Syltede rødløg
Syltede rødløg er virkelig populært alle vegne. Jeg forstår det godt, for det smager altså bare sindssygt godt. Det giver lige det ekstra pift til maden, og så er det noget nær det nemmeste at lave.
Jeg lavede syltede rødløg for nyligt, da jeg skulle lave pariserbøf med hele molevitten. Selvfølgelig er rå løg godt dertil, men når de er syltet er det altså endnu bedre. Hvis du spørger mig.
Ud over pariserbøf, er de smukke pinke rødløg også virkelig delikate i en hjemmelavet burger, oven på en luksus hotdog, i sprøde sandwiches, som tilbehør til tacos, ja jeg kunne blive ved. De er nemlig rigtige gode, som tilbehør til det meste. og har du først fået øjnene op for dem, flytter de formentlig hurtigt ind, som en fast del af køleskabet.
Syltede rødløg
Ingredienser
- 2 stk rødløg
- 50 g hvidvinseddike
- 75 g vand
- 2 spsk rørsukker ((Det kan evt. erstattes af 2 spsk. sukrin gold, hvis du ønsker det))
- lidt friskkværnet peber
Tilberedelse
- Kom hvidvinseddike, vand, sukker og peber i en lille kasserolle. Bring det i kog.
- Fjern skallen fra rødløgene, og skær dem i både. Kom dem i en beholder med låg til.
- Når lagen koger, tages den af varmen, og hældes over rødløgene.
- Kom låg på beholderen med rødløg og lage. Lad det stå i en times tid.
- De syltede rødløg er færdige, når de er helt pink / lilla i farven, og er blevet møre.
Sense håndfuldsfordeling af syltede rødløg:
Hf 1+2: rødløg.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / gratis: hvidvinseddike, rørsukker, friskkværnet peber.
Der er som sådan ikke så meget at sige, i forhold til hvordan syltede rødløg tælles. Da løg er en grøntsag, tæller de ganske enkelt som almindelige grøntsager altså i hf 1+2. Du kan derfor tage den ønskede mængde, til hvilket som helst måltid, og tælle dem som en del af grøntsagerne. Lækkert, ik?