Annonce

Fuldkornsrisengrød – Sundere og mere mættende

Fuldkornsrisengrød - Sundere og mere mættende

Cremet fuldkornsrisengrød med kanelsukker og smørklat, lige præcis sådan, som en god risengrød skal være. Her i en version med fuldkorns grødris, som giver en længerevarende mæthed.

Jeg ved hvad du tænker.. Fuldkornsrisengrød, det smager garanteret ikke engang godt. Meeeeen!
Fuldkornsrisengrød, er lavet ligesom almindelig risengrød, men lavet med råris istedet. Råris er grødris, som er upoleret og dermed er det fuldkorsris.

Fuldkornsrisengrøden smager af risengrød, præcis som det skal gøre, men du får her en risengrød med lidt mere bid og en længere mæthed. Samtidig med, at du giver din mave noget af arbejde med. Og det er jo en god ting.

Jeg plejer at spise min risengrød med en smørklat og kanelsukker, men du kan komme lige præcis den topping på, som du synes høre til risengrød.

Jeg håber du vil nyde denne sundere version af risengrød, lige så meget som jeg gjorde.

Prøv også opskriften på fuldkorns risalamande som du finder her.

Fuldkornsrisengrød-sundere-og-mere-mættende

Fuldkornsrisengrød

4,72 fra 7 stemmer
Antal: 5 personer

Ingredienser

  • 500 g råris*
  • 5 dl vand
  • 1.5 liter sødmælk
  • 1 tsk salt

Tilberedelse

  • Kom vand og råris i en tykbundet gryde, og bring det i kog. Lad kog risene i vandet i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt salt og 1 liter mælk og lad det simre under låg, ved meget svag varme, i 1 time.
  • Tilsæt den sidste halve liter mælk, og lad simre videre.
  • Sørg for at røre i grøden hvert 10. minut.
  • Går grøden er færdig, vil den stadig have bid, men den har suget alt væsken til sig og er blevet lækker cremet.
  • Servér den færdige fuldkornsrisengrød med en smørklat og kanelsukker.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af fuldkornsrisengrød

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: råris
Fedt: smørklat.
Mælk: sødmælk.
Smagsgiver / Gratis: kanel sukker.

Hvor meget risengrød kan du spise?

Når jeg spiser risengrød kan jeg ikke nøjes med ved der svarer til en god håndfuld. Derfor plejer jeg at gemme stivelsen (hf 4) fra alle dagens øvrige måltider, for på den måde at have hele 3 håndfulde stivelse (hf 4) til rådighed.

Når så jeg har sparet stivelsen (hf 4) i løbet af dagen, ville jeg tage en god portion svarende til 1/5 af portionen. Sådan en portion fuldkornsrisengrød svarer til 3 håndfulde stivelse (hf 4), en spiseskefuld smør (i form af smørklatten) og 3 deciliter mælk (du har i alt 3 deciliter mager mælkeprodukt til rådighed på en hel dag).

Hvad kan du spise ved siden af?

I denne spisekasse har du så stadig plads til 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-2 spiseskefulde fedt.

Hvis du bliver sulten senere kan du eventuelt spise noget af dette, eller du kan fordele det i dagens øvrige spisekasser. Det er helt op til dig hvad du har lyst til.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments