
Jeg ved hvad du tænker.. Fuldkornsrisengrød, det smager garanteret ikke engang godt. Meeeeen!
Fuldkornsrisengrød, er lavet ligesom almindelig risengrød, men lavet med råris istedet. Råris er grødris, som er upoleret og dermed er det fuldkorsris.
Fuldkornsrisengrøden smager af risengrød, præcis som det skal gøre, men du får her en risengrød med lidt mere bid og en længere mæthed. Samtidig med, at du giver din mave noget af arbejde med. Og det er jo en god ting.
Jeg plejer at spise min risengrød med en smørklat og kanelsukker, men du kan komme lige præcis den topping på, som du synes høre til risengrød.
Jeg håber du vil nyde denne sundere version af risengrød, lige så meget som jeg gjorde.
Velbekomme!

Fuldkornsrisengrød
Ingredienser
- 500 g råris
- 5 dl vand
- 1.5 liter sødmælk
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Kom vand og råris i en tykbundet gryde, og bring det i kog. Lad kog risene i vandet i ca. 10 minutter.
- Tilsæt salt og 1 liter mælk og lad det simre under låg, ved meget svag varme, i 1 time.
- Tilsæt den sidste halve liter mælk, og lad simre videre.
- Sørg for at røre i grøden hvert 10. minut.
- Går grøden er færdig, vil den stadig have bid, men den har suget alt væsken til sig og er blevet lækker cremet.
- Servér den færdige fuldkornsrisengrød med en smørklat og kanelsukker.
Sense håndfuldsfordeling af fuldkornsrisengrød
Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: råris
Fedt: smørklat.
Mælk: sødmælk.
Smagsgiver / Gratis: kanel sukker.
Jeg vil anbefale at spare håndfuld 4 i dagens øvrige måltider, og så spise en god portion fuldkornsrisengrød.
Du vil til et måltid få ca. 3 håndfulde stivelse (hf4) 3 dl mælk, 1/2-1 spsk fedt bestående af en smørklat.Det betyder at du gerne må spise 1-2 håndfulde grønt, 1 håndfuld protein (hf3) og 2 spsk fedt, i samme spisekasse som risengrøden. Eller du kan fordele det på dagens øvrige spisekasser, hvis du gemmer hf4.