Kartoffelsuppe med bacon og persille
Cremet og fløjlsblød hjemmelavet kartoffelsuppe, toppet med bacon og persille. Den er rigtig god som både forret og hovedret.
Suppe sæsonen er i den grad over os, og du skal ikke snydes for opskriften på min absolutte yndlings kartoffelsuppe. Det er en af de eneste supper jeg har lært at spise, og hurra for det. For den smager altså virkelig fantastisk.
Toppingen kan varieres ud fra, hvad du har. Det kan eksempelvis være at du har timian, rosmarin eller purløg istedet for persille, og måske vil du hellere toppe med sprødstegt serano skinke istedet for bacon. Det er det fantastiske i madlavningen. Der er absolut ingen regler, det er kun dig selv, som bestemmer hvordan resultatet skal ende ud, og hvilken variation du ønsker i dag.
Er du også glad for lune supper? Tag et kig forbi hos søde og dygtige Susanne, hvor du finder den perfekte opskrift på en klassisk fransk løgsuppe. Selvfølgelig serveret sammen med et lækker gratineret ostebrød.
Få opskriften på kartoffelsuppe her:
Kartoffelsuppe med bacon og persille
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g kartofler
- ½ liter vand
- ½ liter sødmælk
- 1 spsk herbamare grøntsagsbouillon* (kan erstattes af en grøntsags bouillonterning)
- salt og peber
Topping
- 1 pk. bacon i tern
- ¼ bundt frisk persille
- evt lidt hjemmebagt brød
Tilberedelse
- Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern, og kom dem op i en gryde.
- Skær løg og hvidløg i grove tern, kom dem i gryden med kartoflerne.
- Hæld vand, sødmælk og bouillon op i gryden med kartofler og løg.
- Bring gryden i kog, og lad det simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er godt møre.
- Imens din kartoffelsuppe koger, kan du hakke persille og stege baconternene, til de er sprøde, og lade dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle, til at suge fedtet.
- Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat og cremet. Smag til med salt og peber.
- Din kartoffelsuppe er nu klar til servering.
Sense håndfuldsfordeling af kartoffelsuppe med bacon og persille
Hf 1+2: løg, hvidløg, persille.
Hf 3: bacon.
Hf 4: kartoffel, evt lidt brød.
Fedt: intet.
Mælk: sødmælk.
Smagsgiver / Gratis: grøntsagsbouillon terning, salt og peber.
Hvor meget kartoffelsuppe kan du spise?
Jeg ville spise en portion svarende til en fjerdedel af suppen. Den portion ville jeg tælle som en her håndfuld stivelse (hf 4), en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og 1,25 deciliter mælk.
Hvad kan du spise ved siden af?
Ønsker du en fuld sense spisekasse, kan du supplere kartoffelsuppen med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og 1-2 spiseskefulde fedt.
Du kan også vælge at spise ovenstående til nogle af dagens andre måltider, eller som mellemmåltider, hvis du føler et behov for det.
Sådan ender du, alt i alt ud med en fyldt spisekasse. Velbekomme!