Thai inspireret mørbradgryde
En lækker og smagfuld thai inspireret mørbradgryde, er en dejlig og anderledes måde at spise den klassiske svinemørbrad. Det er en let krydret, sød og cremet ret, som helt sikkert vil høste mange glade maver omkring spisebordet.
Jeg er svært glad for svinemørbrad. Både i den klassiske mørbradgryde, en fyldt svinemørbrad med alverdens lækkerier, og som her, hvor den får et lille strejf af thailand.
Mørbrad er selvsagt en ret populær spise her hjemme. Jeg synes det kan så meget. Den er forholdsvis mild i smagen, og kan derfor nemt trækkes i den retning du har lyst til. Er du ikke selv så vild med svinemørbrad, kan du nemt udskifte den med kyllingefilet. Det er også drøn lækkert.
Jeg har lavet et hav af retter med mørbrad, men denne skiller sig ud, og er altså landet på aftensmadsbordet en hel del gange, siden jeg lavede den. Den er helt perfekt let sød, krydret og knasende. Så er du til det asiatisk inspirerede køkken, så prøv denne ret.
Få opskriften på thai inspireret mørbrad her:
Thai inspireret mørbradgryde
Ingredienser
- 500 g afpudset svinemørbrad
- 1 spsk olivenolie*
- 3 tsk rød karrypasta
- 400 ml kokosmælk (light)
- 1 dl vand
- 1 tsk sambal oelek*
- 150 g rød peberfrugt
- 2 spsk fiskesovs
- 2 spsk. sukrin gold*
- salt og peber
- 50 g finthakkede peanuts
Dertil (ikke regnet med i kalorierne)
- Ris og broccoli
Tilberedelse
- Start med at afpudse din mørbrad, derefter skære du den I ca 1⁄2 cm tykke skiver.
- Skyl peberfrugten, og skær den i strimle af 1/2 centimeters tykkelse.
- Varm en stege pande op med lidt olivenolie. Brun kødet af sammen med rød karrypasta i cirka 3-4 minutter.
- Tilsæt kokosmælk, sambal oelek, peberfrugt, fiskesovs, sukring goldt, salt og peanuts. Kog det sammen i ca. 5 min.
- Servér det med kogte ris og dampet broccoli.
Sense håndfuldsfordeling af thai inspireret mørbradgryde
Hf 1+2: rød peber, (broccoli).
H f3: svinemørbrad.
Hf 4: (ris).
Fedt: peanuts.
Smagsgiver / Gratis: sambal oelek, fiskesovs, salt, rød karrypasta.
Mælk: Kokosmælk light.
Hvor meget kan du spise?
Du kan fint spise en portion der svarer til 1/4 af retten. Den mængde vil tælles som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og halvanden spiseskefuld fedt.
Hvad kan du spise ved siden af?
For at ende ud med en fyldt spisekasse efter sense principperne, kan du ved siden af den thai inspireret mørbradgryde, spise halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), det kunne være i form af dampet broccoli. En håndfuld stivelse (hf 4) eventuelt i form af kogte ris, og til sidst op til halvanden spiseskefuld fedt. Fedtet kan du eventuelt vælge at bruge på et stykke mørk chokolade til aftenkaffen eller du kan supplere med det du selv ønsker.