Saltmandler med røget paprika

saltmandler-med-roeget-paprika

I vores lille hjem, at saltmandler med røget paprika, blevet den nye favoritsnack. Det er nemlig sindsygt lækkert, når man har lyst til salte snacks. De har en rigtig lækker røget smag, faktisk lidt hen ad røget bacon. Og det kan vi i hvert fald rigtig godt lide her hjemme.

Udover at spise dem når vi er snacksultne, bliver de også flittigt brugt på madpakken, 12 mandler i en lille plastikbøtte, så er der altså lige lidt lækkert at slutte madpakken af på. Jeg bruger dem også glædeligt i salater. Og rigtig gerne, i salater hvor den røgede smag passer naturligt godt ind. Eksempelvis er de vanvittigt lækre i bønnesalat, hvor jeg normalt gerne topper med sprød bacon, men også erstatter sprødstegt bacon, men disse saltmandler med røget paprika. Det kan altså bare noget, som bacon slet ikke kan. Det giver nemlig lækkert knas til salaten. Jeg bruger dem også glædeligt i denne grønkålssalat med mormordressing.

Når nu du smutter i køkkenet og laver de sprøde saltmandler med røget paprika, så husk at lav rigeligt. For de forsvinder på mystisk vis altid rigtig hurtigt.

saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje
saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje

Få opskriften på saltmandler med røget bacon her:

5 fra 2 stemmer
saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje
Saltmandler med røget paprika
Ingredienser
  • 200 g. mandler
  • 2 dl. vand
  • 4 spsk groft salt
  • 2 spsk røget paprika
  • 1 tsk finthakket rosmarin
Sådan gør du
  1. Kog vandet i en gryde, indtil saltet er opløst. Fjern gryden fra varmen.

  2. Tilføj røget paprika og finthakket rosmarin til saltvandet.

  3. Tilføj mandlerne i vandet, dæk gryden med låg, og lad mandlerne stå og trække i 15 minutter.

  4. Hæld vandt fra mandlerne og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  5. Bag dem i ovnen ca 15-20 minutter ved 150 grader varmluft.

  6. Hold øje med at mandlerne ikke blive brændte.

  7. Lad mandlerne køle af inden servering.

  8. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Sense håndfuldsfordeling af saltmandler med røget paprika:
Saltmandler tæller som fedt, i sense spisekassen. De betyder at du må spise op til 3 spsk. til hver måltid. Det er dog en god idé, at variere sine fedtkilder. Men bliver du snacksulten, kan du altså med ro i maven, tælle mandlerne som fedt. Jeg tæller ca 12-14 gram, som én spsk fedt.
Hf1+2: intet
Hf3: intet
Hf4: intet
Fedt: mandler
Smagsgiver: salt, røget paprika, rosmarin

Mine fotobaggrunde

En lille anbefaling får i også lige med, her på falderebet.
Jeg får en del spørgsmål om hvor mine lyse baggrunde er fra, og dem har jeg købt hos dygtige Susy, som har photostylingbackground.com. Tjek alle hendes smukke baggrunde ud. Der er virkeligt mange fine.

saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »