Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Champignontærte med timian og feta

Gå til opskrift Udskriv
Champignontærte med timian og feta

Smagfuld og lækker champignontærte med timian og feta. Sådan en nem svampetærte går man aldrig galt i byen med.

For nyligt havde jeg en pakke champignoner i køleskabet, som var begyndt at se en lille smule kedelige ud. Jeg syntes at det var ganske oplagt at bruge dem i en skøn champignontærte med timian. Jeg plantede blandt andet timian og rosmarin i vores altankasse sidste forår, begge har klaret den milde vinter i regn og blæst på første sal, og uge efter uge forkælet os med skøn smag til maden.

Jeg synes at champignoner (og svampe generelt) bidrager med så uendeligt god smag til maden, at jeg altid (okay, altså kun næsten altid) har en pakke i køleskabet. De har en skøn dyb umamismag, som klæder et hav af retter virkelig fint, og som jeg i den grad har lært at sætte overordentligt stor pris på.

Champignontærte med timian og feta 1

Champignontærte med timian og feta 2

Tærter i massevis

Ud over champignontærte, er jeg også svært glad for denne flotte tomattærte med basilikum, som ud over at være ret så pæn, også smager himmelsk.

En anden tærtefavorit er en klassisk spinattærte med laks. Man går bare aldrig galt i byen når man kombinerer laks og spinat.

Jeg kan naturligvis ikke nævne nogle af favorittærterne uden at nævne den aller lækreste jordbærtærte, som tilmed at uden tilsat sukker. Den er simpelthen så god, at jeg laver der igen og igen hver sommer, bare fordi.

Champignontærte med timian og feta
Reklamelinks er markeret med*
Champignontærte med timian og feta

Champignontærte med timian og feta

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse35 min
I alt50 min

Ingredienser

  • 1 portion af denne tærtedej
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g champignoner
  • 2 spsk olivenolie*
  • 1 tsk frisk timian
  • 150 g fetaost med max 17% fedt ((eller blød hvid salatost, dem man selv skal skære))

Æggemasse

  • 4 æg
  • 150 g cremefraiche 18%
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Lav først tærtebunden, og forbag den efter anvisningen i opskriften.
  • Rens champignonerne for jord, pil skallen af løg og hvidløg og skyl den friske timian.
  • Skær løg og hvidløg i skiver, brun det at på en varm pande med en smule olie på.
  • Imens løg og hvidløg brunes, skæres champignonerne i skiver og timianen plukkes af stænglerne. Når løgene er brunet, tages de af panden, og champignonerne brunes godt af med timian og en smule olie.
  • Pisk æg, cremefraiche, salt og peber til en helt ensartet masse.
  • Fordel de brunede champignoner, timian og løg på den forbagte tærtebund, top med smuldret feta og æggemasse.
  • Bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 35 min til den er gylden og gennembagt.
  • Lad tærten køle af cirka 10 minutter inden servering, det sikre at den ikke er så våd.

Noter

  • Du kan sagtens fryse tærten.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af champignontærte med timian og feta

Hf 1+2: løg, hvidløg, champignoner.
Hf 3: feta med max 17% fedt, æg.
Hf 4: tærtebund.
Fedt: olivenolie, cremefraiche 18%.
Smagsgiver / Gratis: frisk timian, salt, peber.

Næringsindhold
Champignontærte med timian og feta
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 620 Kalorier fra fedt 344
% Dagligt indtag*
Fedt 38.25g59%
Kulhydrater 45.25g15%
Protein 23g46%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Jeg har lavet denne opskrift til 4 personer. Jeg vurderer at du får cirka én håndfuld grøntsager (hf 1+2), en her håndfuld protein (hf 3), en helt håndfuld stivelse (hf 4) samt 3 spiseskefulde fedt. Du kan derfor selv supplerer med en håndfuld grøntsager ved siden af.

Det kan eksempelvis være i form at friske salatblade eller gnavegrønt. Jeg synes at begge dele er ret så lækkert ved siden af en champignontærte.

Champignontærte med timian og feta 3

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Vegetar, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Fuldkornsrisengrød-sundere-og-mere-mættende

Fuldkornsrisengrød – Sundere og mere mættende

Pasta med spinat, kylling og tomat

Pasta med spinat, kylling og tomat

43 nemme opskrifter på gæstemad

Gæstemad – 43 nemme og lækre opskrifter

Belgiske-vafler-Uden-tilsat-sukker_mariasilje2

Belgiske vafler uden tilsat sukker

Thai inspireret mørbradgryde med peanuts, rød karry og peberfrugt.

Thai inspireret mørbradgryde

ristede græskarkerner med salt, serveret i glas

Ristede græskarkerner

saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje

Saltmandler med røget paprika

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.