Spidskålssalat med ærter og granatæble

spidskaalssalat-aerter-granataeble

Smagfuld spidskålssalat, helt perfekt til svinekød og kylling.

3.36 fra 17 stemmer
Spidskålssalat
Spidskålssalat med ærter og granatæble
Antal: 3 personer
Ingredienser
  • 1/2 spidskål
  • 1 håndfuld granatæble
  • 2 håndfulde friskbælgede ærter
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk  fibersirup clear fra sukrin
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Fjern de yderster blade på spidskålet, og skyl derefter spidskålet grundigt. Snit det fint, og kom det op i en skål.
  2. Bælg ærterner, til du har 2 håndfulde friskbælgede ærter. Kom dem op i skålen med spidskål.
  3. Pil alle kernerne ud af granatæblet, og kom en håndfuld op i skålen med spidskål og ærter.
  4. Tilføj Sesamfrø i skålen og bland det hele godt sammen.
  5. Bland balsamico, fibersirup, olivenolie, salt og peber. vend det rundt i spidskålen. og salaten er klar til servering.

SENSE: Du får dækket HF 1+2
Hf1+2: spidskål, ærter
Hf4: granatæble
Fedt: sesam, olie
Smagsgiver: fibersirup, salt, peber


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

11 Comments

  1. B

    Friskbælgede ærter… hvor køber man det på denne årstid 😆

    02 . feb . 2018
    • Maria Silje

      Hejsa.
      Det tror jeg desværre ikke lige du finder på denne tid af året. Jeg har lavet opskriften om sommeren, hvor ærterne er at finde i alle butikker.
      Alternativt til de frisbælgede ærter, kan du bruge ærter fra frost, eller sukkerærter 🙂

      Kh Maria Silje

      03 . feb . 2018
  2. Ingrid Laursen

    Lækker salat har ikke fibersirup kan jeg bruge ahornsirup eller honning istedet for?

    06 . feb . 2018
    • Maria Silje

      Hej ingrid.
      ja det kan du sagtens 😀

      Kh Maria Silje

      07 . feb . 2018
  3. Gunnhildur Hjalmarsdottir

    Jeg har lavet denne salat med ahornsirup og sukkerærter og den er helt fantastisk. Vi skal have den igen i dag til helstegt kylling. 😋😋😋

    18 . mar . 2018
    • Maria Silje

      Hvor er det dejligt at høre 🙂

      Kh Maria Silje

      24 . mar . 2018
  4. 10 nemme forretter du kan lave på 5 minutter - lækre opskrifter | EventRoom

    […] […]

    26 . sep . 2018
  5. Jytte

    Vil man kunne snitte spidskål til en salat dagen før, og opbevare den i plastpose i køleskab?
    vh Jytte

    16 . apr . 2019
    • Maria Silje

      ja det kan du sagtens. Jeg snitter ofte et helt spidskål og opbevare det i en lufttæt beholder. Så har jeg spidskål til 5-6 dage 😀

      kram Maria Silje

      19 . apr . 2019
  6. Anni Fladmose

    Jeg vil rigtig gerne lave spidskål salaten. Jeg kan ikke tåle rå kål. Kan man koge spidskålen først?

    På forhånd tak
    Anni

    02 . jul . 2019
    • Maria Silje

      Hej Anni.

      Jeg har ikke prøvet at lave salaten med kogt kål, men jeg tænker at du måske kan blancere det? så det kun bliver dyppet i det varme vand? Ellers kan du prøve at erstatte kålen, men din favorit salat.

      Kh Maria Silje

      05 . jul . 2019

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *