Risengrødsvafler med kaffesirup

Risengrødsvafler med kaffesirup

Forleden dag fik vi julens første risengrød, og jeg sørger selvfølgelig altid for at der er noget i overskud. Som regel laver vi klatkager eller spiser det til morgenmad dagen efter. Men denne gang blev resterne tryllet om til disse lækre risengrødsvafler med kaffesirup. De blev virkelig et hit. Og så er det slet ikke så omstændigt at lave risengrødsvafler, som det måske kan lyde. Vaflerne passer sig selv, langt størtstedelen af tiden. Så kan du jo passende dække et pænt bord og skråle med på julens bedste sange imens du venter.

Risengrødsvafler med kaffesirup

Jeg synes af kaffesiruppen sætter prikken over i’et, og spiller så fint sammen med appelsin og kardemomme. Er du ikke til kaffe, kan du sagtens variere toppingen, til dine vafler, ud i det uendelige. En god marmelade eller æblekombot med kanel, er bestemt heller ikke en skidt ide.

En ting er i hvert fald helt sikkert. Du bliver dagens helt, når du disker op med julede risengrødsvafler, og der er ikke en eneste som vil gætte at du har brugt risengrødsresterne fra dagen før. Det er da ren win win.

Jeg lavede risengrødsvaflerne af helt klassisk risengrød, men de kan også laves af denne fuldkornsrisengrød, for en større og længerevarende mæthed.

Rigtig god fornøjelse med vaflerne, og glædelig jul!

Risengrødsvafler med kaffesirup
Risengrødsvafler med kaffesirup 1
Risengrødsvafler med kaffesirup

Risengrødsvafler med kaffesuirup

5 fra 6 stemmer
Antal: 5 vafler

Ingredienser

Risengrødsvafler

Kaffesirup

  • 5 spsk fibersirup gold* ((kan erstattes af agavesirup))
  • 1 tsk smør
  • 2 espresso shot Paris Black fra Nespresso

Servering

  • 1-2 appelsiner i tern
  • lidt hakkede mandler

Tilberedelse

Risengrødsvafler

  • Kom risengrød, æg, hvedemel, appelsinsaft, appelsinsskal, vaniljesukker, kardemomme og perfect sød i en skål. Rør det til du har en jævn masse. Der vil være klumper i, på grund af risene i risengrøden.
  • Tænd vaffeljernet, og lad det blive varmt.
  • Smør vaffeljernet med lidt smør eller olie, jeg bruger Lurpak på spray, men du kan sagtens bruge en bagepensel til at smøre med.
  • Kom dej i vaffeljernet, og bag vaflerne i 4-5 minutter. Undlad at åbne vaffeljernet for tidligt, da vaflen ellers vil gå i stykker.
  • Efterhånden som vaflerne bliver færdige, lægges de på en rist i ovnen ved ca. 50 grader. Så holdes vaflerne sprøde.
  • Fortsæt indtil der ikke er mere dej.

Kaffesirup

  • Bryg to espresso shot kaffe, og kom i en kasserolle med fibersirup.
  • Bring væsken i kog. Lad det koge ved lav varme, under omrøring, indtil det begynder at blive lidt tykkere. Det tager ca. 5 minutter.
  • Tag kasserollen af varmen og rør smøren ud i kaffesiruppen.
  • Lad kaffesiruppen køle af, til vaflerne er klar til servering.

Servering

  • Top vaflerne med appelsintern og hakkede mandler. 
  • Velbekomme!

Køkkenudstyr

Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af risengrødsvafler med kaffesirup:

Hf3: æg.
Hf4: risengrød, hvedemel, appelsin som topping.
Fedt: smør, mandler
Smagsgiver: appelsin skal og saft, stødt kardemomme, vaniljesukker, flydende sødemiddel, fibersirup gold, Nespresso kaffe.

Jeg anbefaler at du spiser én risengrødsvaffel med kaffesirup. Så har du fået en halv håndfuld frugt (hf 1+2), en helt håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

Du kan derfor selv supplere med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) for at skabe en fuldt dækket spisekasse.

Velbekomme, og rigtig glædelig jul.

Risengrødsvafler med kaffesirup
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments