetaost #feta #vegetar #bulgur #ris #stopmadspild #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu