Annonce

Granola med mørk chokolade

Hjemmelavet granola med mørk chokolade, havregryn og masser er nødder og frø.

Hjemmelavet granola med mørk chokolade, havregryn og masser af nødder og frø, giver en god og mættende start på dagen. Spis den sammen med din skyr, og oplev et moment af morgenlykke.

Træd ind i en verden af guddommelig smag og knasende nydelse med denne hjemmelavede granola med mørk chokolade. En drønlækker sprød mysli skabt med kærlighed og omhu, og hver bid er en sand symfoni af smag og tekstur.

Jeg starter med finvalsede havregryn, der tilføjer en let og knasende konsistens. Derefter blander vi en kombination af sprøde nødder og søde frø, der tilføjer en ekstra dimension af tekstur og smag. Disse naturlige ingredienser giver granolaen en rig smag og tilfredsstillende knas, der får dig til at ønske mere.

Men det er ikke alt – vi stopper ikke ved det. Intet kan matche den uimodståelige smag af mørk chokolade. Derfor tilføjer jeg en god mørk chokolade til granolaen. Den mørke chokolade komplimenterer de andre ingredienser og skaber en forførende kombination af bitterhed og sødme.

Sund granola med mørk chokolade

Noget af det aller bedste ved at lave hjemmelavet granola, er at den kan justeres alt efter smag, og hvad du har i skabede. Og så smager det altså bare langt bedre, end de færdigkøbte versioner, som ofte også indeholder solide mængder sukker.

Desuden er den fuld af sundhed og næring. Den er rig på fibre, proteiner og sunde fedtstoffer, der giver dig energi og holder dig mæt længere. Du behøver ikke gå på kompromis med din sundhed for at nyde denne himmelske smag.

Jeg vil personligt gerne sparer på sukkeret, og har kun en enkelt skefuld honning i opskriften. Vil du gerne helt undgå det, kan du erstatte det med fiber sirup, som gør fuldstændigt det samme som honningen, men ikke påvirker dit blodsukker på samme måde.

Du kan nyde din hjemmelavede granola med mørk chokolade på utallige måder. Drys den over din morgenmad eller yoghurt for at tilføje et sprødt og sødt tvist. Tag den med som en lækker snack i løbet af dagen, der tilfredsstiller dine cravings og holder dig på sporet. Eller giv den som en betænksom gave til dine kære, der vil sætte pris på den unikke smag og omsorg, der er blevet lagt i hver eneste batch.

Så giv dig selv lov til at forkæle dine smagsløg med denne hjemmelavede granola med mørk chokolade. Det er den perfekte kombination af knasende korn, lækre nødder, søde frø og den dybe smag af mørk chokolade. Én bid vil få dig til at falde pladask og ønske, at smagsoplevelsen aldrig stoppede. Velkommen til granolaens magiske verden!

Granola med mørk chokolade 1

Granola med mørk chokolade

5 fra 8 stemmer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse12 minutter
I alt17 minutter

Tilberedelse

  • Smelt kokosolie og honning i en lille gryde.
    Hak mandlerne groft og bland med havregryn, solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø.
  • Tilføj den smeltede olie og honning og rør det godt sammen.
    Fordel det jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen 10-12 min ved 200 grader.
  • Imens det er i ovnen hakker du chokoladen.
  • Når granolaen er blevet gylden tages den ud af ovnen. Vend glaronalen lidt rundt, så den ikke klistrer sammen.
  • Når granolaen er blevet helt kold, blander du chokoladen i, og hælder den i en lufttæt beholder. Så har du lækker granola, ligeså længe du har lyst.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af granola med mørk chokolade

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: havregryn.
Fedt: hørfrø, solsikkekerner, mandler, græskarkerner, kokosolie, mørk chokolade
Smagsgiver / Gratis: honning.

Næringsindhold
Granola med mørk chokolade
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 585 Kalorier fra fedt 355
% Dagligt indtag*
Fedt 39.42g61%
Kulhydrater 36.85g12%
Fibre 7.14g30%
Protein 20g40%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kan du spise?

Müsli og granola er virkelig godt til morgenmaden. Særligt oven på skyr og yoghurt er det en vinder. Jeg vurderer at du kan tage en lille deciliter, og tælle den som en halv håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

Det betyder at du har to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en halv håndfuld stivelse (hf 4) tilbage for at ende op med en fuld spisekasse.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments