Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder
Cremet gulerodssuppe med røde linser, toppet med cremefraiche, pistacienødder og persille. Den bringer glæde omkring bordet ved spisetid, og er tilmed enkel at lave.
Det er stadig forholdsvis nyt, at jeg spiser suppe med velbehag. Jeg øver mig ved at lave nogle forskellige cremede og smagfulde supper, som stille og roligt skal lære mig at sætte ægte pris på de varme supper. Jeg indrømmer, det går faktisk over al forventning.
Pasta- og suppetallerkner
En stor del af dét at spise suppe kommer også i præsentationen og måden den bliver serveret på. For mig er det virkelig vigtigt at tallerknen er visuelt pæn, og fremhæver den gode suppe.
Da drømmemanden og jeg blev gift, ønskede vi os det smukke rhombe stel fra Lyngby porcelæn (reklamelink), vi fik frokost- og middagstallerkner, som vi elsker at spise af, både til hverdag og når vi har gæster. Det er simpelthen så smukt og klassisk, og så alligevel så meget anderledes end riflet.
I efteråret tilføjede Lyngby porcelæn pasta- og suppetallerkner (reklamelink) til serien. Jeg synes simpelthen at de er så vanvittigt smukke, og de bliver virkelig flittigt brugt hver gang jeg serverer noget der egner sig til dybe tallerkner.
Suppe til den kræsne suppespiser
Jeg startede ud med at begynde at spise denne virkeligt lækre kartoffelsuppe med bacon og persille. Derefter kom turen til den bedste blomkåls bisque, som virkelig tager kegler, selv da jeg lavede den som forret til nytår. Og nu er turen altså også kommet, til at jeg har lært at spise denne virkeligt gode gulerodssuppe med røde linser. Altså hvad skal det da ikke ende med?
Har du nogle virkelig gode begyndervenlige supper, som du synes jeg skal prøve? Jeg har i den grad fået mod på at prøve nogle forskellige supper af.
Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 200 g løg
- 1 spsk olivenolie*
- 800 g gulerødder
- 100 g røde linser ((vægten er i tørret form, før de er kogt))
- 1 liter grøntsagsbuillon
- 2 tsk stødt spidskommen*
- salt og peber
Tilbehør
- 4 spsk saltede pistacienødder ((grofthakket))
- 8 spsk creme fraiche med høj fedtprocent / eller et vegansk alternativ ((da du ikke får noget fedt i suppen, er en fed cremefraiche rigtig god))
- frisk persille
- Godt, groft brød
Tilberedelse
- Fjern skalden på løg og hviløg, hak begge dele groft, og svits det i en spiseskefuld olivenolie i en stor gryde.
- Vask gulerødderne, skær dem i skiver og kom dem op i gryden med løg og hvidløg.
- Tilføj også grøntsagsbuillon, røde linser og spidskommen i gryden med løg og gulerødder.
- Bring det hele i kog, og lad det koge under låg til gulerødder og linser er helt møre.
- Blend suppen og smag til med salt og peber.
- Server den førdige gulerodssuppe toppet med groft hakkede salte pistacienødder, 2 spiseskefulde cremefraiche og lidt frisk persille.
Noter
- Suppen er fryseegnet.
- Er du glad for ingefær og chili, kan du også tilføje dette i suppen, det vil være lækkert.
Sense håndfuldsfordeling af gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder:
Hf 1+2: hvidløg, løg, gulerødder, persille.
Hf 3: røde linser.
Hf 4: groft brød.
Fedt: olivenolie, pistacienødder og creme fraiche.
Smagsgiver / Gratis: grøntsagsbouillon, stødt spidskommen, salt, peber.
Der findes et utal af proteinkilder, både animalske og veganske. I denne gulerodssuppe har jeg valgt at tilføje røde linser, for implementere proteinerne på en måde, hvorpå den er vegansk (du kan erstatte cremefraichen af et vegansk alternativ), men uden at man smager det. De røde linser smager ikke rigtig af noget, men de giver er godt og længerevarende mæthed som er at foretrække.
Spiser du en portion af denne cremet gulerodssuppe med røde linsersuppe og groft brød ved siden af, får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf3) en håndfuld stivelse (hf4) samt 3 spiseskefulde fedt. Det er et rigtig sundt og fornuftigt måltid, som vil give fornyet energi og god samvittighed.