Spidskålssalat med dild og ærter – Salat til fisk

spidskaalssalat-med-dild-og-aerter-salat-til-fisk

For nyligt lavede jeg denne skønne spidskålssalat med dild og ærter. Jeg er generelt ret glad for spidskålssalater, fordi de ikke kræver så meget, for at være lækre. I denne salat har spidskålen fået fint selskab af dild og ærter (en perfekt salat til fisk), samt en ‘mormor’ inspireret dressing. Altså den klassiske dressing bestående af piskefløde, citronsaft, sukker, salt og peber, som hører sig til i en ‘mormor salat’. Her er dressingen bare twistet lidt med æblecider eddike og agavesirup, det kan jeg nemlig ret godt lide.

Jeg serverede denne sprøde spidskålssalat med dild og ærter, sammen med et stykke smørstegt torsk til mig selv, og en hakkebøf til min søde mand. Han er nemlig ikke så glad for fisk. Heldigvis kan dild og hakkebøffer noget sammen, så det var også en succes for ham.

Jeg er faktisk ret interesseret i at høre, hvad du synes passer godt sammen med dild. Så jeg kan få inspiration til at bruge mere dild i min madlavning. og ikke altid gentager denne salat med spidskål og dild. Fyr endelig løs i kommentarfeltet i bunden at opskriften.

Er du også vild med salat med spidskål så er jeg helt sikker på du vil elske nogen af de andre opskrifter på spidskålssalat jeg har her på bloggen. Blandt andet denne spidskålssalat med ærter og granatæble eller denne spidskålssalat med sesam og mandler.

Spidskaalssalat-med-dild-og-aerter_mariasilje
Spidskaalssalat-med-dild-og-aerter_mariasilje
Spidskaalssalat-med-dild-og-aerter_mariasilje

Få opskriften på spidskålssalat med dild og ærter her:

0 fra 0 stemmer
Spidskaalssalat-med-dild-og-aerter_mariasilje
Spidskålssalat med dild og ærter
Antal: 6 personer
Ingredienser
 • 1 spidskål
 • 1 bundt Dild
 • 4 dl grønne ærter (fra frost)
Dressing
 • 6 spsk piskefløde
 • 2-3 spsk æblecider eddike
 • 2 tsk agavesirup
 • salt og peber
Sådan gør du
 1. Fjern de yderste blade af spidskålet, og skyl det grundigt.

 2. Del spidskålet i to og skær det hele i tynde strimler.

 3. Hæld kogende vand over de frosne ærter, og lad dem tø helt op. Hæld vandet fra, og kom ærterne i en skål sammen med spidskålet.

 4. Skyld og hak dilden, og kom op i skålen med spidskål og ærter.

 5. Rør en dressing af piskefløde, æblecider eddike, agavesirup, salt og peber.

 6. Vend dressingen sammen med spidskål, ærter og dild.

 7. Server spidskålssalaten til et godt stykke fisk eller kød.

Sense håndfuldsfordeling af spidskålssalat med dild og ærter:

Spiser du 1/6 af denne salat med spidskål, får du cirka to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en spsk fedt. Det betyder at du selv skal supplere med en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spsk fedt.
Det kan eksempelvis være i form af et stykke smørstegt fisk og et stykke lækkert groft brød med smør, eller kartofler. Så har du en rigtig god og fornuftig spisekasse efter sense principperne, bestående af spidskålssalat med dild og ærter, død, stivelse og fedt.

Hf 1+2: spidskål, dild, grønne ærter.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: piskefløde.
Smagsgiver / gratis: æblecider eddike, agavesirup, salt og peber.

Spidskaalssalat-med-dild-og-aerter_mariasilje


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *