Fuldkorns risalamande med jordbærsovs
Cremet fuldkorns risalamande toppet med jordbærsovs (eller kirsebærsovs hvis du ønsker den mere traditionel). Det er en lidt mere mættende version af den klassiske risalamande, dog uden at gå ned på den gode smag.
For nyligt lavede jeg fuldkorns risalamande. Jeg fik ideen, fordi at jeg havde lavet en portion fuldkornsrisengrød, og vi havde en del i overskud. og hvad var så mege oplagt end at teste om det også fungerede med en fuldkorns risalamande? Jeg så hvert fald mit snit til at forkæle min risalamande elskende drømmemand.
Jeg kan afsløre at den var godkendt med det samme. Når du bruger fuldkornsris, får du en risalamande med lidt ekstra bid, hvilket jeg synes klæder den skønne dessert rigtig fint.
Derfor deler jeg også opskriften med dig, så du kan komme lidt sundere gennem juletiden.
Få opskriften på fuldkorns risalamande her:
Fuldkorns risalamande
Ingredienser
- ½ portion af denne fuldkornsrisengrød ((du kan gemme en rest og lave risalamande af, eller du kan lave en mindre portion.))
- ¼ liter piskefløde
- 100 g smuttede mandler
- ¼ tsk vaniljepulver
- 3 spsk sukrin
Jordbærsovs
- 200 g frosne jordbær
- ½ dl vand
- ½ dl sukrin
- 1 tsk kartoffelmel
Tilberedelse
- Dag 1: Lav fuldkornsrisengrøden dagen før, og lad den stå i køleskabet natten over.
- Dag 2: Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljepulver, sukrin og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel – hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.
Jordbærsovs
- Tag en lille gryde, hæld jordbær og vand i, og lad det koge op.
- Tilsæt sukrin i gryden, og lad jordbærerne koge ud, ønsker du en helt glat jordbærsovs kan du blende den med en stavblender.
- Bland kartoffelmel med en lille smule vand, og jævn jordbærsovsen med dette.
- Vigtigt! Sovsen må ikke koge, efter kartoffelmel er tilsat
Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: risengrød, jordbær, kartoffelmel.
Fedt: piskefløde: mandler.
Smagsgiver / Gratis: vaniljepulver, sukrin.
Hvor meget risalamande kan du spise?
Spiser du 1/8 af portionen, vil det være fornuftigt at tælle som en hel håndfuld stivelse samt 3 spiseskefulde fedt.
Hvad kan du spise ved siden af?
Det betyder at du altså selv kan supplere spisekassen med to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3). På den måde vil du ende ud med en fyldt spisekasse efter sense principperne.