Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Banangranola med kakao og kokos

Gå til opskrift Udskriv
Banangranola med kakao og kokos, anrettet i glas.

Knasende sprød banangranola med kakao og kokos. Det er en virkelig nem måde at lave hjemmelavet granola uden tilsat sukker.

Kender du også dét, at du har købt en bananer, men ikke nået at spise dem før de er blevet sorte og overmodne? Det sker ret ofte for mig. Og hvad skal man så lige bruge de bananer til?

Det vil selvfølgelig være nærliggende at bage en banankage. Men overmodne bananer kan bare blive til så meget mere end dét.

Banangranola med kakao og kokos, anrettet i glas.
Banangranola med kakao og kokos, anrettet i glas.

En af mine yndlingsopskrifter med bananer er denne banangranola med kakao og kokos, stærkt inspireret af en mysli jeg købte i efteråret, og som både min mand og jeg var ret vild med.

Sødmen fra de overmodne bananer, kombineret med bitterheden fra kakao går rigtig godt hånd i hånd, og tilføjet den eksotiske kokos er det lige prikken over i’et der får det hele til at spille perfekt sammen.

En skål med skyr eller yoghurt, toppet med hjemmelavet müsli med banan, så er der lækker morgenmad på ingen tid.

Få opskriften på banangranola med kakao og kokos her:

Reklamelinks er markeret med*
Banangranola med kakao og kokos 1

Banangranola med kakao og kokos

Knasende sprød banangranola med kakao og kokos. Det er en virkelig nem måde at lave hjemmelavet granola uden tilsat sukker.
5 fra 6 stemmer
Antal: 8 portioner
Forberedelse5 min
Tilberedelse25 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 2 meget modne bananer (jo sortere de er uden på, jo sødere er de)
  • 5 spsk bagekakao* (den klassiske kakaopulver som man bruger til at bage med)
  • ½ tsk vaniljepulver*
  • 150 g havregryn*
  • 25 g poppet quinoa*
  • 30 g kokosmel*
  • 25 g hørfrø*
  • 25 g sesamfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g mandler (hakket)

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Skræl bananerne, kom dem i en minihakker (du kan også bruge en foodprocessor eller en stavblender) sammen med kakaopulver og vanilje. Blend det, til det er helt cremet og ensartet.
  • I en skål kommes havregryn, poppet quinoa, kokos, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og hakkede mandler.
  • Hæld den blendede bananmasse ned i skålen til de tørre indgredienser, og blandet det rigtig godt sammen. Jeg bruger hænderne til at fordele bananen, så det er over det hele.
  • På en bageklade beklædt med bapepapir fordeles den våde granola. (Jeg smuldre den, når jeg fordeler den, så den ikke kligger i store klumper.
  • Bag granolaen i cirka 25 minutter. Vend rundt i granolaen med en gaffel et par gange undervejs.
  • Når granolaen er færdig, tages den ud af ovnen. Lad den stå på køkkenbordet til den er helt kold, inden du kommer den på et glas, eller en anden lufttæt beholder.

Noter

  • Er banangranolaen helt sprød når den er kølet af, holder den rigtig længe i en lufttæt beholder. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af banangranola med kakao

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: havregryn, poppet quinoa, banan.
Fedt: kokos, sesamfrø, hørfrø, mandler, solsikkekerner, bage kakao.
Smagsgiver / Gratis: vaniljepulver.

Næringsindhold
Banangranola med kakao og kokos
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 480.4 Kalorier fra fedt 238
% Dagligt indtag*
Fedt 26.4g41%
Kulhydrater 41.1g14%
Fibre 9g38%
Sukker 7.14g8%
Protein 15.7g31%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget banangranola kan du spise?

Spiser du efter sensemodellen, kan det være en god idé, at tilpasse mængden af granola så det passer ind i en spisekasse.

Du kan spise 50 gram granola, og tælle det som en hel håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spiseksefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af granolaen har du plads til to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1 spiseskefuld fedt.

Det kan være i form af en portion skyr toppet med banangranola og en håndfuld friske bær. Dertil har du så mulighed for at spise en håndfuld grøntsager og en spiseskefuld fedt, hvis du er mere sulten. Så får du en rigtig god og mættende sense morgenmad.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter, Sense opskrifter kage og søde sager, Sense opskrifter morgenmad, Snacks, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Cremet ærtesuppe med bacon og timian

Ærtesuppe med timian

Sprøde brændte mandler anrettet i krystalskål.

Brændte mandler

græsk salat med oliven

Græsk salat med oliven

Grønne spinatvafler med philadelphia, salat, laks, avocado og dild.

Spinatvafler med laks

Kaffe granola - mocca musli

Kaffe granola – Müsli med et strejf af Nespresso kaffe

Chokoladefondant-uden-tilsat-sukker_mariasilje

Chokoladefondant – Uden tilsat sukker

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Ovnbagt-laks-med-roeget-paprika_mariasilje1

Ovnbagt laks med røget paprika

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.