Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Risengrødsvafler med kaffesirup

Annonce i samarbejde med

Risengrødsvafler med kaffesirup

Forleden dag fik vi julens første risengrød, og jeg sørger selvfølgelig altid for at der er noget i overskud. Som regel laver vi klatkager eller spiser det til morgenmad dagen efter. Men denne gang blev resterne tryllet om til disse lækre risengrødsvafler med kaffesirup. De blev virkelig et hit. Og så er det slet ikke så omstændigt at lave risengrødsvafler, som det måske kan lyde. Vaflerne passer sig selv, langt størtstedelen af tiden. Så kan du jo passende dække et pænt bord og skråle med på julens bedste sange imens du venter.

Risengrødsvafler med kaffesirup

Jeg synes af kaffesiruppen sætter prikken over i’et, og spiller så fint sammen med appelsin og kardemomme. Er du ikke til kaffe, kan du sagtens variere toppingen, til dine vafler, ud i det uendelige. En god marmelade eller æblekombot med kanel, er bestemt heller ikke en skidt ide.

En ting er i hvert fald helt sikkert. Du bliver dagens helt, når du disker op med julede risengrødsvafler, og der er ikke en eneste som vil gætte at du har brugt risengrødsresterne fra dagen før. Det er da ren win win.

Jeg lavede risengrødsvaflerne af helt klassisk risengrød, men de kan også laves af denne fuldkornsrisengrød, for en større og længerevarende mæthed.

Rigtig god fornøjelse med vaflerne, og glædelig jul!

Risengrødsvafler med kaffesirup
Risengrødsvafler med kaffesirup 4
Reklamelinks er markeret med*
Risengrødsvafler med kaffesirup

Risengrødsvafler med kaffesuirup

5 fra 6 stemmer
Antal: 5 vafler

Ingredienser

Risengrødsvafler

  • 500 g risengrød
  • 2 æg
  • 60 g hvedemel*
  • 1 økologisk appelsin ((saft og skal herfra))
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2-1 tsk perfect sød ((flydende sødemiddel fra easis))

Kaffesirup

  • 5 spsk fibersirup gold* ((kan erstattes af agavesirup))
  • 1 tsk smør
  • 2 espresso shot Paris Black fra Nespresso

Servering

  • 1-2 appelsiner i tern
  • lidt hakkede mandler

Sådan gør du

Risengrødsvafler

  • Kom risengrød, æg, hvedemel, appelsinsaft, appelsinsskal, vaniljesukker, kardemomme og perfect sød i en skål. Rør det til du har en jævn masse. Der vil være klumper i, på grund af risene i risengrøden.
  • Tænd vaffeljernet, og lad det blive varmt.
  • Smør vaffeljernet med lidt smør eller olie, jeg bruger Lurpak på spray, men du kan sagtens bruge en bagepensel til at smøre med.
  • Kom dej i vaffeljernet, og bag vaflerne i 4-5 minutter. Undlad at åbne vaffeljernet for tidligt, da vaflen ellers vil gå i stykker.
  • Efterhånden som vaflerne bliver færdige, lægges de på en rist i ovnen ved ca. 50 grader. Så holdes vaflerne sprøde.
  • Fortsæt indtil der ikke er mere dej.

Kaffesirup

  • Bryg to espresso shot kaffe, og kom i en kasserolle med fibersirup.
  • Bring væsken i kog. Lad det koge ved lav varme, under omrøring, indtil det begynder at blive lidt tykkere. Det tager ca. 5 minutter.
  • Tag kasserollen af varmen og rør smøren ud i kaffesiruppen.
  • Lad kaffesiruppen køle af, til vaflerne er klar til servering.

Servering

  • Top vaflerne med appelsintern og hakkede mandler. 
  • Velbekomme!

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern*
  • Skål*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af risengrødsvafler med kaffesirup:

Hf3: æg.
Hf4: risengrød, hvedemel, appelsin som topping.
Fedt: smør, mandler
Smagsgiver: appelsin skal og saft, stødt kardemomme, vaniljesukker, flydende sødemiddel, fibersirup gold, Nespresso kaffe.

Jeg anbefaler at du spiser én risengrødsvaffel med kaffesirup. Så har du fået en halv håndfuld frugt (hf 1+2), en helt håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

Du kan derfor selv supplere med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) for at skabe en fuldt dækket spisekasse.

Velbekomme, og rigtig glædelig jul.

Risengrødsvafler med kaffesirup

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Butter-chicken-med-ekstra-groentsager2
Butter chicken med ekstra grøntsager
Rabarbersnaps
Rabarbersnaps
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat
Butterdejspakker
Butterdejspakker med Asparges
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu