Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Kartoffelsuppe med bacon og persille

Gå til opskrift Udskriv
Kartoffelsuppe med bacon og persille

Cremet og fløjlsblød hjemmelavet kartoffelsuppe, toppet med bacon og persille. Den er rigtig god som både forret og hovedret.

Suppe sæsonen er i den grad over os, og du skal ikke snydes for opskriften på min absolutte yndlings kartoffelsuppe. Det er en af de eneste supper jeg har lært at spise, og hurra for det. For den smager altså virkelig fantastisk.

Toppingen kan varieres ud fra, hvad du har. Det kan eksempelvis være at du har timian, rosmarin eller purløg istedet for persille, og måske vil du hellere toppe med sprødstegt serano skinke istedet for bacon. Det er det fantastiske i madlavningen. Der er absolut ingen regler, det er kun dig selv, som bestemmer hvordan resultatet skal ende ud, og hvilken variation du ønsker i dag.

Er du også glad for lune supper? Tag et kig forbi hos søde og dygtige Susanne, hvor du finder den perfekte opskrift på en klassisk fransk løgsuppe. Selvfølgelig serveret sammen med et lækker gratineret ostebrød.

Få opskriften på kartoffelsuppe her:

Reklamelinks er markeret med*
Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med bacon og persille

Traditionel cremet kartoffelsuppe, perfekt som både forret og hovedret.
5 fra 6 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g kartofler
  • ½ liter vand
  • ½ liter sødmælk
  • 1 spsk herbamare grøntsagsbouillon* (kan erstattes af en grøntsags bouillonterning)
  • salt og peber

Topping

  • 1 pk. bacon i tern
  • ¼ bundt frisk persille
  • evt lidt hjemmebagt brød

Tilberedelse

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern, og kom dem op i en gryde.
  • Skær løg og hvidløg i grove tern, kom dem i gryden med kartoflerne. 
  • Hæld vand, sødmælk og bouillon op i gryden med kartofler og løg.
  • Bring gryden i kog, og lad det simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er godt møre.
  • Imens din kartoffelsuppe koger, kan du hakke persille og stege baconternene, til de er sprøde, og lade dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle, til at suge fedtet.
  • Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat og cremet. Smag til med salt og peber.
  • Din kartoffelsuppe er nu klar til servering.

Køkkenudstyr

  • Stavblender*
  • Stor gryde*
  • Kartoffelskræller*
  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
  • Stegepande*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af kartoffelsuppe med bacon og persille

Hf 1+2: løg, hvidløg, persille.
Hf 3: bacon.
Hf 4: kartoffel, evt lidt brød.
Fedt: intet.
Mælk: sødmælk.
Smagsgiver / Gratis: grøntsagsbouillon terning, salt og peber.

Næringsindhold
Kartoffelsuppe med bacon og persille
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 253 Kalorier fra fedt 88
% Dagligt indtag*
Fedt 9.75g15%
Kulhydrater 32.5g11%
Fibre 4g17%
Protein 10g20%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kartoffelsuppe kan du spise?

Jeg ville spise en portion svarende til en fjerdedel af suppen. Den portion ville jeg tælle som en her håndfuld stivelse (hf 4), en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og 1,25 deciliter mælk.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ønsker du en fuld sense spisekasse, kan du supplere kartoffelsuppen med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og 1-2 spiseskefulde fedt.

Du kan også vælge at spise ovenstående til nogle af dagens andre måltider, eller som mellemmåltider, hvis du føler et behov for det.

Sådan ender du, alt i alt ud med en fyldt spisekasse. Velbekomme!

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Suppe, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt

Pasta med kylling og chorizo

Pasta med kylling og chorizo

pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Appelsinmarmelade med gulerod

Appelsinmarmelade med gulerod

Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje

Fennikelsalat med agurk og persille

Bagt rødbede hummus i skål

Rødbede hummus

rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

Salat med syltede rødløg og bagte tomater

Salat med syltede rødløg og bagte tomater

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.