Jordbærtærte – uden tilsat sukker

Jordbærtærte - uden tilsat sukker

I sidste uge fyldte jeg 25 år, og det skulle naturligvis fejres. På dagen blev jeg fejret med lækker brunch af min mand og mor, og dagen efter af mine skønne kollegaer, hvor jeg havde medbragt kage. Vores fælles favoritkage er jordbærtærte, derfor faldt valget hurtigt på lige præcis dén kage, men i en lidt mindre usund version, helt uden tilsat sukker.

Det kan være en udfordring af bage uden sukker, og stadig få en skøn smag, uden bismag af sødestoffer, jeg synes at det lykkes rigtig godt, når jeg bager med Easis’ perfect. Jeg var længe om at prøve det af, fordi jeg ikke syntes at jeg kunne gennemskue hvordan jeg skulle bruge det, men jeg fandt frem til, at jeg bare skulle igang, så var det virkelig nemt.

Mine kollegaer roste alle jordbærtærten, og jeg har i den grad planer om at bage den igen, næste gang jeg skal lave jordbærtærte.

Har du også set min opskrift på jordbær-rabarber kompot?

Jordbærtærte - uden tilsat sukker
Jordbærtærte - uden tilsat sukker
Jordbaertaerte-uden-tilsat-sukker

Jordbærtærte – uden tilsat sukker

5 fra 5 stemmer
Antal: 10 personer

Ingredienser

Mørdej

 • 100 g blødt smør
 • 150 g hvedemel
 • 1 æg
 • 35 g perfect fit (fra Easis, kan erstattes af 50 gram flormelis)

Fyld

 • 150 g sukkerfri marcipan (fra easis, kan erstattes af almindelig marcipan)
 • 100 g blødt smør
 • 40 g Easis perfect fit (kan erstattes af cirka 65 gram sukker)
 • 1 æg

Creme

 • 3 dl vand
 • 1 pakke Easis sukkerfri kagecreme

Pynt

 • 85 g Easis mørk chokolade
 • 500 g jordbær

Tilberedelse

 • Ælt mørdejen sammen, jeg bruger min røremaskine, og kom dejen i køleskabet i en time, så den bliver mere fast.
 • I en foodprocessor blendes smør, perfect fit, sukkerfri marcipan og æg, til en glat og sammenhængende masse.
 • Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir, så den passer med et tærtefad på ca 23 cm. Vend den udrullede mørdej op i tærtefadet, så bagepapiret vender opad. Tryk forsigtigt mørdejen ud i kanterne og op ad siderne. Fjern bagepapiret og prik huller i mørdejen med en gaffel.
 • Fordel marcipanfyldet oven på mørdejen.
 • Bag tærten i ovnen ved 200 grader alm ovn (ved varmluft 180 grader) i ca 20 minutter, til den er gylden.
 • Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den ovenpå den afkølede kage.
 • Pisk kagecremepulveret sammen med vand i et minut, og lad det derefter stå i køleskabet i 15 minutter.
 • Når tærten er helt kold, fordeles kagecremen oven på.
 • Skyl jordbærerne og dup dem tørre på et rent viskestykke. Fjern de grønne ender og skær jordbærerne i skiver. Fordel skiverne ved siden af hinanden langs kanten. Når du er nået hele vejen rundt, fortsætter du ved at følge kanten på jordbærerne.
 • Du kan nu serve din frisklavede jordbærtærte helt uden tilsat sukker.
  Velbekomme!
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af jordbærtærte

Hf 1+2: intet.
Hf3: æg.
Hf4: hvedemel, kagecreme, jordbær.
Fedt: smør, marcipan, mørk chokolade.
Smagsgiver / Gratis: perfect fit.

Næringsindhold
Jordbærtærte – uden tilsat sukker
Indhold per portion (1 stykke)
Kalorier (kcal) 357.4 Kalorier fra fedt 232
% Dagligt indtag*
Fedt 25.8g40%
Kulhydrater 23.4g8%
Protein 6.5g13%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Husk, at kage er kage, og selvom denne er uden tilsat sukker, bør det være et nydelseselement.
Jeg ville tage et stykke på størrelse med min hånd. (del jordbærtærten i 10 stykker, og tag ét) Der vurdere jeg at jeg er dækket ind på hf4, samt at jeg får alle 3 spsk fedt.
For et fuldt sensemåltid, ville jeg spise 2 håndfulde grønt (hf1+2) og én håndfuld protein (hf3)

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
9 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments