Fuldkorns risalamande med jordbærsovs

fuldkorns-risalamande-med-jordbaersovs

For nyligt lavede jeg fuldkorns risalamande, Jeg fik ideen, fordi at jeg havde lavet en portion fuldkornsrisengrød, og vi havde en del i overskud. og hvad var så mege oplagt end at teste om det også fungerede med en fuldkorns risalamande? Jeg så hvert fald mit snit til at forkæle min risalamande elskende drømmemand. Og jeg kan afsløre at den var godkendt med det samme. Når du bruger fuldkornsris, får du en risalamande med lidt ekstra bid, hvilket jeg synes klæder den skønne dessert rigtig fint.

Derfor deler jeg også opskriften med dig, så du kan komme lidt sundere gennem juletiden.

Velbekomme!

 

fuldkorns-risalamande-web2

Få opskriften på fuldkorns risalamande her:
0 fra 0 stemmer
fuldkorns risalamande
Fuldkorns risalamande
Antal: 8
Ingredienser
 • 1/2 portion af denne fuldkornsrisengrød (du kan gemme en rest og lave risalamande af, eller du kan lave en mindre portion.)
 • 1/4 liter piskefløde
 • 100 g smuttede mandler
 • 1/4 tsk vaniljepulver
 • 3 spsk sukrin
Jordbærsovs
 • 200 g frosne jordbær
 • 1/2 dl vand
 • 1/2 dl sukrin
 • 1 tsk kartoffelmel
Sådan gør du
 1. Dag 1: Lav fuldkornsrisengrøden dagen før, og lad den stå i køleskabet natten over.


 2. Dag 2: Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljepulver, sukrin og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.


Jordbærsovs
 1. Tag en lille gryde, hæld jordbær og vand i, og lad det koge op.


 2. Tilsæt sukrin i gryden, og lad jordbærerne koge ud, ønsker du en helt glat jordbærsovs kan du blende den med en stavblender.


 3. Bland kartoffelmel med en lille smule vand, og jævn jordbærsovsen med dette.


 4. Vigtigt! Sovsen må ikke koge, efter kartoffelmel er tilsat


 


SENSE fordeling
Jeg synes du er fornuftigt dækket på hf4, og fedt.

Hf4: risengrød, jordbær, kartoffelmel
Fedt: piskefløde: mandler
Smagsgiver: vaniljepulver, sukrin

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om