Kylling i blomkålskarry

kylling-i-blomkaalskarry

Den skarpe læser, har nok allerede bemærket, at jeg er ret pjattet med skjulte grøntsager. Forstået på den måde, at jeg gerne vil have en masse grøntager i min mad, men nogle dage vil jeg gerne styne mig selv, så jeg ikke ligger mærke til at jeg spiser dem.

Denne kylling i blomkålskarry, ryger direkte ind under kategorien, skjulte grøntsager. Det gør den, fordi at sovsen er baseret på blomkål, og det er vel at mærke uden at du kan smage blomkålen. Ren win win. Så har du kræsne børn eller andre familiemedlemmer derhjemme, som godt kan lide kylling i karry, men IKKE vil spise grøntsager, så lav denne, de vil ikke opdage at de spiser et kvart blomkål 😉

Jeg håber at i vil få lige så meget glæde at denne kylling i blomkålskarry, som vi har fået herhjemme.

Kylling i blomkaaalskarry

 

4.34 fra 3 stemmer
Kylling i blomkaaalskarry
Kylling i blomkålskarry
Antal: 4
Ingredienser
  • 550 g blomkål
  • 2-3 tsk karry (blomkålen gør karrysmagen mildere)
  • 2 dl kokosmælk
  • 2-3 dl vand
  • 3 spsk kokosolie
  • 300 g gulerødder
  • 600 g kyllingebryst
  • salt og peber
Tilbehør:
  • Ris eller blomkålsris
Sådan gør du
  1. Fjern bladene på blomkålen, skyl det og skær det i mindre stykker, behold endelig stokken på, da det ikke er til at smage at den er med. Kom blomkålen i en gryde med vand og kog det mørt, jeg kogte det i ca. 15 minutter.


  2. Imens blomkålen koger, skæres kyllingen i tern, i den ønskede størrelse. Herefter skyller og skralder du gulerødderne. Skær dem i tynde strimler.


  3. På en pande med kokosolie steges kyllingen, til den er gennemstegt, og gulerødderne så de stadig har bid.


  4. Når blomkålen er kogt mør hældes den i en si, så vandet kan dryppe fra.


  5. I den samme gryde, som du lige har brugt, til at koge blomkålen, svitses karry sammen med 1 spsk kokosolie. Hæld kokosmælk i gryden og varm den en smule op. Tilsæt blomkålen, sluk for varmen og blend sovsen HELT glat med en stavblender. Har du ikke en stavblender, kan du hælde det hele op i en blender.


  6. Varm blomkålskarry sovsen op, smag til med salt og peber, tilføj evt mere vand, hvis du ønsker sovsen tyndere.


  7. Når sovsen er færdig kommes det stegte kylling og gulerødder op i.


  8. Du er nu klar til at servere kylling i blomkålskarry, velbekomme!



SENSE beregning:

OBS!
Jeg bruger alm kokosmælk, da den eneste forskel på alm og light er at der er tilsat mere vand i en light, kalorieindholdet / fedtindholdet er dermed halveret, det kompensere jeg for, ved selv at tilføje vand i retten. Derfor tæller jeg 1/2 dl alm kokosmælk som 1 1/2 dl mælk.
Normalt tæller 2 dl light kokosmælk for hele mælkerationen.

Hvis du spiser en fjerdedel af denne portion er du fornuftigt dækket med hf1+2 (grøntsager), og hf3 (protein).
Du kan vælge at tilføje 1 hf4 (stivelse) eller spise mere grønt.
Du har fået halvdelen af dagens mælkeration, og ca 1 spsk fedt. Du har dermed god plads til at spise op til 2 spsk ekstra fedt. Det kan være i form af cashewnødder oven på retten, eller et stykke mørk chokolade til aftenkaffen.

Hf1+2: blomkål, gulerødder (blomkåls ris hvis du har valgt dette)
Hf3: kylling
Hf4: (ris hvis du har valgt dette)
Fedt: kokosolie
Mælk: 1 1/2 dl
Smagsgiver: karry

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

14 Comments

  1. Camilla

    Skal der kokoksmælk og kokosolie i. Er der ikke en anden erstatning

    16 . jan . 2018
    • Maria Silje

      Som udgangspunkt ja 🙂
      Kokosolien er til at stege i, der kan du jo sagtens erstatte med smør eller anden olie.
      ligeledes kan du erstatte kokosmælken med alm mælk, det vil ændre smagen, men du kan gøre hvad der virker for dig 🙂
      Kh Maria Silje

      16 . jan . 2018
  2. Pia

    Endnu en fantastisk opskrift❤️
    Mums det smager godt og minder mig om Thailand❤️

    02 . feb . 2018
    • Maria Silje

      Hej Pia.

      hvor er det dejligt at høre, at du kan lide retten 🙂
      Kh Maria Silje

      03 . feb . 2018
  3. Hannah Kristensen

    Ser amazing ud

    24 . maj . 2018
    • Maria Silje

      Tusind tak Hannah

      Kh Maria Silje

      31 . maj . 2018
  4. Mette

    Jeg hader varme gulerødder. Men de kunne vel med fordel blendes ud i sovsen også? Plejer jeg at gøre med almindelig kylling i karry nemlig 😉

    20 . jul . 2018
    • Maria Silje

      Hej Mette.
      Det kan de sagtens ja 🙂

      Ud fra din kommentar, formoder jeg at du ikke har afprøvet retten endnu, så hvordan ved du et den er til 3 stjerner? 😉

      Kh Maria Silje

      20 . jul . 2018
  5. Jette

    Superlækkert. Har lige lavet opskriften. Blomkålen er fantastisk i. Jeg er den helt store kok, når det gælder kylling i karry og denne er bare helt fantastisk👍😀Tak for dejligt inspiration.
    Kh Jette

    24 . jul . 2018
    • Maria Silje

      Ih hvor er det bare dejligt at høre Jytte 😀

      25 . aug . 2018
  6. Jette

    Glemte stjerner. Du får max point for denne opskrift. Jeg har kun prøvet en af dine andre opskrifter. Rubarb Curd – den var kanon. Skriver lige på den også😀

    24 . jul . 2018
    • Maria Silje

      Det vaarder mit hjerte <3

      25 . aug . 2018
  7. Birggitte silkeblomst

    Igen igen står aftensmad på denne skønne ret , elsker den og min famile gør også 💕

    20 . sep . 2018
    • Maria Silje

      Hvor er det bare dejligt at høre, det varmer mit hjerte at i er vilde med retten 😁

      20 . sep . 2018

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »