Græske kartofler i ovn med citron

Sprøde ovnbagte græske kartofler med citron og urter

Jeg har en kæmpe svaghed for græsk mad, og i særdeleshed græske kartofler med citron, så derfor måtte jeg bare dele opskriften med dig. De er super nemme at lave, og smager fuldstændigt fantastisk. Noget at det, der gør dem unikke for mig, er de friske krydderurter der er vendt i, efter de er bagt. Det giver en helt anden friskhed og skøn smag.

Spis græske kartofler sammen med …

Græske kartofler med citron og krydderurter er en lækker spise, hvad end det er som alternativ til de klassiske kartoffelbåde med mayo, eller som tilbehør til den helt store græske middag. Jeg synes dog at der er noget helt særligt ved at servere dem sammen med græsk salat, saftig græsk kylling og cremet krydret tzatziki i den lækreste hjemmebagte græske fladbrød. Så bliver det næsten som en dejlig gyros i det græske. Og hvem kan helt ærligt ikke lide det?

Tips til at få de bedste græske kartofler med citron

Følger du disse tips, skulle du ende med perfekte, sprøde, syrlige og velsmagende græske kartofler med citron!

Vælg de rigtige kartofler

Gå gerne efter nogle kartofler der er store nok til at skære i både. Jeg ville vælge skrællekartofler eller bagekartofler. De bliver nemlig virkelig lækre når de bliver bagt som kartoffelbåde. Sørg for at kartoflerne skæres ensartet, så de skal tilberedes lige lang tid.

Lav en god, smagsfuld marinade

For at kartoflerne kan blive rigtig lækre, skal du lave en god marinade, fyldt med smag.
Min marinade består af:

  • Saft og skal fra 1 citron (mere eller mindre efter smag)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret oregano
  • salt og friskkværnet sort peber.

Dette vender jeg godt sammen med kartoflerne, som herefter kommes i ovnen, og vendes et par gange under bagningen for at sikre jævn farve og smag.

Gyldne ovn kartofler

For at få sprøde kanter på dine græske kartofler skal da bages ved 200 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Hold øje, måske de i din ovn skal have lidt længere. De er færdige når de er sprøde og gyldne.

Afslut med friske krydderurter

Når kartoflerne er færdige, kan du vende lidtolivenolie, flagesalt, friskhakket persille, basilikum, timian og dild over rundt i dem. Det giver en frisk kontrast til de bagte kartofler.

Servér straks

Græske kartofler er bedst, når de serveres varme og friskbagte. De passer godt som tilbehør til både kød- og vegetarretter.

Sprøde ovnbagte græske kartofler med citron og urter
Sprøde ovnbagte græske kartofler med citron og urter

Få opskriften på græske kartofler med citron her

Sprøde ovnbagte græske kartofler med citron og urter

Græske kartofler i ovn med citron

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 Øko citron (saft og skal herfra)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 spsk tørret oregano

Inden servering

  • 1 dl hakket friske krydderurter (basilikum, dild, timian og persille)
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask kartoflerne og skær dem i både.
  • Lav en marinade af olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, presset hvidløg, tørret oregano, salt og peber. Ven den sammen med kartoffelbådene.
  • Kom kartoflerne i et fad eller på en bageplade, og bag dem i ovnen med 200 grader varmluft ca. 30-35 min. Vend kartofler et par gange undervejs, så de bliver gyldne på alle sider.
  • Imens kartoflerne bages skylles og hakkes krydderurterne og blandes med olivenolie og salt.
  • Vend de friske krydderurter og olie sammen med de varme kartofler og servér straks herefter.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af græske kartofler

Hf 1+2: citronsaft, citronskal, oregano, hvidløg, basilikum, dild, timian, persille.
Hf 3: intet.
Hf 4: kartofler.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber.

Hvpr mange kartofler kan du spise?

Jeg ville tage hvad der svarer til 1 håndfuld. Den portion ville jeg tælle som 1 hel håndfuld stivelse (hf 4) og en enkelt spiseskefuld fedt.

Dertil kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), 1 håndfuld protein (hf 3) og op til 2 spiseskefulde fedt.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments