Julegranola
Julen er en tid fyldt med glæde, kærlighed og ikke mindst lækker mad. I år kan du tilføje ekstra magi til dine morgenrutiner med en uimodståelig julegranola! Denne hjemmelavede julegranola er det perfekte drys til din morgenmad, der ikke kun tilfredsstiller din søde tand, men også spreder julestemning fra det allerførste bid.
Sprøde havregryn, knasende nødder og frø, og et strejf af julesmag i form af kanel og vanilje skaber en nærende kombination, der giver dig energi til dagen. Den er rig på fibre og næringsstoffer, hvilket gør den til et ideelt valg for dig, der ønsker at kombinere sundhed med julesmag.
Julegranola som gave
Julegranolaen er ikke kun en lækker fornøjelse for dig, men den er også en fantastisk gaveidé til dine kære. Pakket i fine glas, eventuelt dekoreret med maling som jeg har gjort og med en sløjfe omkring, er denne sprøde julegranola den perfekte gave til værtinden, kollegaen eller enhver, der elsker smagen af julen på en sund måde.
Få opskriften på julegranola her:
Julegranola
Ingredienser
- 400 g havregryn*
- 80 g hasselnødder* (grofthakkede)
- 50 g hørfrø*
- 40 g græskarkerner*
- 30 g hampefrø
- 1 tsk stødt kanel*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 1 tsk vaniljesukker*
- ¼ tsk stødt nelliker
- 1 knsp salt
- 100 g mørk sirup (eller fibersirup gold)
- 1 dl kokosolie*
Tilberedelse
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, sørg for at sirup og kokosolie er fordelt i alle de tørre ingredienser.
- Spred det løst ud på to bageplader med bagepapir.
- Bag din julegranola I ovnen ca. 17 min. ved 150 grader varmluft til den er gylden.
- Lad granolaen køle helt af på bagepladerne, til den er kold og sprød.
- Opvebar den i et lufttæt glas eller beholder.
Sense håndfuldsfordeling af julegranola
Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: havregryn.
Fedt: hasselnødder, hørfrø, græskarkerner, hampefrø, kokosolie.
Smagsgiver / Gratis: stødt kanel, stødt kardemomme, vaniljesukker, stødt nelliker, salt, mørk sirup.
Hvor meget granola kan du spise?
Jeg vurderer at du kan gøre det på to måder.
- Spis 30 gram julegranola og tæl det som 1/2 håndfuld stivelse (hf 4) og 1,5 spiseskefuld fedt. Det er normalt dén mængde der anbefales til et morgenmåltid.
- Spis 60 gram og tæl det som en hel håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.
Om du vælger det ene eller det andet, eller måske noget helt 3. er helt op til dig.
Hvad kan du spise ved siden af?
Du får lige to muligheder aghængingt af hvad du vælgen ovenfor.
- Her kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til 1,5 spiseskefuld fedt.
- Her kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3)