Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Fuldkorns risalamande med jordbærsovs

Gå til opskrift Udskriv
fuldkorns risalamande

Cremet fuldkorns risalamande toppet med jordbærsovs (eller kirsebærsovs hvis du ønsker den mere traditionel). Det er en lidt mere mættende version af den klassiske risalamande, dog uden at gå ned på den gode smag.

For nyligt lavede jeg fuldkorns risalamande. Jeg fik ideen, fordi at jeg havde lavet en portion fuldkornsrisengrød, og vi havde en del i overskud. og hvad var så mege oplagt end at teste om det også fungerede med en fuldkorns risalamande? Jeg så hvert fald mit snit til at forkæle min risalamande elskende drømmemand.

Jeg kan afsløre at den var godkendt med det samme. Når du bruger fuldkornsris, får du en risalamande med lidt ekstra bid, hvilket jeg synes klæder den skønne dessert rigtig fint.

Derfor deler jeg også opskriften med dig, så du kan komme lidt sundere gennem juletiden.

fuldkorns-risalamande-web2

Få opskriften på fuldkorns risalamande her:

Reklamelinks er markeret med*
fuldkorns risalamande

Fuldkorns risalamande

4.86 fra 7 stemmer
Antal: 8

Ingredienser

  • ½ portion af denne fuldkornsrisengrød ((du kan gemme en rest og lave risalamande af, eller du kan lave en mindre portion.))
  • ¼ liter piskefløde
  • 100 g smuttede mandler
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • 3 spsk sukrin

Jordbærsovs

  • 200 g frosne jordbær
  • ½ dl vand
  • ½ dl sukrin
  • 1 tsk kartoffelmel

Tilberedelse

  • Dag 1: Lav fuldkornsrisengrøden dagen før, og lad den stå i køleskabet natten over.
  • Dag 2: Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljepulver, sukrin og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel – hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Jordbærsovs

  • Tag en lille gryde, hæld jordbær og vand i, og lad det koge op.
  • Tilsæt sukrin i gryden, og lad jordbærerne koge ud, ønsker du en helt glat jordbærsovs kan du blende den med en stavblender.
  • Bland kartoffelmel med en lille smule vand, og jævn jordbærsovsen med dette.
  • Vigtigt! Sovsen må ikke koge, efter kartoffelmel er tilsat
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: risengrød, jordbær, kartoffelmel.
Fedt: piskefløde: mandler.
Smagsgiver / Gratis: vaniljepulver, sukrin.

Hvor meget risalamande kan du spise?

Spiser du 1/8 af portionen, vil det være fornuftigt at tælle som en hel håndfuld stivelse samt 3 spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

Det betyder at du altså selv kan supplere spisekassen med to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3). På den måde vil du ende ud med en fyldt spisekasse efter sense principperne.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Sense opskrifter kage og søde sager, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Bao – Dampede boller med fyld

Proteinpandekager

Proteinpandekager med hytteost

saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje

Saltmandler med røget paprika

Mandeltoppe med appelsin - sukkerfri kransekage konfekt med appelsin, mandler og chokolade

Mandeltoppe med appelsin

Nem og enkelt karrykål med oksekød.

Karrykål med oksekød

Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

Fastelavnsboller med kaffe

græsk fladbrød med græsk salat

Græske fladbrød

Galette-med-abrikos-og-rosmarin

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.