Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Risengrødsvafler med kaffesirup

Annonce i samarbejde med

Risengrødsvafler med kaffesirup

Forleden dag fik vi julens første risengrød, og jeg sørger selvfølgelig altid for at der er noget i overskud. Som regel laver vi klatkager eller spiser det til morgenmad dagen efter. Men denne gang blev resterne tryllet om til disse lækre risengrødsvafler med kaffesirup. De blev virkelig et hit. Og så er det slet ikke så omstændigt at lave risengrødsvafler, som det måske kan lyde. Vaflerne passer sig selv, langt størtstedelen af tiden. Så kan du jo passende dække et pænt bord og skråle med på julens bedste sange imens du venter.

Risengrødsvafler med kaffesirup

Jeg synes af kaffesiruppen sætter prikken over i’et, og spiller så fint sammen med appelsin og kardemomme. Er du ikke til kaffe, kan du sagtens variere toppingen, til dine vafler, ud i det uendelige. En god marmelade eller æblekombot med kanel, er bestemt heller ikke en skidt ide.

En ting er i hvert fald helt sikkert. Du bliver dagens helt, når du disker op med julede risengrødsvafler, og der er ikke en eneste som vil gætte at du har brugt risengrødsresterne fra dagen før. Det er da ren win win.

Jeg lavede risengrødsvaflerne af helt klassisk risengrød, men de kan også laves af denne fuldkornsrisengrød, for en større og længerevarende mæthed.

Rigtig god fornøjelse med vaflerne, og glædelig jul!

Risengrødsvafler med kaffesirup
Risengrødsvafler med kaffesirup 4
Reklamelinks er markeret med*
Risengrødsvafler med kaffesirup

Risengrødsvafler med kaffesuirup

5 fra 6 stemmer
Antal: 5 vafler

Ingredienser

Risengrødsvafler

  • 500 g risengrød
  • 2 æg
  • 60 g hvedemel
  • 1 økologisk appelsin ((saft og skal herfra))
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2-1 tsk perfect sød ((flydende sødemiddel fra easis))

Kaffesirup

  • 5 spsk fibersirup gold* ((kan erstattes af agavesirup))
  • 1 tsk smør
  • 2 espresso shot Paris Black fra Nespresso

Servering

  • 1-2 appelsiner i tern
  • lidt hakkede mandler

Sådan gør du

Risengrødsvafler

  • Kom risengrød, æg, hvedemel, appelsinsaft, appelsinsskal, vaniljesukker, kardemomme og perfect sød i en skål. Rør det til du har en jævn masse. Der vil være klumper i, på grund af risene i risengrøden.
  • Tænd vaffeljernet, og lad det blive varmt.
  • Smør vaffeljernet med lidt smør eller olie, jeg bruger Lurpak på spray, men du kan sagtens bruge en bagepensel til at smøre med.
  • Kom dej i vaffeljernet, og bag vaflerne i 4-5 minutter. Undlad at åbne vaffeljernet for tidligt, da vaflen ellers vil gå i stykker.
  • Efterhånden som vaflerne bliver færdige, lægges de på en rist i ovnen ved ca. 50 grader. Så holdes vaflerne sprøde.
  • Fortsæt indtil der ikke er mere dej.

Kaffesirup

  • Bryg to espresso shot kaffe, og kom i en kasserolle med fibersirup.
  • Bring væsken i kog. Lad det koge ved lav varme, under omrøring, indtil det begynder at blive lidt tykkere. Det tager ca. 5 minutter.
  • Tag kasserollen af varmen og rør smøren ud i kaffesiruppen.
  • Lad kaffesiruppen køle af, til vaflerne er klar til servering.

Servering

  • Top vaflerne med appelsintern og hakkede mandler. 
  • Velbekomme!

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern*
  • Skål*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af risengrødsvafler med kaffesirup:

Hf3: æg.
Hf4: risengrød, hvedemel, appelsin som topping.
Fedt: smør, mandler
Smagsgiver: appelsin skal og saft, stødt kardemomme, vaniljesukker, flydende sødemiddel, fibersirup gold, Nespresso kaffe.

Jeg anbefaler at du spiser én risengrødsvaffel med kaffesirup. Så har du fået en halv håndfuld frugt (hf 1+2), en helt håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

Du kan derfor selv supplere med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) for at skabe en fuldt dækket spisekasse.

Velbekomme, og rigtig glædelig jul.

Risengrødsvafler med kaffesirup

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Vinter kålsalat
Vinter kålsalat med granatæble
Hokkaido græskar
Hokkaido - Mine bedste opskrifter med hokkaido græskar
grønkålssalat med mormordressing
Grønkålssalat med mormordressing
Veganske pandekager - uden æg, mælk og smør
Veganske pandekager - uden æg, mælk og smør
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu