Farverig blomkålssalat med persille og granatæble

Smuk og farverig blomkålssalat med persille og granatæble. En dejligt mættende salat, der har masser af smag, og samtidig er en fryd for øjet.
En af mine absolutte yndlings råvarer er blomkål, og jeg spiser det faktisk hver eneste uge. Både som base til kylling i karry, som et helt ovnbagt blomkålshoved med skønne krydderier, eller ristet i min yndlings indiske ret.
Uanset, synes jeg at blomkål smager godt, og passer til det meste. Og særligt til et hav af spændende salater.
Mættende salat med blomkål
Er du også glad for mættende og fyldig salat med blomkål, så deler jeg et par af mine favoritter med dig her.
Har du prøvet at lave min blomkålssalat med rygeost? En cremet og anderledes salat, der er særligt god, til sommerens grill middage.
Eller prøv den smukke lilla salat med blomkål, feta, saltnødder og dijon. Den smager simpelthen bare fantastisk, er ned at lave, og vil imponere dine gæster.



Få opskriften på farverig blomkålssalat med persille og granatæble her:

Farverig blomkålssalat med persille og granatæble
Ingredienser
- 700 g blomkål ( i forskellige farver (Jeg købte 3 pakker med blomkålsbuketter i Irma, der var både lilla, orange, grøn og hvid blomkål i pakken))
- ½ granatæble
- 1 bundt Persille
- 2 spsk saltmandler ( (grofthakket))
Dressing
- 6 spsk Olivenolie
- 2 spsk agavesirup
- 1 økologisk citron ((saften herfra))
- salt og peber
Tilberedelse
- Skyl blomkålen grundigt, og del det i små buketter.
- Frigør alle kernerne fra granatæblet.
- Skyl persillen grundigt, og hak den fint.
- Hak saltmandlerne groft.
- Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, agavesirup, salt og peber.
- Bland blomkål, granatæblekerner, persille og dressing sammen. Server salaten i en pæn skål eller på et fad, og top med grofthakkede saltmandler.
Sense håndfuldsfordeling af blomkålssalat med persille og granatæble:
Hf 1+2: blomkål, granatæble, persille.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: saltmandler, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: agavesirup, citronsaft, salt og peber.
Hvis du spiser en fjerdedel af blomkålssalaten, er du fornuftigt dækket på grøntsagerne (hf 1+2). Dertil får du 1 1/2 spsk fedt.
Det betyder, at du selv skal supplere med en hel håndfuld protein (hf 3). Det kan være i form af ovnstegt kylling, frikadeller, steg, fisk eller hvad du ellers kan finde på.
Du skal også supplere med en håndfuld stivelse (hf 4). Det kan være i form af nye kogte kartofler, pasta, ris, et godt stykke hjemmebagt brød eller hvad du nu har lyst til.
Husk også, at supplere med 1 1/2 spsk. fedt. Det kan være du steger kødet i fedtstof, eller måske lidt smør på de nye kartofler, pesto på pastaen eller lign.
