Risengrødsvafler med kaffesirup

risengroedsvafler-med-kaffesirup

Forleden dag fik vi julens første risengrød, og jeg sørger selvfølgelig altid for at der er noget i overskud. Som regel laver vi klatkager eller spiser det til morgenmad dagen efter. Men denne gang blev resterne tryllet om til disse lækre risengrødsvafler med kaffesirup. De blev virkelig et hit. Og så er det slet ikke så omstændigt at lave risengrødsvafler, som det måske kan lyde. Vaflerne passer jo sig selv, langt størtstedelen af tiden. Så kan du jo passende dække et pænt bord og skråle med på julens bedste sange imens du venter.

Jeg synes af kaffesiruppen sætter prikken over i’et, og spiller så fint sammen med appelsin og kardemomme. Er du ikke til kaffe, kan du sagtens variere toppingen, til dine vafler, ud i det uendelige. En god marmelade eller æblekombot med kanel, er bestemt heller ikke en skidt ide.

En ting er i hvert fald helt sikkert. Du bliver dagens helt, når du disker op med julede risengrødsvafler, og der er ikke en eneste som vil gætte at du har brugt risengrødsresterne fra dagen før. Det er da ren win win.

Jeg lavede risengrødsvaflerne af helt klassisk risengrød, men de kan også laves af denne fuldkornsrisengrød, for en større og længerevarende mæthed.

Risengrødsvafler med kaffesirup

Risengrødsvafler med kaffesirup

Risengrødsvafler med kaffesirup

Få opskriften på risengrødsvafler med kaffesirup her:
5 fra 3 stemmer
Risengrødsvafler med kaffesirup
Risengrødsvafler med kaffesuirup
Antal: 5 vafler
Ingredienser
Risengrødsvafler
  • 500 g risengrød
  • 2 æg
  • 60 g hvedemel
  • 1 økologisk appelsin (saft og skal herfra)
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2-1 tsk perfect sød (flydende sødemiddel fra easis)
Kaffesirup
  • 5 spsk fibersirup gold (kan erstattes af agavesirup)
  • 1 tsk smør
  • 2 espresso shot Paris Black fra Nespresso
Servering
  • 1-2 appelsiner i tern
  • lidt hakkede mandler
Sådan gør du
Risengrødsvafler
  1. Kom risengrød, æg, hvedemel, appelsinsaft, appelsinsskal, vaniljesukker, kardemomme og perfect sød i en skål. Rør det til du har en jævn masse. Der vil være klumper i, på grund af risene i risengrøden.

  2. Tænd vaffeljernet, og lad det blive varmt.

  3. Smør vaffeljernet med lidt smør eller olie, jeg bruger Lurpak på spray, men du kan sagtens bruge en bagepensel til at smøre med.

  4. Kom dej i vaffeljernet, og bag vaflerne i 4-5 minutter. Undlad at åbne vaffeljernet for tidligt, da vaflen ellers vil gå i stykker.

  5. Efterhånden som vaflerne bliver færdige, lægges de på en rist i ovnen ved ca. 50 grader. Så holdes vaflerne sprøde.

  6. Fortsæt indtil der ikke er mere dej.

Kaffesirup
  1. Bryg to espresso shot kaffe, og kom i en kasserolle med fibersirup.

  2. Bring væsken i kog. Lad det koge ved lav varme, under omrøring, indtil det begynder at blive lidt tykkere. Det tager ca. 5 minutter.

  3. Tag kasserollen af varmen og rør smøren ud i kaffesiruppen.

  4. Lad kaffesiruppen køle af, til vaflerne er klar til servering.

Servering
  1. Top vaflerne med appelsintern og hakkede mandler. 

  2. Velbekomme!

Sense håndfuldsfordeling af risengrødsvafler med kaffesirup:

Jeg ville spise én risengrødsvaffel med kaffesirup. Jeg ville tælle vaflen som en hf4 og to-tre spsk. fedt. Dertil kommer den friske appelsin på toppen. Der ville jeg bruge 1/3 h4.
For en fuld spisekasse ville jeg spise to hf1-2, en lille hf3.

Hf3: æg.
Hf4: risengrød, hvedemel, appelsin som topping.
Fedt: smør, mandler
Smagsgiver: appelsin skal og saft, stødt kardemomme, vaniljesukker, flydende sødemiddel, fibersirup gold, Nespresso kaffe.

Risengrødsvafler med kaffesirup


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

4 Comments

  1. Signe T. Olesen

    Hej
    De ser virkelig godt ud, jeg vil prøve og lave dem her i weekenden. Tak for alle dine gode opskrifter.

    Hilsen Signe

    13 . dec . 2018
    • Maria Silje

      Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om dem.
      Og velbekomme da 😀

      19 . dec . 2018
  2. Johanne Lassen

    Jeg lavede dem i weekenden til min datter og hendes veninde. De var ellevilde med dem. Vi spiste dem med kanelsukker og appelsin istedet for kaffesirup.
    Det er bestemt ikke sidste gang vi laver dem 🙂

    17 . dec . 2018
    • Maria Silje

      Hvor er det dejligt at høre 😀

      19 . dec . 2018

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »