Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Risengrødsvafler med kaffesirup

Annonce i samarbejde med

Gå til opskrift Udskriv
Risengrødsvafler med kaffesirup

Forleden dag fik vi julens første risengrød, og jeg sørger selvfølgelig altid for at der er noget i overskud. Som regel laver vi klatkager eller spiser det til morgenmad dagen efter. Men denne gang blev resterne tryllet om til disse lækre risengrødsvafler med kaffesirup. De blev virkelig et hit. Og så er det slet ikke så omstændigt at lave risengrødsvafler, som det måske kan lyde. Vaflerne passer sig selv, langt størtstedelen af tiden. Så kan du jo passende dække et pænt bord og skråle med på julens bedste sange imens du venter.

Risengrødsvafler med kaffesirup

Jeg synes af kaffesiruppen sætter prikken over i’et, og spiller så fint sammen med appelsin og kardemomme. Er du ikke til kaffe, kan du sagtens variere toppingen, til dine vafler, ud i det uendelige. En god marmelade eller æblekombot med kanel, er bestemt heller ikke en skidt ide.

En ting er i hvert fald helt sikkert. Du bliver dagens helt, når du disker op med julede risengrødsvafler, og der er ikke en eneste som vil gætte at du har brugt risengrødsresterne fra dagen før. Det er da ren win win.

Jeg lavede risengrødsvaflerne af helt klassisk risengrød, men de kan også laves af denne fuldkornsrisengrød, for en større og længerevarende mæthed.

Rigtig god fornøjelse med vaflerne, og glædelig jul!

Risengrødsvafler med kaffesirup
Risengrødsvafler med kaffesirup 1
Reklamelinks er markeret med*
Risengrødsvafler med kaffesirup

Risengrødsvafler med kaffesuirup

5 fra 6 stemmer
Antal: 5 vafler

Ingredienser

Risengrødsvafler

  • 500 g risengrød
  • 2 æg
  • 60 g hvedemel*
  • 1 økologisk appelsin ((saft og skal herfra))
  • ½ tsk stødt kardemomme*
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1/2-1 tsk flydende perfect sød fra Easis* ((flydende sødemiddel fra easis))

Kaffesirup

  • 5 spsk fibersirup gold* ((kan erstattes af agavesirup))
  • 1 tsk smør
  • 2 espresso shot Paris Black fra Nespresso

Servering

  • 1-2 appelsiner i tern
  • lidt hakkede mandler

Tilberedelse

Risengrødsvafler

  • Kom risengrød, æg, hvedemel, appelsinsaft, appelsinsskal, vaniljesukker, kardemomme og perfect sød i en skål. Rør det til du har en jævn masse. Der vil være klumper i, på grund af risene i risengrøden.
  • Tænd vaffeljernet, og lad det blive varmt.
  • Smør vaffeljernet med lidt smør eller olie, jeg bruger Lurpak på spray, men du kan sagtens bruge en bagepensel til at smøre med.
  • Kom dej i vaffeljernet, og bag vaflerne i 4-5 minutter. Undlad at åbne vaffeljernet for tidligt, da vaflen ellers vil gå i stykker.
  • Efterhånden som vaflerne bliver færdige, lægges de på en rist i ovnen ved ca. 50 grader. Så holdes vaflerne sprøde.
  • Fortsæt indtil der ikke er mere dej.

Kaffesirup

  • Bryg to espresso shot kaffe, og kom i en kasserolle med fibersirup.
  • Bring væsken i kog. Lad det koge ved lav varme, under omrøring, indtil det begynder at blive lidt tykkere. Det tager ca. 5 minutter.
  • Tag kasserollen af varmen og rør smøren ud i kaffesiruppen.
  • Lad kaffesiruppen køle af, til vaflerne er klar til servering.

Servering

  • Top vaflerne med appelsintern og hakkede mandler. 
  • Velbekomme!

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern*
  • Skål*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af risengrødsvafler med kaffesirup:

Hf3: æg.
Hf4: risengrød, hvedemel, appelsin som topping.
Fedt: smør, mandler
Smagsgiver: appelsin skal og saft, stødt kardemomme, vaniljesukker, flydende sødemiddel, fibersirup gold, Nespresso kaffe.

Jeg anbefaler at du spiser én risengrødsvaffel med kaffesirup. Så har du fået en halv håndfuld frugt (hf 1+2), en helt håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

Du kan derfor selv supplere med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) for at skabe en fuldt dækket spisekasse.

Velbekomme, og rigtig glædelig jul.

Risengrødsvafler med kaffesirup

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter kage og søde sager, Sense opskrifter morgenmad, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Sproed-blomkaalssalat-med-mango_mariasilje

Sprød blomkålssalat med mango

Rødgrød med fløde serveret i to skåle, pyntet med friske jordbær.

Rødgrød med fløde

Syltet græskar med timian og peber

Syltet græskar

grove spinat snurrer

Grove spinat snurrer

Egyptisk-kylling-i-fad_mariasilje1

Egyptisk kylling i fad

Kylling i blomkaaalskarry

Kylling i blomkålskarry

fuldkorns risalamande

Fuldkorns risalamande med jordbærsovs

Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødde

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.